Οι σωστές φωτογραφίες είναι το «κλειδί» της επιτυχίας όταν πρόκειται για αγγελία ακινήτου. Δες τι πρέπει να κάνεις για να τραβήξεις τις καλύτερες φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες ενός ακινήτου παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της αγγελίας, εξάλλου, το ρητό «μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις» υφίσταται έντονα σε ό,τι αφορά τα κτηματομεσιτικά. Τα στατιστικά δε, αναδεικνύουν το πόσο σημαντικές είναι οι φωτογραφίες του ακινήτου, καθώς η αγγελία με τις κατάλληλες φωτογραφίες, θα λάβει 95% περισσότερες προβολές από εκείνες που δεν διαθέτουν καθόλου ή δεν διαθέτουν τις σωστές εικόνες.

Να σημειωθεί επίσης, πως οι δυνητικοί αγοραστές ή ενοικιαστές, αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο κοιτώντας – και συγκρίνοντας, τις εικόνες των ακινήτων και όχι διαβάζοντας λεπτομερώς την παραμικρή λεπτομέρεια σε μια αγγελία. Σχετική έρευνα μάλιστα, έχει δείξει ότι ξοδεύουν το 60% του χρόνου τους ψάχνοντας ανάμεσα στις φωτογραφίες των αγγελιών. Αυτό λοιπόν κάνει ξεκάθαρο το πόσο σημαντικό είναι να επενδύσεις στη λήψη των σωστών φωτογραφιών που θα αναδείξουν το ακίνητο σου.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Επομένως, αν ενδιαφέρεσαι να νοικιάσεις ή να πουλήσεις ένα ακίνητο, μην τραβήξεις στα γρήγορα, μερικές φωτογραφίες με το κινητό σου τηλέφωνο. Αντιθέτως, αφιέρωσε λίγο χρόνο και προσπάθεια και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα. Τα αποτελέσματα θα σε ανταμείψουν και με το παραπάνω.

Προετοιμασία του χώρου για τη φωτογράφηση

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Για να εξασφαλίσεις τις καλύτερες δυνατές φωτογραφίες είναι σημαντικό να παρουσιάσεις έναν ελκυστικό χώρο, στον οποίο οι υποψήφιοι αγοραστές/ενοικιαστές θα μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους να ζει εκεί.

Για να μπορέσεις λοιπόν να δημιουργήσεις το σωστό κλίμα στις φωτογραφίες σου και να απεικονίσεις σωστά του χώρους του ακινήτου, πρέπει:

  • Να απαλλαγείς από όλα τα σκουπίδια ή τα μπάζα που μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό του ακινήτου.
  • Να έχεις καθαρά όλα τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του ακινήτου, αλλά και να αφαιρέσεις, αν υπάρχουν, τους ιστούς αράχνης από τις γωνίες του κάθε δωματίου. Επιπλέον, μπορείς να ξεσκονίσεις τα έπιπλα που μπορεί να υπάρχουν στο ακίνητο. Η καθαριότητα είναι το παν.
  • Να έχεις κατεβασμένα τα καπάκια της τουαλέτας στα μπάνια.
  • Να μην αφήσεις καθαριστικά και λοιπά αντικείμενα όπως σφουγγάρια, στους πάγκους και τις διάφορες επιφάνειες του σπιτιού.
  • Να βεβαιωθείς ότι τα προσωπικά σου αντικείμενα δεν παρεμποδίσουν τις λήψεις με το να βρίσκονται διάσπαρτα στον χώρο.
  • Να φροντίσεις το σπίτι – ειδικά αν πρόκειται για επιπλωμένο, να είναι τακτοποιημένο και να μην υπάρχουν μέσα σ’ αυτό πράγματα τα οποία θα αποθαρρύνουν ένα δυνητικό αγοραστή/ενοικιαστή.

Φωτισμός του χώρου

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Ο φωτισμός κατά τη λήψη των φωτογραφιών μπορεί να αναδείξει ή να «χαντακώσει» ένα ακίνητο, για αυτό και πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή σ’ αυτό το κομμάτι. Ιδανικά, προτίμησε να τραβήξεις τις φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς το άπλετο φυσικό φως θα συμβάλει στο τελικό αποτέλεσμα, παρουσιάζοντας πόσο ευήλιος είναι ο χώρος.

Εάν για τον οποιονδήποτε λόγο η λήψη των φωτογραφιών δεν μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή αν πρόκειται για μια συννεφιασμένη και μουντή ημέρα, φρόντισε, πριν πατήσεις το «κλικ», να έχεις αναμμένα όλα τα φώτα. Σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Να θυμάσαι πως ο κακός φωτισμός μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ευκρίνεια των φωτογραφιών σου, φέρνοντας τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Λίστα φωτογραφιών

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Εσύ γνωρίζεις καλύτερα από όλους τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ακινήτου, γι’ αυτό, πριν τραβήξεις τις φωτογραφίες σου, σκέψου ποια είναι εκείνα τα σημεία που δεν πρέπει να λείπουν σε καμία περίπτωση, αλλά και πως μπορείς να μην υπερτονίσεις τα όποια αρνητικά. Προσοχή όμως, μην παραλείψεις να απεικονίσεις και κάτι όχι τόσο όμορφο, ή να «καλύψεις» κάποια ατέλεια, αφού ο υποψήφιος αγοραστής/ενοικιαστής θα το αντιληφθεί όταν δει το ακίνητο από κοντά και θα θεωρήσει πως το απέκρυψες σκόπιμα.

Στη γκαλερί φωτογραφιών πρέπει να συμπεριλάβεις οπωσδήποτε:

  • Κάθε υπνοδωμάτιο
  • Κάθε μπάνιο
  • Πολλές εικόνες της κουζίνας και των συσκευών της – εφόσον υπάρχουν
  • Τους χώρους της τραπεζαρίας
  • Τους χώρους του σαλονιού
  • Τους εξωτερικούς χώρους, ειδικά αν υπάρχουν μπαλκόνια, βεράντες, κήπος ή ακόμα και πάρκινγκ
  • Σημεία του ακινήτου που μπορεί να προσφέρουν μια όμορφη ατμόσφαιρα, όπως για παράδειγμα, λήψεις που δείχνουν τη θέα που έχει το σπίτι

Γωνίες Λήψης

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Ήρθε η ώρα της φωτογράφισης και ειδικότερα, ήρθε η ώρα να βρεις τις κατάλληλες γωνίες για τις λήψεις σου.

Δες, λοιπόν, μερικά φωτογραφικά τρικ:

  • Η πιο πλεονεκτική θέση για να σταθεί ο φωτογράφος είναι πάντα σε μία γωνία.
  • Προσπάθησε να έχεις μέσα στο «κάδρο» δύο τοίχους και όχι τρεις. Τρεις τοίχοι σε μια φωτογραφία μπορεί να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο.
  • Μην στέκεσαι πολύ ψηλά, καθώς έτσι ο χώρος θα φαίνεται εντελώς ψεύτικος.
  • Φρόντισε οι λήψεις σου να είναι φυσικές και ελκυστικές και να δίνουν στους υποψήφιους ενοικιαστές ή αγοραστές την καλύτερη δυνατή ματιά στην ιδιοκτησία σου.

Εξοπλισμός

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Για να πετύχεις τις καλύτερες δυνατές λήψεις για το ακίνητο σου, ο σωστός εξοπλισμός είναι σημαντικό «όπλο» για σένα. Για αυτό, προτίμησε είτε μια καλή κάμερα, είτε ένα smartphone που να βγάζει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

Πριν ξεκινήσεις τη φωτογράφιση λοιπόν, σιγουρέψου ότι όλα είναι σωστά και σύμφωνα με τα παραπάνω, και το βέβαιο είναι πως οι φωτογραφίες θα ικανοποιήσουν τόσο εσένα όσο και τους υποψήφιους αγοραστές/ενοικιαστές.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Tetragonika metra akinitou 3

Πώς βρίσκω τα τετραγωνικά μέτρα ενός σπιτιού; Υπολόγισέ το εύκολα

How to increase the value of your home

11 τρόποι να αυξήσεις την αξία του ακινήτου σου

Aproopta

Αναζητάς σπίτι; Τα απρόοπτα που μπορεί να τύχουν στην 1η επίσκεψη