Το υπνοδωμάτιο πρέπει είναι ένας καλαίσθητος χώρος που προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση, ενώ παράλληλα, εξυπηρετεί και πιο πρακτικούς σκοπούς.

Το υπνοδωμάτιο είναι ο πιο ιερός χώρος μέσα στο σπίτι, το ησυχαστήριο μας μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά ή τη σχολή. Και γι’ αυτό πρέπει να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα το κάνουν να ξεχωρίζει αλλά και να μας προσφέρει τη μέγιστη δυνατή χαλάρωση.

Η καλή αισθητική, αλλά και η πρακτικότητα, αποδειγμένα, μας φτιάχουν τη διάθεση και κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Σε ένα υπνοδωμάτιο λοιπόν είναι τουλάχιστον απαραίτητη!

Επομένως, καλό θα ήταν να βρεις εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν τη δική σου κρεβατοκάμαρα μοναδική. Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες οι οποίες θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις στο πι και φι το δωμάτιο σου για ονειρεμένο ύπνο και θαυμαστή χαλάρωση.

Διακοσμητικά Μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια είναι πάντα must και αν ανήκεις και εσύ σε εκείνους που ενστερνίζονται τη φράση «όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο», ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ. Τα μαξιλάρια δεν σου υπόσχονται μόνο καλύτερο ύπνο, αλλά μπορούν να μεταμορφώσουν το κρεβάτι σου από βαρετό σε φαντασμαγορικό. Σύμφωνα με τη διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου λοιπόν, επίλεξε διακοσμητικά μαξιλάρια σε διαφορετικά χρώματα, σχέδια, μεγέθη και υφές και κάνε το κρεβάτι σου κουκλίστικο. Προτίμησε οικολογικά υφάσματα όπως το οργανικό βαμβάκι, το μαλλί, το λινό κ.ο.κ.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Φωτισμός

Ο σωστός φωτισμός σε ένα υπνοδωμάτιο είναι καθοριστικής σημασίας. Άλλοι θέλουν πιο δυνατό φως, άλλοι πιο χαμηλό. Όλοι θέλουν όμως να’ναι λειτουργικό, ατμοσφαρικό και όμορφο. Συνεπώς, μπορείς να κινηθείς ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από φωτιστικά οροφής, επιδαπέδια ή επιτραπέζια φωτιστικά, ακόμα και φωτάκια. Αν σου περισσεύουν φωτάκια από τα Χριστούγεννα, χρησιμοποίησε τα περιμετρικά της μπαλκονόπορτας ή ενός ολόσωμου καθρέπτη. Επιπλέον, δίπλα από το κρεβάτι σου και πάνω στο κομοδίνο σου χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα φωτιστικό, γι’ αυτό επίλεξε ένα κομμάτι statement που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα και θα σου προσφέρει το απαραίτητο φως ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Ράφια και αποθηκευτικοί χώροι

Ένα υπνοδωμάτιο πρέπει να έχει τους απαραίτητους αποηθηκευτικούς χώρους προκειμένου να μην έχεις σκόρπια πράγματα πάνω σε κάθε επιφάνεια. Επίλεξε μια ιδιαίτερη συρταριέρα ή μια ραφιέρα, βάλε ράφια στον τοίχο, κουτιά κάτω από το κρεβάτι, μια βιβλιοθήκη όπου μπορείς να τοποθετήσεις καλάθια για έξτρα αποθηκευτικό χώρο κ.ά. Είναι βέβαιο πως αν ψάξεις, θα βρεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου δωμάτιο, οι επιλογές είναι άπειρες εξάλλου. Μην ξεχνάς πως η απλότητα και η πρακτικότητα είναι το παν, μαζί με το καλό γούστο.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Καθρέπτης

Αν δεν βάλεις καθρέπτη στην κρεβατοκάμαρα σου, τότε που; Είναι ένα απαραίτητο item για κάθε υπνοδωμάτιο και η απόλυτη τάση για το 2022. Μπορείς να επιλέξεις είτε έναν ολόσωμο, είτε έναν στρογγυλό πάνω από την τουαλέτα – ναι, το έπιπλο – είτε να «παίξεις» με καθρέπτες σε διάφορα μεγέθη και σχέδια. Ό,τι και αν επιλέξεις, φρόντισε να μην το τοποθετήσεις πάνω από το κρεβάτι γιατί το απορρίπτει το φενγκ σούι και επίσης, προσπάθησε να δίνει το κάτι παραπάνω στο συνολικό vibe του χώρου. Ο καθρέπτης είναι ένα ισχυρό «όπλο» στα χέρια σου, καθώς μπορεί ακόμη, να «μεγαλώσει», φαινομενικά έστω, τον χώρο όπου θα τοποθετηθεί. Σκέψου έξυπνα!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Φυτά και λουλούδια

Είναι ευρέως γνωστό πως τα φυτά είναι μια ιδανική προσθήκη για κάθε χώρο και σίγουρα μεγάλη τάση και φέτος. Επίλεξε μερικά φυτά εσωτερικού χώρου για να διακοσμήσεις τις γωνιές, τα έπιπλα ή το περβάζι του παραθύρου του υπνοδωματίου σου και δες τον χώρο σου να μεταμορφώνεται στο λεπτό. Ορισμένα φυτά, όχι μόνο αλλάζουν έναν χώρο, αλλά παράλληλα καθαρίζουν και την ατμόσφαιρα ενώ εσύ κοιμάσαι. Γι’ αυτό ιδανικά επίλεξε γλάστρες με αλόη, δράκαινα, φτέρη, σανσιβέρια ή κισσό. Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις και μερικά βάζα με τα αγαπημένα σου λουλούδια όπως για παράδειγμα, τουλίπες – ωστόσο φρόντισε να τα ανανεώνεις συχνά!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Στιλάτο κομοδίνο

Το κομοδίνο πέρα από ένα χρήσιμο αντικείμενο μπορεί να αποτελέσει και μια έκφραση στιλ. Για αυτό, συντιστούμε να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και να επιλέξεις ένα ιδιαίτερο κομοδίνο για το υπνοδωμάτιο σου, το οποίο θα συνδυάζει τη λειτουργικότητα – μπορεί να έχει ας πούμε, ραφάκια ή κάποιο συρτάρι – με την ομορφιά. Οι πιο μίνιμαλ επιλογές θα σου φανούν πολύ κομψές και συνάμα πρακτικές, καθώς δεν θα παραφορτώσουν τον χώρο.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Ράγες Ρούχων

Η ράγα είναι μια καλή επιλογή αν δε θες να βάζεις τα φορεμένα ρούχα σου στην ντουλάπα. Συνεπώς μπορείς να τα τοποθετήσεις σε μια στιλάτη ράγα ρούχων – π.χ. από ξύλο ή μεταλλική - και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και τα φρεσκοπλυμμένα σου ρούχα πεντακάθαρα. Επίσης, με δύο σχοινιά - σύρματα κ.ά. - μπορείς να κρεμάσεις από το ταβάνι και μια ράβδο και να δημιουργήσεις μια πιο ιδιαίτερη και stylish αυτοσχέδια κρεμάστρα. Λύσεις πάντα υπάρχουν!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Κεφαλάρι κρεβατιού

Το κεφαλάρι του κρεβατιού λειτουργεί τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Είναι μια ιδανική προσθήκη για σένα που θες κάτι πιο ιδιαίτερο και φυσικά, είναι μια επιλογή η οποία μπορεί να δημιουργηθεί από σένα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνεις μια επένδυση σε ένα νέο κρεβάτι με επιβλητικό κεφαλάρι, καθώς μπορείς μόνος/η να δημιουργήσεις το κεφαλάρι των ονείρων σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαξιλάρια, μια βιβλιοθήκη με εσοχή, φωτάκια, ξύλινες παλέτες, ακόμα και μπογιά μαυροπίνακα για να γράφεις τις σκέψεις σου ή ένα θετικό μήνυμα για να το βλέπεις κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Οι επιλογές είναι άπειρες, αρκεί να βρεις αυτό που μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για σένα, εξυπηρετώντας το γούστο και τις ανάγκες σου. Δεν χρειάζεται να περιοριστείς στις στάνταρ επιλογές.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Εσύ με ποιο από τα παραπάνω θα ξεκινήσεις τη «μεταμόρφωση» του υπνοδωματίου σου;

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου