Τα παιδικά δωμάτια είναι τα πρώτα καταφύγια για τα μικρά δωμάτια και γι' αυτό πρέπει να θυμίζουν κάτι από παράδεισο. Εσύ τι θα επιλέξεις για το παιδί σου;

Θυμάσαι πώς ήταν το παιδικό σου δωμάτιο; Μπορεί να είχε κάποια ιδιαιτερότητα, μπορεί και όχι όμως, καθώς, πιο παλιά οι γονείς δεν έδιναν τόση βάση στη διακόσμηση και την λειτουργικότητα του παιδικού δωματίου. Ένα παιδικό δωμάτιο είχε μόνο τα απαραίτητα: κρεβάτι, γραφείο, βιβλιοθήκη.

Ευτυχώς στις μέρες μας αυτό έχει αλλάξει και πλέον μπορείς να διαλέξεις από μια πληθώρα επιλογών για τη διακόσμηση και την οργάνωση του παιδικού δωματίου. Υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα για όλες τις τσέπες.

Γι’ αυτό συνέχισε την ανάγνωση και πάρε μία γεύση. Ήρθε η στιγμή να λάβεις τη δέουσα έμπνευση!

1. Έξυπνη αποθήκευση

Ομολογουμένως, το παιδικό δωμάτιο συνδέεται άρρηκτα με τα παιχνίδια παντού διάχυτα στο χώρο, επομένως η σωστή οργάνωση και αποθήκευση παίζει πρωταρχικό ρόλο. Όταν θα αρχίσεις να στήνεις το παιδικό δωμάτιο, δώσε βάση στον «έξυπνο» αποθηκευτικό χώρο. Εντοιχισμένα ντουλάπια, συρτάρια στα έπιπλα – όπως στη βάση του κρεβατιού - και ράφια στους τοίχους είναι σίγουρα μία μεγάλη βοήθεια.

Επίσης, μπορείς να φτιάξεις και ένα μικρό καθιστικό στο τέλος του κρεβατιού, το οποίο θα γίνει ένα μέρος για χαλάρωση και παιχνίδι, εκτός από το κρεβάτι, χωρίς να πιάνει χώρο, ειδικά αν πρόκειται για ένα πιο μικρό δωμάτιο. Εκμεταλλεύσου έξυπνα κάθε γωνιά του δωματίου!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

2. Δημιουργική αποθήκευση

Ακόμα κι αν έχεις έτοιμο το παιδικό δωμάτιο, πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις. Γι’ αυτό φρόντισε τα παιδιά σου να έχουν τα κατάλληλα «εργαλεία» για να κρατούν τα πάντα οργανωμένα και σε τάξη. Μια εύκολη, όμορφη και οικονομική λύση είναι να χρησιμοποιήσεις ψάθινα καλάθια, τα οποία θα «κουμπώνουν» τέλεια στη βιβλιοθήκη.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

3. Έντονα χρώματα

Ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει να «φωνάζει» ότι είναι παιδικό, γι’ αυτό τα έντονα χρώματα είναι must. Μη διστάσεις να διαλέξεις λαχανί ή κόκκινο, είτε για τους τοίχους είτε για τα έπιπλα. Πες «ναι» σε υπερβολικές ταπετσαρίες και ζωγραφιές. Κάνε το παιδικό δωμάτιο έναν μίνι παράδεισο γεμάτο χρώματα για το μικρό σου και εκείνο με τη σειρά του θα το «πλημμυρίσει» με χαμόγελα και αναμνήσεις.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

4. Ουδέτερα χρώματα στους τοίχους και πολύχρωμα έπιπλα

Αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να επιλέξουν μόνα τους ένα συνδυασμό χρωμάτων (ή απλά δεν εμπιστεύεσαι ακόμα την κρίση τους), κινήσου καλύτερα σε ουδέτερα-γήινα χρώματα. Με αυτόν τον τρόπο, όταν θα μεγαλώσουν θα μπορούν να επιλέξουν ποια παλέτα χρωμάτων τα εκφράζει περισσότερο. Δώσε χρώμα στο δωμάτιο με τα κατάλληλα έπιπλα και διακοσμητικά, όπως η καρέκλα γραφείου, το πλαίσιο του κρεβατιού κ.ά. Είναι βέβαιο πως αυτή η επιλογή θα σε δικαιώσει!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

5. Ναυτικό δωμάτιο

Για ένα αγορίστικο δωμάτιο δημιούργησε έναν διασκεδαστικό, περιπετειώδη χώρο με κομψό τρόπο επιλέγοντας ένα ναυτικό θέμα. Μπορείς να συνδυάσεις διάφορες αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου για τους τοίχους ή τα κλινοσκεπάσματα. Η χρήση του λευκού εδώ είναι καθοριστική καθώς έτσι μπορείς να δώσεις έναν πιο παιχνιδιάρικο τόνο στη διακόσμηση. Μάλιστα, με την πάροδο του χρόνου εύκολα μετατρέπεται σε έναν εφηβικό χώρο.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

6. Φτιάξε έναν παιδότοπο ή έναν χώρο άθλησης

Το νέο survivor ή μία ονειρεμένη κρεβατοκάμαρα; Βάλε μια σκάλα αναρρίχησης και κρίκους ή φτιάξε μια τσουλήθρα αν έχεις πιο μικρό παιδί - ή οτιδήποτε άλλο που συνδυάζει την άθληση και το παιχνίδι - μέσα στο δωμάτιο του παιδιού σου. Τι πιο έξυπνο από τον συνδυασμό άθλησης, παιχνιδιού και ξεκούρασης;

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

7. Μοντέρνο και κλασσικό

Για ένα πιο δυναμικό στυλ σε μία κρεβατοκάμαρα μπορείς να συνδυάσεις μοντέρνα χρώματα – ακόμα και μια ιδιαίτερη ταπετσαρία - στους τοίχους με πιο κλασικά έπιπλα. Μπλε σκούρο στους τοίχους με καφέ ξύλινα έπιπλα και ένα κρεβάτι με κεφαλάρι. Λειτουργικό και πανέμορφο.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

8. Ο παράδεισος του παστέλ

Τι πιο ωραίο για ένα κοριτσίστικο δωμάτιο από το να κυριαρχούν οι παστέλ αποχρώσεις. Χαρίζουν ηρεμία και προσφέρουν μία υψηλή αισθητική. Ειδικά ο συνδυασμός μεταξύ τους είναι μαγικός, όπως σε αυτό το υπνοδωμάτιο που όλα έχουν ταιριάξει τόσο όμορφα. Από τα χρώματα στους τοίχους και τα έπιπλα μέχρι την παραμικρή διακοσμητική λεπτομέρεια.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

9. Λευκό για ολόκληρο το δωμάτιο

Το λευκό είναι ένα χρώμα που προσφέρει ηρεμία και δεν είναι καθόλου περιοστικό, καθώς θα μπορείς αβίαστα να κάνεις βελτιώσεις ενώ το παιδί μεγαλώνει. Επομένως, η χρήση του λευκού χρώματος στου τοίχους, τα έπιπλα, τα κλινοσκεπάσματα κ.ά. θα σου λύσει τα χέρια.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

10. Η πρακτικότητα και η λειτουργικότητα είναι το παν

Αν το δωμάτιο το οποίο πρόκειται να γίνει παιδικό είναι κάπως μικρό, μη σκας! Και για αυτό υπάρχουν λύσεις. Ειδικότερα, η πιο έξυπνη λύση είναι μια κατασκευή - είτε ξύλινη είτε από πέτρα - με ράφια, ντουλάπια και λοιπούς αποθηκευτικούς χώρους όπου μέσα θα μπαίνει και μέρος του κρεβατιού, όπως παρακάτω. Επίλεξε να βάψεις την κατασκευή σε λευκό χρώμα ή κάτι πιο ουδέτερο και «παίξε» με τα χρώματα στους τοίχους αλλά και στα υπόλοιπα έπιπλα του δωματίου.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Επίλεξε το ιδανικό στιλ δωματίου για το δικό σου παιδί και μάγεψε τα πλήθη!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Kremasta diakosmitika1

Κρεμαστά διακοσμητικά: Αυτές είναι οι τοπ λύσεις για ένα όμορφο σπίτι