4 έξυπνοι και οικονομικοί τρόποι εύκολης μετάβασης από παιδικό σε εφηβικό δωμάτιο.

Ώστε το καμάρι σου έχει πλέον αφήσει πίσω την παιδική ηλικία. Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν! Και μέσα στην πολύ ενδιαφέρουσα φάση ζωής για κάθε γονιό που λέγεται εφηβεία, πρέπει να φροντίσεις ώστε το περιβάλλον του παιδιού να ανταποκρίνεται στα καινούρια δεδομένα. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να διαβάζει σε ένα δωμάτιο που έχει επιρροές από την Πέπα το Γουρουνάκι ή τον Μπομπ Σφουγγαράκη.

Η μεγάλη διαφορά της διακόσμησης/διαμόρφωσης παιδικού vs. εφηβικού δωματίου

Όταν το καλό σου είναι μικρό, τις απαιτούμενες προσαρμογές και αποφάσεις τις παίρνεις κυρίως εσύ. Τώρα πλέον μπορεί να λάβει ενεργό δράση στο πώς θέλει να είναι το εφηβικό του δωμάτιο. Άλλη μια ωραία ευκαιρία να περάσετε δημιουργικές ώρες μαζί, φτιάχνοντας το δωμάτιο που εκφράζει καλύτερα το ίδιο το παιδί. Για να δούμε μερικές προτάσεις:

1. Αλλαγή χρώματος στους τοίχους

Η πρώτη και βασική αλλαγή. Πολλές φορές, τα παιδιά ζητάνε πολύ έντονα ή πολύ σκούρα χρώματα (π.χ. μαύρο ή κόκκινο) για τα εφηβικά τους δωμάτια. Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τόσο έντονες αποχρώσεις επειδή έρευνες έχουν δείξει ότι γρήγορα κουράζουν το μάτι και σύντομα θα καλεστείς να ξαναβάψεις το χώρο. Για να μην ακυρώσεις το παιδί, όμως, θα μπορούσες να του προτείνεις να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο του χρώμα, σε έναν τοίχο ή σαν πινελιές σε διάφορα σημεία του δωματίου. Ναι, εδώ χρειάζεται λίγη διπλωματία.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

2. Αλλαγή επίπλων

Όχι, δεν χρειάζεται να δώσεις ό,τι έχεις και δεν έχεις για εφηβικά έπιπλα. Μπορείς να κάνεις μικροαλλαγές στα έπιπλα που υπάρχουν ήδη στο δωμάτιο, όπως να τα βάψεις. Υπάρχει επίσης και η τεχνική αναπαλαίωσης, που είναι απίθανη λύση για όσους προτιμούν κάτι σε πιο ρομαντικό στυλ. Επίσης, μια τροποποίηση (όπου επιδέχεται) σε έπιπλα μπορεί να δώσει νέα πνοή στο χώρο.

3. Αξεσουάρ

Εδώ παίζουμε με τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Με λίγα χρήματα, μπορείς να δώσεις στο χώρο μια διαφορετική νότα, απλά προσθέτοντας διακοσμητικά όπως έναν μεγάλο καθρέφτη, ένα ιδιαίτερο φωτιστικό, ένα χαλί που ταιριάζει περισσότερο σε έφηβο και πρωτότυπα ράφια (αντί για τα βαρετά μιας βιβλιοθήκης).

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Μια γωνία όμορφα διαμορφωμένη για να κολλάει ή να κρεμάει φωτογραφίες με τους φίλους/ες του ή μια κουρτίνα γύρω από το κρεβάτι είναι πράγματα που μπορείς να κάνεις και να αλλάζεις την αίσθηση του παιδικού δωματίου χωρίς να ξοδέψεις πολλά.

4. Το γραφείο

Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο του εφηβικού δωματίου, αφού πλέον οι ώρες ενασχόλησης με τα του σχολείου έχουν πια αυξηθεί κατά πολύ. Το γραφείο που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι άνετο και με το σωστό φωτισμό. Μερικά έξτρα ράφια ίσως χρειαστούν. Πολύ χρηστικοί είναι οι αυτοκόλλητοι μαυροπίνακες ή οι πίνακες ανακοινώσεων, όπου θα μπορεί να σημειώνει ή να κολλάει διάφορα χρήσιμα πράγματα.

Μια εξίσου ενδιαφέρουσα πρόταση είναι η χρήση μαγνητικής βαφής σε ένα μέρος του δωματίου, κοντά στο γραφείο. Είναι ειδική βαφή που σου επιτρέπει να κολλάς ή να σημειώνεις πάνω στην επιφάνεια που έχει βαφτεί με μαγνητική βαφή. Μπορείς επίσης να κάνεις χρήση διαχωριστικών, για να ξεχωρίσεις το χώρο του γραφείου από το υπόλοιπο δωμάτιο.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Αυτές είναι κάποιες βασικές ιδέες, αν και δεν υπάρχει ταβάνι στη δημιουργικότητα και τη φαντασία, ειδικά όταν πρόκειται για την διαμόρφωση του εφηβικού δωματίου.

Αν θέλεις, μπορείς ακόμα να πάρεις εναλλακτικές ιδέες διακόσμησης ανάλογα με το ζώδιο, το έχουμε και αυτό. Ναι, το έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο.

(κεντρική φωτογραφία: trendomat.com)

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Round table

Τραπεζαρία στρογγυλή: Top τάσεις διακόσμησης για στρογγυλή τραπεζαρία

Rafia toixoy saloni

7 ιδέες για ράφια τοίχου για σαλόνι

Diakosmisi krevatokamaras rafia

Διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας – 8 ιδέες για διακόσμηση πάνω από το κρεβάτι