Εάν ζεις σε ένα μικρό διαμέρισμα ή ανοιχτό στούντιο, τότε καλείσαι να σκεφτείς έξυπνους τρόπους διαχείρισης των ενιαίων χώρων. Τα κατάλληλα έπιπλα μπορούν να σε βοηθήσουν να διαχωρίσεις τα δωμάτια, να δώσεις την αίσθηση ενός μεγαλύτερου σπιτιού και να δημιουργήσεις εξαιρετικές λύσεις αποθήκευσης.

Για να σε βοηθήσουμε να οργανώσεις καλύτερα το χώρο σου, μοιραζόμαστε μαζί σου επτά υπέροχες ιδέες για διαχωριστικά:

Ραφιέρα βιβλιοθήκη
Ραφιέρα διαχωριστικό

1. Ανοιχτά ράφια

Επίλεξε μια μοντέρνα ραφιέρα ή βιβλιοθήκη για το σαλόνι σου. Για να μην φορτώσεις πολύ το χώρο, προτίμησε ένα έπιπλο με κενά ανάμεσα στα ράφια. Ακόμη, διακόσμησέ τη με διαφορετικά αντικείμενα σε πολλά χρώματα και σχήματα.

Έπιπλο συρτάρια
Διαχωριστικό κρεβάτι

2. Χαμηλή συρταριέρα

Δημιούργησε επιπλέον χώρο στο υπνοδωμάτιό σου επιλέγοντας ένα διαχωριστικό με πολλά συρτάρια. Θα έχεις έτσι μια ξεχωριστή γωνιά σαν δεύτερο δωμάτιο ή ένα χώρο για το ντύσιμο και το μακιγιάζ πέρα από τον επιπλέον χώρο αποθήκευσης χάρη στα συρτάρια.

Ντουλάπα υπνοδωματίου

3. Κρυφή ντουλάπα

Ξεχώρισε τη ντουλάπα σου από το κρεβάτι σου με μια λεπτή γυψοσανίδα. Θα έχεις ένα τέλειο, διακριτικό διαχωριστικό και ένα χώρο για να αλλάζεις με άνεση, ενώ το δωμάτιό σου θα φαίνεται μεγαλύτερο.

Ξύλινο διαχωριστικό

4. Ρετρό αίσθηση

Σε ένα ενιαίο στούντιο, διαχώρισε το υπνοδωμάτιο από το σαλόνι με μια ξύλινη κατασκευή που θα διακοσμήσει και θα ομορφύνει το χώρο, ενώ παράλληλα θα χαρίσει ιδιωτικότητα στο χώρο που κοιμάσαι.

Στούντιο κουρτίνα
Κουρτίνα υπνοδωματίου

5. Αέρινη κουρτίνα

Η πιο ανάλαφρη λύση για να διαχωρίσεις αποτελεσματικά και με ελάχιστο κόστος το χώρο σου στα δύο. Η κουρτίνα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ύπαρξης τοίχου μεταξύ των δωματίων που επιθυμείς να διαχωρίσεις, ενώ οποιαδήποτε στιγμή, μαζεύεται κάνοντας τον χώρο πάλι ενιαίο.

Πόρτα διαχωριστικό
Γυάλινο παραβάν

6. Παραβάν και παντζούρια

Ένα παλιό ξύλινο παντζούρι ή μια πόρτα θα δώσει τον αέρα ενός παλιού αρχοντικού στο χώρο σου ενώ δε χρειάζεται καν βάψιμο! Αν επιλέξεις παραβάν, υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά αλλά σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα γυάλινο, ώστε να μην «κόβει» το χώρο στη μέση.

Boho στούντιο
Διαχωριστικό έπιπλο

7. Λίγο από όλα

Αν θέλεις να δημιουργήσεις την αίσθηση ενός ξεχωριστού υπνοδωματίου σε ένα διαμέρισμα με ανοιχτό χώρο, φτιάξε μία cozy φωλιά γύρω το κρεβάτι σου χρησιμοποιώντας κουρτίνες και έπιπλα σε κάθε πλευρά.

Δες ιδέες διαμόρφωσης για μικρούς ενιαίους χώρους

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς