Είστε τόσο ευτυχισμένοι γιατί περιμένετε σύντομα το νέο μέλος της οικογένειάς σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές στη διακόσμηση ενός σπιτιού είναι όταν πρέπει να διακοσμήσουμε τους χώρους των αγαπημένων μας παιδιών! Ωστόσο, αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ακολουθήστε τα παρακάτω χρήσιμα tips για να φτιάξετε ένα όμορφο αλλά και οργανωμένο βρεφικό δωμάτιο!

Tip #1: Πάνω από όλα η ασφάλεια

Αν πρόκειται να κάνεις ανακαίνιση στο δωμάτιο που συμπεριλαμβάνει και τεχνικές εργασίες, φρόντισε να απιλέξεις χρώματα οικολογικά, φιλικά προς το περιβάλλον και χαμηλά σε ΠΟΕ - «Πτητικές Οργανικές Ενώσεις», για παράδειγμα χρώματα με βάση το νερό, που είναι χαμηλής τοξικότητας, κατάλληλα για τη βαφή του βρεφικού δωματίου και των βρεφικών επίπλων. Αφού κάνεις λίγη έρευνα, επίλεξε υλικά που είναι πιστοποιημένα από διεθνείς οργανισμούς. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγεις έπιπλα με αιχμηρές γωνίες και διακοσμήσεις που μπορεί να είναι επικίνδυνες για ένα παιδί.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Tip #2: Επίλεξε ένα θέμα και ακολούθησέ το

Και επειδή αυτή η διακόσμηση θα κρατήσει τουλάχιστον για 5-6 χρόνια, καλό θα ήταν να δώσεις αρκετή προσοχή. Έτσι, με την κατάλληλη διακόσμηση μπορείς να τους προσφέρεις τα ερεθίσματα που αργότερα θα αυξήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Για παράδειγμα, τα μικρά παιδιά λατρεύουν τα ζώα και τη φύση ή και αργότερα τους σούπερ ήρωες.

Tip #3: Στρώσε το πάτωμα του δωματίου με ένα απαλό, ζεστό και φιλικό προς τα παιδιά, υλικό.

Με άλλα λόγια, απέφυγε τα πλακάκια ή μάρμαρο. Προτίμησε ξύλο ή ακόμα καλύτερα φελλό για ηχομόνωση. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τοποθέτησε χοντρά υφάσματα, κατά προτίμηση από βαμβάκι. Είναι καλύτερα να αποφύγεις τα χαλιά και τις μοκέτες από τοίχο σε τοίχο, επειδή βγάζουν πολύ χνούδι, μαζεύουν ακάρεα και είναι πολύ ζεστά το καλοκαίρι.

Tip #4: Διάλεξε αρμονικά χρώματα που ταιριάζουν με το θέμα που έχεις επιλέξει

Τα παιδιά λατρεύουν τα φωτεινά παστέλ χρώματα, ειδικά εκείνα με ζεστό τόνο. Τα ψυχρά και έντονα χρώματα τα αποπροσανατολίζουν και τους δημιουργούν σύγχυση, ειδικά όταν είναι μωρά. Φρόντισε, όμως, να τελειώσεις με το βάψιμο μερικές βδομάδες νωρίτερα, ώστε να μην υπάρχουν οσμές όταν θα έρθει το μωρό.

Tip #5: Τα βρεφικά έπιπλα που σίγουρα χρειάζεσαι

Τα βασικά κομμάτια είναι: κούνια που μετά μπορεί να γίνει παιδικό κρεβάτι και μία συρταριέρα με αλλαξιέρα. Μπορείς να διαλέξεις προσεκτικά χαρούμενα και πρακτικά κομμάτια που θα κάνουν τη διαφορά. Αλλά πάντα να θυμάστε ότι όλα πρέπει να είναι ασφαλή στη χρήση. Εάν έχεις αρκετό χώρο, βάλε έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα. Θα το χρειαστείς σίγουρα για τον θηλασμό ή όταν το παιδί είναι αδιάθετο και θα σας θέλει κοντά του.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Tip #6: Χρησιμοποιήσε διπλές κουρτίνες

Μια λεπτή κουρτίνα θα αφήσει το φως στο δωμάτιο, όταν το χρειάζεστε. Μια πιο χοντρή αδιαφανής κουρτίνα θα μειώσει το διάχυτο φως όταν είναι ενοχλητικό για το μωρό. Πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές είναι επίσης οι περσίδες και ρόμαν. Με λίγο ψάξιμο, μπορείς να βρεις μοντέρνα και χρήσιμα προϊόντα σκίασης για όλα τα παιδικά δωμάτια.

Tip #7: Χρησιμοποιήσε υπέροχα αυτοκόλλητα για τοίχους και ταβάνια

Αν δεν είστε καλοί στην ζωγραφική αλλά θέλετε να δώσετε ένα στοιχείο μοναδικότητας στο δωμάτιο του νέου μέλους, μπορείτε να επιλέξετε την λύση του αυτοκόλλητου και υπάρχουν πραγματικά πολλές επιλογές. Επίσης είναι εύκολο να το τοποθετήσετε και να το αφαιρέσετε μετά. Θα σας βοηθήσει πολύ να διακοσμήσετε το δωμάτιο, ειδικά όταν έχετε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Ακολούθησε αυτά τα 7 βήματα και δημιούργησε ένα πρακτικό και όμορφο περιβάλλον για να χαρείτε τις πρώτες στιγμές με το μωράκι σας!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Eswteriki porta

Πώς να αλλάξεις το χρώμα μιας εσωτερικής πόρτας χωρίς τρίψιμο

Klimatismos

Το 2035 ξεκινάει μια νέα εποχή για τον κλιματισμό: «Αντίο» στα φθοριούχα αέρια