Ο αρχιτέκτονας Jason Chongue που ζει και εργάζεται στην Μελβούρνη της Αυστραλίας μεταμόρφωσε το σπίτι του σε «εσωτερικό δάσος».

Αν πιστεύεις ότι το να μένεις στην πόλη σημαίνει ότι πρέπει να πεις «αντίο» στο καταπράσινο περιβάλλον μιας εξοχικής κατοικίας, κάνεις μεγάλο λάθος! Και αυτό ακριβώς έρχεται να μας αποδείξει ο Jason Chongue, ο οποίος έχει μετατρέψει επιτυχώς το σπίτι του στην καρδιά της Μελβούρνης, σε μίνι δάσος.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
Jason Chongue/Instagram

Λίγα λόγια για τον Jason Chongue

Ειδικότερα, ο Jason Chongue είναι ένας 32χρονος αρχιτέκτονας, διακοσμητής εσωτερικών χώρων και κηπουρός που ζει και εργάζεται στη Μελβούρνη. Από μικρός έδειξε το πάθος του για τα φυτά, και γι’ αυτό ανέπτυξε μια δεξιότητα που αργότερα έμελλε να τον βοηθήσει να δημιουργήσει ένα μικρό «εσωτερικό δάσος» στο σπίτι του.

Ο ίδιος δηλώνει «ερωτευμένος» με τα φυτά και διαθέτει μια ευρεία συλλογή διαφόρων φυτών, η οποία διαρκώς μεγαλώνει και εξελίσσεται. Συγκεκριμένα, ο Jason έχει συγκεντρώσει πάνω από 400 φυτά που ομορφαίνουν τώρα το διαμέρισμά του. Κάθε μεριά του σπιτιού του είναι στολισμένη με φυτά, άλλα συνηθισμένα, άλλα πιο σπάνια. Με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος μπόρεσε να «πρασινίσει» την καθημερινότητα του και να ξεφύγει από τα αρνητικά της αστικής ζωής. Για εκείνον μάλιστα, τα φυτά έχουν προσωπικότητα και προσφέρουν κάτι διαφορετικό σε κάθε χώρο.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
Jason Chongue/Instagram

Όταν η αγάπη έγινε επιχείρηση

Το 2016, ο Jason μετέτρεψε το πάθος του σε επιχείρηση. Έγινε ο συνιδρυτής του «The Plant Society», ένα κοινωνικό δίκτυο που απευθύνεται σε κηπουρούς και συλλέκτες φυτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, του αρέσει να πειραματίζεται με τα σχέδια που αναλαμβάνει. Το στυλ του αναπτύχθηκε μέσα από τα ταξίδια του, για αυτό και η νοοτροπία του αλλάζει από αυστραλιανή σε ευρωπαϊκή και σε ασιατική.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
Jason Chongue/Instagram

Τι προτείνει ο Jason;

Αν είσαι στο «τσακ» να σπεύσεις στο κοντινότερο κατάστημα με φυτά, μείνει λίγο ακόμα, καθώς ο Jason Chongue προτείνει τα τέλεια φυτά για κάθε δωμάτιο. Συγκεκριμένα:

  • Σαλόνι: Αυτό είναι το μέρος του σπιτιού που μπορείς να αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου και να χρησιμοποιήσεις πολλούς και διαφορετικούς τύπους φυτών. Χρησιμοποίησε φυτά είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες για διαφορετικά αποτελέσματα. Οι ιδανικές επιλογές για να αρχίσεις να πειραματίζεσαι στο σαλόνι σου είναι: Bird of paradise - Στρελίτσια, devil’s ivy-Πόθος, queen of hearts- Ορχιδέα.
  • Τραπεζαρία: Τα καλύτερα φυτά για την τραπεζαρία είναι τα φυτά εκείνα που θα παραμείνουν μικρά για καιρό -ή και για πάντα σχεδόν. Για αυτό δοκίμασε: Begonia-Βιγκόνια, Chinese money plant-Πιλέα ή κινέζικο φυτό των χρημάτων, prayer plant-Φυτό Προσευχής.
  • Υπνοδωμάτιο: Το κομοδίνο σου είναι -ιδανικό για ένα μικρό φυτό που θα καθαρίσεις τον αέρα, ενώ κοιμάσαι. Ειδικότερα, προτίμησε: Arrowhead plant- Συγκόνιο, fruit salad plant-Μονστέρα, peace lily-Κρίνος της ειρήνης.
  • Μπάνιο: Πρόκειται για ι το τέλειο μέρος όταν μιλάμε για την καλλιέργεια φυτών που αγαπούν την υγρασία. Γι’ αυτό προτίμησε: Σαρκοφάγα φυτά, Φτέρη της Βοστώνης, zebra plant-Ζέβρα.
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
Jason Chongue/Instagram

Σε περίπτωση που ήδη αναζητάς το φυτό – ή τα φυτά, που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο, αλλά και την ιδιοσυγκρασία σου, να θυμάσαι ότι χρειάζεται και η δέουσα περιποίηση. Γι’ αυτό πριν πάρεις τις τελικές αποφάσεις, τσέκαρε πως μπορείς να διατηρήσεις το φυτό σου ζωντανό και υγιές για καιρό.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;