Ο κατάλληλος φωτισμός για το μπάνιο σου είναι καθοριστικής σημασίας, γι΄ αυτό σκέψου έξυπνα και πρακτικά!

Ένα σημαντικό κεφάλαιο σε κάθε σπίτι είναι το μπάνιο. Μάλιστα, το μπάνιο έχει την δυναμική να προσθέσει μια άλλη χάρη και αξία στο σπίτι συνολικά. Στην προκειμένη όμως δε θα κάνουμε λόγο για κάποια ανακαίνιση του μπάνιου. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για το πως μπορείς κι εσύ να μεταμορφώσεις το μπάνιο σου, χρησιμοποιώντας τον κατάλληλό φωτισμό.

Ο σωστός φωτισμός έχει πρωταρχικό ρόλο σε κάθε δωμάτιο του σπιτού, πόσω μάλλον λοιπόν σε ένα μπάνιο. Ειδικότερα, είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα για να δημιουργήσεις μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο μπάνιο σου. Επιπλέον, το να αναβαθμίσεις τον φωτισμό του μπάνιου δεν είναι δύσκολο αλλά ούτε απαιτεί πολύ χρόνο.

Τι μπορείς να κάνεις για να αναβαθμίσεις με μικρό κόστος το μπάνιο σου; Μπορείς να αντικαταστήσεις όλα τα παλιά ή φθαρμένα φωτιστικά με καινούργια, τα οποία εξοικονομούν μάλιστα ενέργεια και χρήματα. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις και άλλα μέσα φωτισμού πέρα από τα κλασικά. Ειδικότερα:

  • Εκμεταλλεύσου τον κρυφό φωτισμό

Ο κρυφός φωτισμός ίσως είναι η πιο απλή και οικονομική επιλογή για να αναβαθμίσεις έξυπνα το μπάνιο σου. Μια ταινία led φωτισμού μπαταρίας περιμετρικά στο πίσω μέρος του καθρέπτη σου, είναι σε θέση να μεταμορφώσει το σημείο στο λεπτό. Επίσης, μπορείς να βάλεις προβολείς μπάνιου LED πάνω από τη μπανιέρα για πιο θεαματικό αποτέλεσμα. Αν είσαι πιο τολμηρός/ή μάλιστα, μπορείς να επιλέξεις μια ταινία με πολύχρωμο φωτισμό τον οποίο μπορείς να ρυθμίζεις μέσω τηλεχειστηρίου ή εφαρμογής στο κινητό. Μην ξεχνάς πως το κάθε χρώμα έχει διαφορετική επίδραση σε κάθε άνθρωπο. Για παράδειγμα, το κίτρινο φτιάχνει τη διάθεση, το πράσινο χαλαρώνει τα νεύρα και είναι αναζωογονητικό, ενώ το ψυχρό μπλε βοηθά στην χαλάρωση και τις διαταραχές ύπνου. Η απόφαση είναι δική σου!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
  • Μην απορρίπτεις της vintage απλίκες

Μπορεί οι απλίκες της γιαγιάς να σου φαίνονται ντεμοντέ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως! Και αυτό γιατί οι παλιές απλίκες, σε ένα κατά τα άλλα πιο μίνιμαλ μπάνιο, μπορούν να δώσουν έναν ρετρό αέρα. Πράγματι, πρόκειται για μια ιδέα που μπορεί να αλλάξει όλη την όψη του μπάνιου σου, καθώς το φως διαχέεται διαφορετικά χάρη στις απλίκες, φωτίζοντας ακόμη περισσότερο τον χώρο και προσδίδοντάς του μεγαλύτερο βάθος. Χρησιμοποιώντας μάλιστα, κίτρινο-θερμό φωτισμό μπορείς να δημιουργήσεις μια πραγματικά όμορφη και πιο πολυτελή ατμόσφαιρα στο μπάνιο σου.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
  • Υιοθέτησε μια πιο fun διάθεση με μια neon φωτεινή επιγραφή

Η καινοτομία είναι για αυτούς που δεν φοβούνται να είναι λιγάκι πιο έξτρα απ’ το συνηθισμένο. Επομένως, αν χαρακτηρίζεσαι από διακοσμητική «τόλμη» και λατρεύεις το φουτουριστικό στιλ, μπορείς να βάλεις μια neon επιγραφή στο μπάνιο σου. Μπορεί να είναι απλά ένα φωτιζόμενο σχέδιο όπως στην ακόλουθη εικόνα, ή ένα “quote”. Η απόφαση είναι στα χέρια σου, το βέβαιο είναι πως δεν θα το μετανιώσεις. Be bold, be fierce!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
  • Πες «ναι» στον φωτισμό περιμετρικά του καθρέπτη

Πρόκειται για μια τόσο απλή λύση, ωστόσο φαντάσου πόσο περισσότερο φως θα δώσει στο μπάνιο σου. Να σημειωθεί επίσης, πως ένα φωτιστικό καθρέφτη σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις πιο εύκολα όλα εκείνα που απαιτούν ακρίβεια, όπως το να βάφεσαι ή να ξυρίζεσαι. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να συνδυάσεις το φωτιστικό καθρέφτη, πάνω από τον νιπτήρα σου, με ένα φωτιστικό οροφής ή με χωνευτά φωτιστικά.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
  • Βάλε μια σειρά από λαμπτήρες για πιο έντονο φως

Τα φώτα όπως στην φωτογραφία παρακάτω, όχι μόνο θα σου εξασφαλίσουν καλύτερο φως στο μπάνιο σου, αλλά παράλληλα θα σε κάνουν να νιώσεις σαν σταρ του σινεμά. Είναι μια πιο glam επιλογή η οποία όμως θα σου προσφέρει παράλληλα και τη λειτουργικότητα που χρειάζεσαι. Υπάρχουν ακόμα και αυτοκόλλητα mirror lights με ή χωρίς διακόπτη τα οποία θα σου φανούν χρήσιμα για μια πρώτη δοκιμή.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
  • Ο μινιμαλισμός είναι το παν

Η επιλογή μίνιμαλ φωτιστικών με λιτές και απλές γραμμές για το μπάνιο σου θα του δώσουν το απαραίτητο στιλ, δίχως υπερβολές όμως. Προτίμησε ένα κομψό λευκό ή μαύρο φωτιστικό με λαμπτήρα ψυχρού χρώματος και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. Μπορείς δε να συμπληρώσεις τον φωτισμό του μπάνιου σου με κεριά, για περισσότερο ρομαντισμό.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
  • Τα σποτάκια θα σου λύσουν τα χέρια

Τα σποτάκια, ή αλλιώς τα χωνευτά φωτιστικά μπάνιου, θα προσδώσουν στο μπάνιο σου όσο φως χρειάζεται κάθε φορά, μιας και είναι ρυθμιζόμενα συνήθως, χωρίς να το φορτώσεις με περιττά επιτοίχια φωτιστικά ή φωτιστικά οροφής.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Τι θα έλεγες λοιπόν για μια αλλαγή στον φωτισμό του μπάνιου σου;

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;