5+4 προτάσεις για να δώσεις σε ένα μικρό μπάνιο την αίσθηση του χώρου και της άνεσης.

Πολλά διαμερίσματα πλέον έχουν μικρά μπάνια, που ώρες-ώρες “πνίγουν” με το μικρό τους μέγεθος. Το καλό με την τέχνη της διακόσμησης εσωτερικού χώρου, όμως, είναι ότι μπορείς να μεταμορφώσεις κάθε χώρο, απαλύνοντας τα αρνητικά του και ταυτόχρονα αναδεικνύοντας τα θετικά του. Χωρίς, λοιπόν, να χρειάζεται να σκέφτεσαι την μετακόμιση (ή το γκρέμισμα κάποιου τοίχου) σαν την μόνη εναλλακτική όταν ζεις σε σπίτι με μπάνιο μινιατούρα, σου προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα δώσουν μια πιο άνετη αίσθηση και ίσως να σου εξοικονομήσουν χώρο!

1. Απόφυγε σκούρα χρώματα

Γενικά, καλό είναι σε μικρούς χώρους να προτιμάς φωτεινά και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Η παλέτα ενός μικρού μπάνιου θα πρέπει ιδανικά να κυμαίνεται σε λευκό, μπεζ, ανοιχτό κίτρινο ή ακόμα και πολύ απαλό πράσινο που αφήνουν το φυσικό φως να διαχέεται στο χώρο. Αυτό μπορεί να αφορά τα πάντα, από τους τοίχους μέχρι τα διακοσμητικά του μπάνιου.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

2. Προτίμησε είδη υγιεινής ελεύθερης τοποθέτησης

Όσο περισσότερο χώρο από το πάτωμα αφήνεις ελεύθερο, τόση μεγαλύτερη άπλα θα νιώθεις ότι έχεις όταν μπαίνεις στο μπάνιο σου, ενώ δημιουργείται χώρος για να προσθέσεις το καλάθι απλύτων για παράδειγμα. Για αυτό, είδη υγιεινής ελεύθερης τοποθέτησης (αυτά που δεν είναι μονοκόματα μέχρι το πάτωμα αλλά βασίζονται στον τοίχο) είναι ιδανικά. Τώρα, αν το σπίτι έχει ήδη τα είδη υγιεινής του και μπορείς να επέμβεις περιορισμένα, προτείνουμε να αντικαταστήσεις το νιπτήρα. Δες άλλα αιωρούμενα έπιπλα για το σπίτι.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

3. Επένδυσε σε καθρέφτες

Ένα μεγάλος καθρέφτης (κατά προτίμηση χωρίς πλαίσιο, για να ενσωματωθεί ακόμα καλύτερα στο χώρο) είναι μια λύση που αξίζει να σκεφτείς. Συν τοις άλλοις, τοποθετώντας ένα καθρέφτη στο μπάνιο βοηθάς να αντανακλάται το φως ανοίγοντας έτσι το βλέμμα σου στο χώρο και δημιουργώντας την αίσθηση βάθους.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

4. Παίξε με το φυσικό φως

Όσο περισσότερο (και καλά) φωτισμένος είναι ένα χώρος, τόσο πιο άνετος και ευχάριστος δείχνει. Φροντίζοντας να έχεις καθαρό το παράθυρο του μπάνιου και επιλέγοντας ανοιχτόχρωμες κουρτίνες για τη μπανιέρα ή το ντους, θα συνδράμμει προς αυτή την κατεύθυνση. Αν το παραθυράκι χρειάζεται κουρτίνα, αντικατάστησέ το με αμμοβολισμένο γυαλί και να μη χρειάζεται κουρτινάκι ούτε στο παράθυρο.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

5. Προσοχή με τα διακοσμητικά

Λίγα και καλά είναι το μότο εδώ. Μικροί πίνακες, κεριά, λουλούδια και άλλα παρόμοια αξεσουάρ είναι καταπληκτικά για να διακοσμήσουν ένα μπάνιο και να εμπνεύσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, όμως, αν αφεθούν ανεξέλεγκτα, μπορούν να μπουκώσουν ένα χώρο, ειδικά αν είναι ήδη μικρός σε μέγεθος. Όσο λιγότερα διακοσμητικά έχει ένα μικρό μπάνιο, τόσο μεγαλύτερο δείχνει. Προτίμησε καλύτερα 1-2 αντικείμενα που έχουν μια χρησιμότητα στο μπάνιο, εκτός αν θέλεις να επιλέξεις έναν νιπτήρα που είναι έργο τέχνης από μόνος του.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Άλλα tips για να κάνεις ένα μικρό μπάνιο να δείχνει μεγαλύτερο:

  • Αφαίρεσε ή “θάμπωσε” (όπου μπορείς) αντιθέσεις χρωμάτων ή διαχωριστικές γραμμές μέσα στο μπάνιο.
  • Αντικατάστησε τη μπανιέρα με μια οικονομική ντουζιέρα.
  • Χρησιμοποίησε τα ίδια ή παρόμοια υλικά μέσα στο μπάνιο (π.χ., μάρμαρο παντού ή τα ίδια πλακάκια) για ομοιομορφία στο βλέμμα.
  • Αν αντικαταστήσεις το πάτωμα, προτίμησε μεγαλύτερου μεγέθους πλακάκι, τσιμεντοκονία ή ακόμα και σε laminate ανοιχτού χρώματος.

Ανακάλυψε άλλους τρόπους να μεγιστοποιήσεις το χώρο στο σπίτι σου!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς

Karekles kipoy

Επίπλωση κήπου: Πώς να επιλέξεις τις ιδανικές καρέκλες κήπου