Μια εικόνα, χίλιες λέξεις λέει το γνωστό ρητό. Ειδικά στις αγγελίες πώλησης και ενοικίασης κατοικιών, οι εικόνες με καλή ποιότητα και οπτική παίζουν το σημαντικότερο ρόλο για να κερδίσουν την προσοχή των ενδιαφερόμενων. Εξαιτίας αυτού, ο γάτος μοιράζεται μαζί σου πραγματικές φωτογραφίες από αγγελίες, οι οποίες λειτουργούν ως πρότυπα ή παραδείγματα προς αποφυγή.

Do: Ανάδειξε τη θέα του σπιτιού

Θέα από το μπαλκόνι

Αν το μπαλκόνι σου έχει θέα θάλασσα επιβάλλεται να το προβάλλεις όσο καλύτερα μπορείς. Μια φωτογραφία που κοιτάει προς το μπαλκόνι είναι ιδανική για να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος να φανταστεί τον εαυτό του να αγναντεύει τη θέα.

Don’t: Ανάδειξε το κατοικίδιό σου

Κατοικίδιο

Εάν το κατοικίδιό σου δεν πωλείται μαζί με το ακίνητο, καλό θα ήταν να μην το συστήνεις στους επίδοξους αγοραστές. Όσο περήφανο αφεντικό κι αν είσαι, δε πρέπει να δημιουργείς φρούδες ελπίδες ότι είναι υπό υιοθεσία.

Do: Αφαίρεσε κορνίζες και προσωπικές φωτογραφίες από το χώρο

Διακόσμηση σπιτιού

Αν για να τον εκδικηθείς του σκίζεις τις φωτογραφίες και τα πόστερς που αγαπούσε, καλά κάνεις! Όταν παρουσιάζεις το σπίτι σου σε έναν τρίτο θα πρέπει να έχεις αφαιρέσει προσωπικά αντικείμενα, όπως κορνίζες και κάδρα με εσένα και αγαπημένα σου πρόσωπα, διότι ενδεχομένως να προκαλέσουν αμηχανία στον ενδιαφερόμενο.

Don’t: Διαφήμισε την προσωπική σου ζωή

Αστείο πόστερ

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο. Είναι πολύ ρομαντικό να βλέπεις ερωτευμένα ενηλικιωμένα ζευγάρια, αλλά όχι στον τοίχο του μελλοντικού σου σπιτιού και όχι σε τρυφερές ερωτικές στιγμές τους.

Do: Καθάρισε σχολαστικά το χώρο

Καθαρός χώρος

Προσπάθησε να καθαρίσεις το σπίτι διεξοδικά για να αναδείξεις τους χώρους του και να αποδείξεις στον μέλλοντα ένοικο ότι το διατηρούσες σε άριστη κατάσταση όσο κατοικούσες σε αυτό.

Don’t: Δείξε πόσο βρώμικο είναι το σπίτι

Βρώμικο σπίτι

Νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου έχουν χτίσει φωλιά μέσα στο άδειο μας σπίτι. Είναι φανερό ότι ο προηγούμενος ένοικος του σπιτιού της φωτογραφίας είχε εμμονή με την καθαριότητα και του άρεσαν τα αυτοκόλλητα με βατραχάκια και λουλούδια.

Do: Παρουσίασε τις ομορφιές του σπιτιού

Όμορφη διακόσμηση

Εάν το σπίτι διατίθεται επιπλωμένο, ανάδειξε τα όμορφα έπιπλα και τη διακόσμησή του για να κερδίσεις έξτρα πόντους στο ενδιαφέρον των εν δυνάμει ενοίκων.

Don’t: Παρουσίασε την όμορφη σπιτονοικοκυρά

Άνθρωπος στη φωτογραφία

Στην ίδια κατηγορία με τις φωτογραφίες με κατοικίδια εντάσσονται και οι φωτογραφίες που δείχνουν τους τωρινούς ένοικους του σπιτιού. Εάν δε σκοπεύεις να παραχωρήσεις και τη σύζυγο με το σπίτι στον νέο αγοραστή, μην τον γεμίζεις ελπίδες (ή απελπισία)!

Do: Τράβα φωτεινές και χαρούμενες φωτογραφίες

Σωστός φωτισμός

Ο φωτισμός μεγαλώνει τον χώρο και αναδεικνύει τις γωνίες του σπιτιού. Βρες το πιο όμορφο σημείο και πάτα το κλικ όταν ο ήλιος μπαίνει άπλετος στο δωμάτιο.

Don’t: Φωτογράφισε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία τρόμου

Στοιχειωμένο σπίτι

Η παραπάνω φωτογραφία παραπέμπει σε στοιχειωμένο σπίτι στο οποίο ξυπνούν κάθε βράδυ τα φαντάσματα και σπέρνουν τον τρόμο. Το μυστηριώδες μπλε φως που αναδύεται από τα παράθυρα αποκαλύπτει ότι οι εξωγήινοι έχουν καταλάβει τον πλανήτη γη.

Do: Φωτογράφησε την καλύτερη εκδοχή του σπιτιού σου

Σπίτι για επισκευή

Αν το ακίνητό σου χρήζει επισκευής, είναι σημαντικό να διευκρινίσεις ότι δεν είναι κατοικήσιμο. Προσπάθησε να καθαρίσεις το χώρο από τα μπάζα και τα παλιά έπιπλα που θέλεις να πετάξεις ώστε να φαίνεται όσο πιο καθαρό γίνεται και με προοπτικές ανακατασκευής.

Don’t: Δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν ότι το σπίτι είναι υπό κατάρρευση

Γκρεμισμένο σπίτι



Το σπίτι χρήζει μερικής επισκευής. Για να σας το επιβεβαιώσουμε, σας δείχνουμε και στην φωτογραφία μέρος του ταβανιού που έχει κατεδαφιστεί. Άλλωστε οι τοίχοι είναι υπερεκτιμημένοι. Χωρίς αυτούς το σπίτι είναι πιο ευάερο και ευήλιο.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;