Τι χρειάζεται ένα καινούργιο σπίτι; Τα πιο cool & χρήσιμα έπιπλα για να εξοικονομήσεις χώρο και να δημιουργήσεις τον απόλυτο φοιτητικό παράδεισο!

Επιτέλους βρήκες το φοιτητικό σπίτι των ονείρων σου ή έστω βρίσκεσαι σε αναζήτηση για να το ανακαλύψεις; Είτε είναι επιπλωμένο και έτοιμο να σε υποδεχτεί, είτε ξεκινάς από το μηδέν, υπάρχουν μερικά χρήσιμα tips για να οργανώσεις το νέο σου σπίτι, ώστε να σου εξασφαλίσεις την πιο άνετη φοιτητική ζωή. Εάν το σπίτι είναι έτοιμο, γίνε ο καλύτερος διακοσμητής/τρια και φτιάξε το πιο cozy και άνετο περιβάλλον για τον εαυτό σου. Αν ξεκινάς από την αρχή, μην ανησυχείς!

Τι χρειάζεται ένα φοιτητικό σπίτι; Τι έπιπλα χρειάζεται ένα σπίτι; Ποια είναι τα ιδανικά έξυπνα έπιπλα για εξοικονόμηση χώρου; Βάλε μουσική, πάρε αγκαλιά την καλύτερη διάθεσή σου και ξεκίνα την απόλυτη μεταμόρφωση!

Παρακάτω θα βρεις χρήσιμα tips για τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές, αλλά και τα έπιπλα που δεν πρέπει να λείπουν από το φοιτητικό σου σπίτι.

Τι έπιπλα χρειάζεται ένα σπίτι για φοιτητές;

Η διαμόρφωση του τέλειου φοιτητικού σπιτιού απαιτεί και τα κατάλληλα έπιπλα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το παρακάνεις από την αρχή. Αρκεί να εξοπλιστείς με τα απαραίτητα έπιπλα και βασικά αντικείμενα για κάθε χώρο του σπιτιού σου. Και σταδιακά, μπορείς να προμηθευτείς ό,τι άλλο χρειάζεσαι. Για να ζήσεις μια άνετη και οργανωμένη φοιτητική ζωή, είναι απαραίτητο να επιλέξεις με λογική και φαντασία τα έπιπλα και τα αντικείμενα που θα προσθέσεις στον χώρο σου. Ποια είναι τα ιδανικά έπιπλα για φοιτητικό σπίτι ανά δωμάτιο;

#1 Έπιπλα για σαλόνι

Το σαλόνι είναι το πρώτο δωμάτιο που βλέπει κανείς μπαίνοντας στο σπίτι σου. Άρα θα πρέπει να είναι νοικοκυρεμένο και αισθητικά προσεγμένο. Για το τέλειο σαλόνι θα χρειαστείς:

  • καναπέ-κρεβάτι,
  • τραπεζάκι σαλονιού,
  • έπιπλο τηλεόρασης ή βάση για τον τοίχο,
  • ράφια ή βιβλιοθήκη.

Εάν στο σαλόνι θα ενσωματώσεις και το home office σου, τότε θα χρειαστείς επίσης:

  • γραφείο,
  • άνετη καρέκλα,
  • ράφια ή βιβλιοθήκη.

💡 Επειδή προβλέπεται να περάσεις εδώ αρκετές ώρες πρέπει να έχει την προσωπική σου πινελιά. Βάλε κουρτίνες με φωτεινά χρώματα ή μοντέρνες περσίδες. Ρίξε στο πάτωμα μαξιλάρες και φτιάξε μία χαλαρή ατμόσφαιρα, τοποθετώντας λαμπάκια σε έναν τοίχο. Μπορείς ακόμα να κρεμάσεις τα αγαπημένα σου κάδρα, φωτογραφίες ή αφίσες, γιατί οι άδειοι τοίχοι είναι πληκτικοί και καταθλιπτικοί. Φυσικά, τα φυτά είναι must για ένα όμορφο και στιλάτο σαλόνι. Τέλος ένα μοντέρνο φωτιστικό σε βιομηχανικό στυλ θα δώσει ένα άλλον αέρα στον χώρο σου.

📌 Διάβασε επίσης: 4 συμβουλές για την καλύτερη επίπλωση του σαλονιού σου

#2 Έπιπλα για κρεβατοκάμαρα

Σειρά έχει το υπνοδωμάτιο. Επειδή συνήθως τα φοιτητικά σπίτια έχουν περιορισμένους χώρους αποθήκευσης, καλό θα είναι να εκμεταλλευτείς τα πάντα μέσα στην κρεβατοκάμαρά σου. Με λίγα λόγια, θα χρειαστείς τα ακόλουθα:

  • Κρεβάτι,
  • κομοδίνο,
  • θήκες ή κουτιά αποθήκευσης,
  • επιτοίχια ράφια.

💡 Ο χώρος θα φωτίσει και θα δείχνει μεγαλύτερος, αν επιλέξεις κλινοσκεπάσματα και κουρτίνες με ζωηρά χρώματα. Και εδώ μπορείς να βάλεις λαμπάκια πάνω από το κρεβάτι και να τοποθετήσεις ράφια στους τοίχους για τα βιβλία σου και τις φωτογραφίες ή τα διακοσμητικά σου.

#3 Έπιπλα για κουζίνα

Μια κουζίνα φοιτητική, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι, πρέπει να είναι σωστά οργανωμένη και πλήρως εξοπλισμένη. Ωστόσο όσον αφορά τα έπιπλα για να έχεις την τέλεια κουζίνα θα χρειαστείς:

  • τραπέζι,
  • καρέκλες ή σκαμπό,
  • έπιπλο αποθήκευσης.

💡 Εκτός από το να διαλέξεις πολύχρωμα και με ωραία σχέδια πιάτα και ποτήρια, μία έξυπνη ιδέα για να δώσεις προσωπικότητα σε μία κουζίνα φοιτητική είναι τα έντονα χρώματα στον χώρο. Ένα πολύχρωμο τραπεζομάντηλο, σκαμπό σε διαφορετικά χρώματα και ένα μοντέρνο φωτιστικό, αμέσως θα αλλάξουν την αισθητική της φοιτητικής σου κουζίνας, χωρίς να ξοδέψεις ένα σωρό λεφτά. Επίσης ένας πίνακας ανακοινώσεων από φελλό ή ένας μαυροπίνακας είναι must για μια φοιτητική κουζίνα.

#4 Έπιπλα για μπάνιο

Τα απαραίτητα που πρέπει να αγοράσεις για το νέο σου μπάνιο είναι τα εξής:

  • έπιπλο αποθήκευσης για πετσέτες και καθαριστικά,
  • ντουλαπάκι με καθρέπτη.

💡Καθώς στο μπάνιο δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, δώσε σημασία στην λεπτομέρεια. Ό,τι αγοράσεις πρέπει να είναι προσεγμένο, πρακτικό και γουστόζικό. Επίσης, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του κατάλληλου φωτισμού, καθώς μπορεί να αναβαθμίσει το μπάνιο σου στο σύνολό του.

📌 Διάβασε επίσης: Διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού: 5 κορυφαίες ιδέες διακόσμησης για φοιτητές

Έξυπνα έπιπλα για εξοικονόμηση χώρου σε ένα φοιτητικό σπίτι

Ένα φοιτητικό σπίτι και ειδικότερα η επίπλωσή του, απαιτεί σκέψη και προγραμματισμό. Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλεγούν τα κατάλληλα έπιπλα, τα οποία δεν θα κάνουν τον χώρο μόνο πιο όμορφο, αλλά παράλληλα πιο πρακτικό και λειτουργικό. Έτσι, η επιλογή έξυπνων επίπλων είναι ιδανική, ειδικά για τα μικρότερα φοιτητικά σπίτια, καθώς η εξοικονόμηση χώρου είναι σημαντική, και ο διαθέσιμος χώρος πρέπει να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπλέον, τα έξυπνα έπιπλα είναι συνήθως αρκετά προσιτά στην τσέπη.

📌 Αναζητάς το τέλειο σπίτι για να περάσεις τη φοιτητική σου ζωή; Ρίψε μια ματιά στα διαθέσιμα φοιτητικά σπίτια στις σελίδες του Spitogatos και βρες τον ιδανικό χώρο κοντά στη σχολή σου.

Απαραίτητα έξυπνα έπιπλα για φοιτητικό σπίτι

Τι θα κάνει το φοιτητικό σου σπίτι απόλυτα λειτουργικό και στιλάτο; Τα έξυπνα έπιπλα, φυσικά! Πάμε να ανακαλύψουμε ποια έξυπνα έπιπλα χρειάζεσαι για να κάνεις το νέο σου φοιτητικό σπίτι τον απόλυτο προορισμό για άνεση, λειτουργικότητα και στυλ! Τι χρειάζεται ένα σπίτι;

#1 Από κάθισμα σε κρεβάτι

Ένας καναπές-κρεβάτι είναι ίσως το πιο λειτουργικό έπιπλο για ένα φοιτητικό σπίτι, χάρη στη διπλή λειτουργία του. Από τη μία θα έχεις έναν καναπέ χρήσιμο για τα βράδια με κόσμο στο σπίτι και από την άλλη θα έχεις ένα κρεβατάκι για ονειρεμένους ύπνους. Χαλάρωση λοιπόν κατά τη διάρκεια της ημέρας, άνετος ύπνος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, μια ακόμη λύση είναι και οι πολυθρόνες που γίνονται μονό κρεβάτι.

#2 Κρυφή αποθήκευση

Η «έξυπνη» αποθήκευση είναι το «κλειδί» για κάθε σπίτι, ειδικά εάν πρόκειται για ένα μικρό φοιτητικό σπίτι. Προτίμησε λοιπόν ένα κρεβάτι με συρτάρια στο κάτω μέρος, σκαμπό ή λοιπά καθίσματα με χώρο αποθήκευσης στο εσωτερικό, ακόμα και έναν καναπέ με αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμα. Σίγουρα μια τέτοια επιλογή θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω.

#3 Πτυσσόμενο – Επεκτεινόμενο τραπεζάκι

Ένα τραπεζάκι είναι απαραίτητο σε ένα σπίτι και μάλιστα, σε διάφορα δωμάτια αυτού. Από το σαλόνι και την κουζίνα μέχρι την κρεβατοκάμαρα και το μπαλκόνι. Επομένως, η επιλογή ενός πτυσσόμενου τραπεζιού θα σου «λύσει τα χέρια».

#4 Έπιπλα με ροδάκια για πιο εύκολη μετακίνηση στο χώρο

Είναι γεγονός πως ορισμένα έπιπλα είναι ιδιαιτέρως λειτουργικά εάν μπορούν να μετακινηθούν απ’ το ένα σημείο στο άλλο, ή από ένα δωμάτιο σε ένα άλλο. Επομένως, τα έπιπλα με ροδάκια είναι πολύ χρήσιμα και μπορούν να σου γλυτώσουν μπόλικο κόπο. Πως θα σου φαινόταν ένα τραπεζάκι με ρόδες ή μια άνετη καρέκλα γραφείου με ροδάκια;

#5 Σύστημα ανοιχτής αποθήκευσης λειτουργεί και ως διαχωριστικό

Είναι γεγονός πως ένα σύστημα ανοιχτής αποθήκευσης δεν παρέχει μόνο χώρο αποθήκευσης και χώρο για να αναδείξεις τα διακοσμητικά σου αντικείμενα, αλλά παράλληλα μπορεί να χωρίσει ένα δωμάτιο και να σου εξασφαλίσει μια κάποια ιδιωτικότητα. Είναι η ιδανική λύση για ένα μικρό φοιτητικό σπίτι, καθώς πέρα από πρακτικό, το κάνει στιλάτο και μοντέρνο.

📌 Πέρασες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη και ψάχνεις σπίτι; Ανακάλυψε το ιδανικό φοιτητικό σπίτι σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη στις σελίδες ακινήτων του Spitogatos.

Ποιες ηλεκτρικές συσκευές είναι απαραίτητες σε ένα φοιτητικό σπίτι;

Είναι σημαντικό να έχεις τις σωστές ηλεκτρικές συσκευές που θα κάνουν τη ζωή σου πιο άνετη. Από το μαγείρεμα μέχρι τη διασκέδαση, οι σωστές επιλογές θα κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά σου. Ας δούμε λοιπόν τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές για το φοιτητικό σου σπίτι.

Τι χρειάζεται ένα καινούργιο σπίτι;

  • Φουρνάκι με μάτια ή κουζίνα: Ακόμα κι αν δεν ξέρεις να κάνεις ούτε αυγό βραστό, σίγουρα κάποια στιγμή, όταν τελειώσουν τα ταπεράκια αλλά και τα λεφτά για το delivery, θα χρειαστεί να βράσεις μακαρόνια ή ρύζι.
  • Ψυγείο: Ομολογουμένως, ποιος μπορεί να αρνηθεί την αναγκαιότητα του ψυγείου σε ένα οποιοδήποτε σπίτι, πόσο μάλλον σε ένα φοιτητικό σπίτι. Κάπου πρέπει να μπουν τα φαγητά της μαμάς!
  • Πλυντήριο ρούχων: Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, οπότε το πλυντήριο ρούχων είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο για το νέο σου φοιτητικό σπίτι.
  • Τοστιέρα - Γκριλιέρα: Τοστιέρα αγάπη μου! Θα σε σώσει όταν σφίξουν οι πείνες. Άσε που είναι και πιο οικονομική από τον φούρνο για καμιά μπριζολίτσα ή μπιφτεκάκι.
  • Καφετιέρα: Για γαλλικό ή εσπρέσο, ανάλογα τα γούστα. Σχολή κι εξεταστική χωρίς καφέ, δε βγαίνει!
  • Ηλεκτρική Σκούπα: Αν δεν έχεις ξαναπιάσει στα χέρια σου ηλεκτρική σκούπα, πίστεψέ με, κάνει δουλίτσα! Προμηθεύσου μία καλή και κάνε το καθάρισμα του σπιτιού σου πιο εύκολο από ποτέ.
  • Κλιματιστικό: Αν το σπίτι δε διαθέτει θέρμανση, ένα κλιματιστικό είναι απαραίτητο, τόσο για το κρύο, όσο και για τον καύσωνα. Για να αισθάνεσαι άνετα στον χώρο σου, πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας, μην το ξεχνάς. Επομένως, το κλιματιστικό κρίνεται ως μια απαραίτητη αγορά.
  • Laptop: Είναι απαραίτητο για εργασίες, παρουσιάσεις, socializing και μπορεί να αντικαταστήσει με μεγάλη ευκολία την τηλεόραση και το ραδιόφωνο! Ίσως είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές, εάν δεν έχεις ήδη λάπτοπ ή PC.
  • Οθόνη μόνιτορ: Το διάβασμα και οι εργασίες απαιτούν την αμέριστη προσοχή σου, ενώ πρέπει να έχεις κι όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Ως εκ τούτου, μια δεύτερη οθόνη θα σου «λύσει» τα χέρια σε περιόδους «κρίσης».
  • Τηλεόραση: Αν είσαι φαν της μικρής οθόνης ή αν θες να κάνεις binge-watch με την άνεση σου, με ή χωρίς παρέα, σίγουρα μια Smart TV θα σου φανεί κάτι παραπάνω από σωτήρια.
  • Σίδερο: Τώρα, μεταξύ μας, ίσως το σίδερο να μην είναι must για κάθε μέρα, ωστόσο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις (λ.χ. παρουσιάσεις εργασιών και ραντεβού) είναι απαραίτητο.

📌 Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για τις δημοφιλέστερες φοιτητουπόλεις της Ελλάδας; Ρίξε μια ματιά στο άρθρο που ετοίμασε ο Spitogatos για σένα: Φοιτητική ζωή εκτός Αθήνας - Αφιέρωμα στις πιο γνωστές φοιτητουπόλεις

Προμηθεύσου τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές, επίλεξε τα πιο κατάλληλα έπιπλα και κάνε το φοιτητικό σπίτι τον δικό σου παράδεισο. Θες να δεις περισσότερα tips για το πως να οργανώσεις και να διακοσμήσεις το φοιτητικό σου σπίτι; Βρες ό,τι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το τέλειο φοιτητικό σπίτι στα άρθρα του blog του Spitogatos.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Aleksandroypoli

Φοιτητική ζωή στην Αλεξανδρούπολη: Η πόλη της Δύσης & της Ανατολής

Foititiki zoi kriti

Φοιτητική ζωή στην Κρήτη: Ένα πολυδιάστατο μέρος που τα έχει όλα

Foititiki zoi athina patra

Φοιτητική ζωή στην Αθήνα ή φοιτητική ζωή στην Πάτρα;