Η φοιτητική ζωή ξεκινά σιγά σιγά και η νέα σου πόλη θα σου προσφέρει τις επόμενες αναμνήσεις σου. Αναμνήσεις και εμπειρίες που θα σε ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής σου. Μπορεί να είσαι μόλις 18 ετών και όλα να φαντάζουν -και πράγματι είναι- νέα, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο τρομαχτικά όσο μπορεί να φαίνονται.

Σ’ αυτή τη φάση της ζωής σου εξάλλου είναι φυσιολογικό το άγχος και ο ενθουσιασμός να πηγαίνουν παρέα. Πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα, με νέες εμπειρίες που δεν θα θες να ξεχάσεις –και αυτό είναι δεδομένο. Το ότι πέρασες σε διαφορετική πόλη από την μόνιμη κατοικία σου είναι μια ευκαιρία, πέρα από το κομμάτι των σπουδών, να ανακαλύψεις νέα πράγματα και να αποκτήσεις νέες εικόνες.

Όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι, τώρα που γνωρίζεις σε ποιο τμήμα και σε ποια πόλη πέρασες, είναι σημαντικό να ξεκινήσεις να αναζητάς το ιδανικό φοιτητικό σπίτι μέσω του Spitogatos, και στη συνέχεια, αφού το βρεις, να ξεκινήσεις τις διαδικασίες μετακόμισης για να είσαι έτοιμος/η προτού ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Ποιες είναι λοιπόν οι πιο διάσημες φοιτητουπόλεις της χώρας και ποια τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους;

Θεσσαλονίκη: Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διαθέτει τη μεγαλύτερη Πανεπιστημιούπολη της Ελλάδας, γεγονός που κάνει την Θεσσαλονίκη μια μεγάλη φοιτητούπολη. Ούσα δε ως συμπρωτεύουσα, η Θεσσαλονίκη έχει τα πάντα που μπορούν κάνουν τη φοιτητική ζωή μια μοναδική εμπειρία. Απ’ τα κάστρα και την Άνω Πόλη μέχρι την Καμάρα και την πλατεία Αριστοτέλους, οι επιλογές βρίθουν.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Ηράκλειο: Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Ελλάδας. Έμβλημα της πόλης ο μεσαιωνικός Κουλές που δεσπόζει στο βενετσιάνικο λιμάνι και επισκιάζει τα εναπομείναντα τείχη της ίδιας περιόδου. Είναι μια πόλη όπου ένας φοιτητής μπορεί να βρει όλα όσα θέλει, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο του νησιού, και συγκεντρώνει τις κεντρικές υπηρεσίες και τους μεγαλύτερους επιστημονικούς οργανισμούς της Κρήτης.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

© maxmag

Ιωάννινα: Άπαξ και πέρασες στα Γιάννενα, το σίγουρο είναι ένα… πως δεν θα μπορείς να φύγεις! Πράγματι, τα Ιωάννινα έχουν μια μαγνητική ομορφιά με τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια τους και την πανέμορφη λίμνη Παμβώτιδα. Μάλιστα, ουκ ολίγοι λένε πως η φοιτητική ζωή στα Γιάννενα δεν συγκρίνεται με καμιά. Η πόλη βρίθει επιλογών διασκέδασης, ενώ το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων είναι από τα πιο ελκυστικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

© startupper

Πάτρα: Η νυχτερινή ζωή ως φοιτητής/φοιτήτρια δε θα μπορούσε να είναι πουθενά αλλού καλύτερη πέρα από την Πάτρα. Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες φοιτητικές πόλεις, και είναι γεγονός πως προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα. Επίσης, μην ξεχνάμε και το ξακουστό καρναβάλι της Πάτρας. Ποιος φοιτητής δεν ξενύχτησε μέχρι πρωίας τις ημέρες του καρναβαλιού και δεν έχει ιστορίες να διηγείται για μια ζωή.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Ξάνθη: Το πιο χαρακτηριστικό σημείο της Ξάνθης κι εκείνο που της προσδίδει ιδιαίτερη ομορφιά είναι ο ποταμός Κόσυνθος, ενώ κανείς δεν μπορεί να απαρνηθεί την γραφικότητα και την ομορφιά της. Η πόλη προσφέρει σωρεία επιλογών για όλα τα γούστα και σίγουρα, μπορεί να σου εξασφαλίσει μια αξέχαστη φοιτητική ζωή με όλα τα κομφόρ.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

© visitgreece

Βόλος: Εάν πέρασες στον Βόλο, η αλήθεια είναι πως είσαι πραγματικά τυχερός/ή, καθώς βρίσκεται πλησίον πολλών αρχαιολογικών χώρων, ενώ μπορείς επίσης, κατά τη διαμονή σου εκεί τα επόμενα χρόνια, να επισκεφθείς τα γραφικά χωριά του Πήλιου. Επιπλέον, η πόλη σφύζει από ζωή και, λόγω της γεωγραφικής του θέσης είναι γεμάτη κόσμο. Ο Βόλος είναι επίσης ξακουστός για τα τσιπουράδικά του με τους γευστικούς μεζέδες.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

© insider

Ρέθυμνο: Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή χειμώνα-καλοκαίρι. Πρόκειται για μια πόλη γνωστή για το φαγητό της, την Παλιά της Πόλη, αλλά και για το καρναβάλι της. Είναι βέβαιο πως η φοιτητική ζωή στο Ρέθυμνο είναι πραγματικά μια απίστευτη εμπειρία. Το Πανεπιστήμιο απέχει μόλις 10 με 15 λεπτά από την πόλη (με λεωφορείο), όπου επιλέγουν να νοικιάσουν σπίτι οι περισσότεροι φοιτητές. Εναλλακτικά, ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή του Γάλλου για να βρίσκονται κοντά στην πανεπιστημιούπολη.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

© ferryhopper

Κομοτηνή: Η Κομοτήνη μπορεί να προσφέρει τα ομορφότερα φοιτητικά χρόνια γιατί στ’ αλήθεια όλα είναι κοντά και όλα είναι φτιαγμένα για τους νέους ανθρώπους. Είναι μια πόλη που μπορεί να μην είχε λάβει τη δέουσα σημασία μέχρι να βρεθείς εσύ ή κάποιος φίλος/η φοιτητής/φοιτήτρια εκεί. Πραγματικά, είναι μια πόλη όπου όλες οι αντιθέσεις εναρμονίζονται στην εντέλεια. Όσον αφορά την φοιτητική ζωή στην Κομοτήνη, ο σοφός λαός λέει πως «Δυο φορές κλαις: Μία όταν πας και μια όταν φεύγεις».

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

© viewsofgreece

Ρόδος: Η Ρόδος είναι ίσως το ιδανικό νησί για να είναι κανείς φοιτητής, καθώς προσφέρει όλα τα οφέλη του νησιού, χωρίς όμως να έχει και τα προβλήματα του νησιού. Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και εκεί μπορεί να βρει ό,τι αναζητά ένας φοιτητής που αγαπά μεν τη νησιώτικη ζωή, αλλά επιθυμεί να νιώθει πως υπάρχει και κάτι από πόλη δε. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δε είναι από τα νησιωτικά Πανεπιστήμια της χώρας που ξεχωρίζουν και έχουν λάβει σωρεία διακρίσεων.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Αλεξανδρούπολη: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αλεξανδρούπολη, καθώς κανείς μπορεί να την προσεγγίσει είτε με ΚΤΕΛ, είτε με αεροπλάνο, είτε με καράβι. Με θέα το Θρακικό Πέλαγος, η Αλεξανδρούπολη μπορεί να προσφέρει σε έναν φοιτητή όλα τα καλά και να κάνει τη φοιτητική του ζωή πραγματικά αξέχαστη. Είναι μια «ζωντανή» πόλη, με παλμό που ενθουσιάζει και κάνει την φοιτητική ζωή άκρως συναρπαστική.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

© manessistravel

Η φοιτητική ζωή είναι μια αξέχαστη εμπειρία και αυτό είναι που μετράει!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Aleksandroypoli

Φοιτητική ζωή στην Αλεξανδρούπολη: Η πόλη της Δύσης & της Ανατολής

Foititiki zoi kriti

Φοιτητική ζωή στην Κρήτη: Ένα πολυδιάστατο μέρος που τα έχει όλα

Foititiki zoi athina patra

Φοιτητική ζωή στην Αθήνα ή φοιτητική ζωή στην Πάτρα;