Έχεις αναλογιστεί ποτέ το πόσο πρακτική μπορεί να σου φανεί η χρήση ενός πτυσσόμενου τραπεζιού στο σπίτι; Δες όλα τα πλεονεκτήματα που θα σε κάνουν να πεις το μεγάλο «ναι» σε χρόνο dt!

Τα πτυσσόμενα τραπέζια είναι αναντικατάστατα και εξαιρετικά λειτουργικά έπιπλα, ειδικά για όσους δεν έχουν αρκετό χώρο στο σπίτι. Υπάρχουν πολλές προτάσεις στην αγορά και περιλαμβάνουν διαφορετικά υλικά, μορφές και μεγέθη έτοιμα να καλύψουν τις πιο διαφορετικές απαιτήσεις στυλ και σχεδιασμού.

Οι διάφορες προτάσεις για πτυσσόμενα τραπέζια είναι εξαιρετικές, καθώς είναι πολύ ευέλικτα και μπορούν να προσφέρουν μια επιπλέον επιφάνεια όχι μόνο όταν ετοιμάζεις κάτι, αλλά και όταν έχεις καλεσμένους και χρειάζεσαι επιπλέον χώρο.

Τα πλεονεκτήματα ενός πτυσσόμενου τραπεζιού

Τα μοντέλα πτυσσόμενων / αναδιπλούμενων τραπεζιών κυμαίνονται από τα πιο κλασικά με ξύλινα ράφια, που είναι εξαιρετικά για την αντικατάσταση του κλασικού τραπεζιού της κουζίνας, μέχρι εκείνα που είναι στερεωμένα στον τοίχο ή κρυμμένα μέσα σε μια καταπακτή.

💡 Σε όλους τους τύπους, τα ράφια μπορούν να τραβηχτούν ή να ανοίξουν μόνο όταν είναι απαραίτητο και μετατρέπονται σε άνετα τραπέζια γύρω από τα οποία μπορούν να καθίσουν άνετα πολλά άτομα.

Υπάρχει επίσης η επιλογή των πτυσσόμενων τραπεζιών στα οποία μπορείς και να αποθηκεύσεις τόσο τα τρόφιμα όσο και τα απαραίτητα σκεύη όταν βρίσκεσαι στην κουζίνα. Ανοίγουν εύκολα και όταν είναι κλειστά μοιάζουν με συνηθισμένα συρτάρια. Ως εκ τούτου, δεν επηρεάζουν την αισθητική της κουζίνας.

Άλλες επιλογές πτυσσόμενων τραπεζιών είναι τα περιστρεφόμενα τραπέζια – συνήθως με ρόδες. Είναι μια λύση που σχεδιάστηκε ειδικά για να διευκολύνει όσους δεν μπορούν να «εγκαταλείψουν» τα συρτάρια της κουζίνας αλλά χρειάζονται λίγο επιπλέον χώρο. Τοποθετούνται, στην πραγματικότητα, κάτω από τον πάγκο εργασίας και παρέχουν μια επιπλέον επιφάνεια στην οποία μπορείς να αποθηκεύσεις όλα όσα χρειάζεσαι για την προετοιμασία των αγαπημένων σου συνταγών.

Αν, από την άλλη πλευρά, χρειάζεσαι ένα τραπέζι που να λειτουργεί και ως γραφείο, υπάρχουν πτυσσόμενα και επεκτεινόμενα τραπέζια που είναι ιδανικά για ένα home office. Ακόμα και αν δεν έχεις τον απαιτούμενο χώρο για ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο στο σπίτι.

📌 Αν ωστόσο είσαι φαν του κλασικού και τα πτυσσόμενα τραπέζια δεν σου κλείνουν το μάτι, μπορείς πάντα να βρεις το ιδανικό τραπέζι για έναν μικρό χώρο. Διάβασε περισσότερο στο άρθρο του Spitogatos: Τι είναι προτιμότερο για έναν μικρό χώρο: Ένα στρογγυλό ή ένα ορθογώνιο τραπέζι;

Οι λύσεις για πτυσσόμενα είναι άπειρες και το μόνο που μένει είναι να κάνεις μια έρευνα αγοράς και αφού αξιολογήσεις τις ανάγκες σου μπορείς να προχωρήσεις στην αγορά αυτού που θα καλύπτει τις ανάγκες σου. Το βέβαιο είναι πως ένα τέτοιο τραπέζι θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε καθημερινή βάση και δεν θα μπορείς να το αποχωριστείς. Μια δοκιμή θα σε πείσει! Μπορείς επίσης να αναζητήσεις περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για το σπίτι και την διακόσμησή του στα άρθρα του blog του Spitogatos.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου