Ψάχνεις το ιδανικό τραπέζι για την τραπεζαρία σου, αλλά δεν ξέρεις τι να επιλέξεις; Δες τοπ ιδέες για έναν μικρό χώρο και επίλεξε αυτό που ταιριάζει στο δικό σου σπίτι.

Αν έχεις ένα μικρό σπίτι, ίσως μια γκαρσονιέρα / studio, η σωστή διαρρύθμιση και η επιλογή των κατάλληλων επίπλων είναι το «κλειδί» ώστε ο χώρος να μην φαίνεται μικρός ή παραφορτωμένος. Αυτό ισχύει για όλα τα δωμάτια του σπιτιού, μεταξύ αυτών και για το σαλόνι σου. Τα σωστά έπιπλα θα το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο και πιο στιλάτο. Παρακάτω θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπορέσεις να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα στρογγυλό ή ένα ορθογώνιο τραπέζι για την τραπεζαρία του σπιτιού σου.

💡 Να θυμάσαι: H τελική επιλογή, μεταξύ άλλων, εξαρτάται από τη διαρρύθμιση του χώρου, για παράδειγμα από το πού τοποθετούνται οι πόρτες και τα παράθυρα, αλλά και από τα φώτα, τις συσκευές ή τις πρίζες.

Υπάρχουν διάφορες λύσεις που βοηθούν στην εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου και της προοπτικής ενός χώρου. Ας δούμε παρακάτω μερικές εξ’ αυτών. Συγκεκριμένα:

#1 Στρογγυλό τραπέζι σε ευθυγράμμιση με το χαλί

Μια πιθανή λύση, που μπορεί να φανεί σωτήρια για ένα διαμέρισμα ενός ή δύο δωματίων, είναι ένα στρογγυλό τραπέζι. Μάλιστα, μπορείς να το τοποθετήσεις κοντά στο παράθυρο για να εκμεταλλευτείς το φυσικό. Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις ένα μικρό τραπέζι και να το τοποθετήσεις πάνω σε ένα στρογγυλό χαλί, δημιουργώντας ένα κεντρικό σημείο στον χώρο.

#2 Ορθογώνιο τραπέζι για συνοχή στο δωμάτιο

Εάν το διαμέρισμα είναι ενιαίο ή διαθέτει ψηλή οροφή, ίσως σε ένα πατάρι, το οποίο χαρακτηρίζεται από υλικά ή στοιχεία όπως το ξύλο ή το μέταλλο, μπορείς να επιλέξεις ένα ορθογώνιο ξύλινο τραπέζι, που θα μείνει ακατέργαστο, δημιουργώντας συνέχεια στα σχήματα και τα υλικά.

#3 Μαύρο τραπέζι σε ολόλευκο χώρο

Εάν το διαμέρισμα είναι ιδιαίτερα μικρό, μια καλή λύση είναι η επιλογή του λευκού χρώματος για τα πάντα. Από τους τοίχους μέχρι το ταβάνι και από το πάτωμα μέχρι τα έπιπλα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να δώσεις μια ομοιογένεια στον χώρο. Από εκεί και πέρα, για να κάνεις την διαφορά, επίλεξε ένα μαύρο τραπέζι και «παίξε» με τις αντιθέσεις.

#4 Ένα ενσωματωμένο ορθογώνιο τραπέζι

Μια πραγματικά πρακτική λύσεις για μικρούς χώρους μπορεί να είναι η δημιουργία μιας προσαρμοσμένης τραπεζαρίας μέσα στο σαλόνι. Μπορείς λοιπόν να ενσωματώσεις ένα ορθογώνιο, σταθερό τραπέζι, κατά προτίμηση σε ουδέτερο χρώμα, σε έναν τοίχο και να το εξοπλίσεις με συρτάρια, χρήσιμα ως χώρος αποθήκευσης σκευών.

#5 Τραπέζι ανάμεσα σε δύο παράθυρα

Αν η τραπεζαρία σου διαθέτει δύο παράθυρα, τότε μπορείς να τοποθετήσεις το τραπέζι στο κέντρο ανάμεσα σε αυτά τα δύο παράθυρα. Αυτή η επιλογή σου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και παράλληλα, επιτρέπει στο φυσικό φως να εισέρχεται στο χώρο.

#6 Αναδιπλούμενο τραπέζι στηριζόμενο σε τοίχο

Ένα αναδιπλούμενο τραπέζι είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς χώρους, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί πιο εύκολα στις ανάγκες σου. Είναι μια πρακτική και άκρως ευέλικτη επιλογή που σου αφήνει περιθώρια να διαμορφώσεις καλύτερα έναν μικρό δωμάτιο, κάνοντας τον να δείχνει μεγαλύτερο και μίνιμαλ.

📌 Διάβασε επίσης: 6+1 συμβουλές για να κάνεις ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Η επιλογή του κατάλληλου τραπεζιού θα κάνει τον χώρο σου, όσο μικρός και αν είναι, να δείχνει μεγαλύτερος και πιο άνετος. Εξέτασε τα παραπάνω ενδεχόμενα και βρες αυτό που ταιριάζει στο δικό σου σπίτι. Μπες στο blog του Spitogatos και πάρε περισσότερη έμπνευση για την διακόσμηση και την οργάνωση του σπιτιού σου.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου