Αναζητάς σπίτι με χαμηλό ενοίκιο; Υπάρχουν σπίτια με 150 ευρώ ενοίκιο σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη; Δες πόσο οικονομικά διαμερίσματα ή γκαρσονιέρες μπορείς να βρεις για ενοίκιο και σε ποιες περιοχές.

Η αναζήτηση ενός σπιτιού που να προσφέρει άνεση και ποιότητα ζωής με ενοίκιο 150 ευρώ ή ενοίκιο 200 ευρώ μπορεί να αποτελέσει σημαντική πρόκληση, ειδικά σε πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη αύξηση των τιμών των ακινήτων το τελευταίο διάστημα, η αναζήτηση σπιτιού με χαμηλό ενοίκιο έχει γίνει μια εξίσωση για δυνατούς λύτες.

Παρ' όλα αυτά, με την απαραίτητη έρευνα μπορείς να βρεις διαθέσιμες επιλογές που να ταιριάζουν στον προϋπολογισμό και τα θέλω σου. Μάλιστα, μέσω του Spitogatos μπορείς να προσδιορίσεις το εύρος τιμών που σε ενδιαφέρει, προκειμένου να εντοπίσεις σπίτια που πληρούν τα κριτήριά σου, εστιάζοντας, δε, σε συγκεκριμένες περιοχές τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Ποιες περιοχές της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης ενδέχεται να διαθέτουν οικονομικά σπίτια με χαμηλό ενοίκιο; Ας δούμε αναλυτικά.

Πού θα βρεις πιο οικονομικά διαμερίσματα - γκαρσονιέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Η αύξηση των τιμών αντικατοπτρίζεται φανερά στα ενοίκια, ακόμα και σε περιοχές που θεωρούνταν, μέχρι πρότινος «οικονομικές». Παρόλα αυτά στην Αττική, περιοχές όπως οι Αχαρνές (7€/τ.μ.) και το Κερατσίνι (7,1€/τ.μ.), προσφέρουν ακόμα επιλογές με πιο προσιτά ενοίκια. Επιπρόσθετα, περιοχές όπως οι Άγιοι Ανάργυροι (7,1€/τ.μ.), ο Μαραθώνας (7,2€/τ.μ.) και τα Σπάτα (7,3€/τ.μ.), προσφέρουν επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία μας, πιο προσιτά ενοίκια σε σύγκριση με άλλες περιοχές της πρωτεύουσας. Επίσης, σε περιοχές όπως το Περιστέρι, το Ίλιον, το Αιγάλεω, η Κυψέλη και ο Άγιος Παντελεήμονας ενδέχεται να βρεις σπίτια με χαμηλό ενοίκιο.

💡Αναζήτησε σπίτι στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας, τα Ανατολικά Προάστια και τον Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη τώρα, σε περιοχές όπως η Μιγδονία (4,2€/τ.μ.), τα Βασιλικά (4,7€/τ.μ.), ο Χορτιάτης (4,7€/τ.μ.) και η Μίκρα (4,7€/τ.μ.), μπορείς να βρεις κατοικίες με χαμηλότερο ενοίκιο. Επιπλέον, μια ακόμη οικονομική περιοχή της συμπρωτεύουσας για ενοικίαση σπιτιού είναι τα Πεύκα ή Ρετζίκι (5,4€/τ.μ.). Όπως έχεις ήδη αντιληφθεί οι πιο οικονομικά προσιτές περιοχές της Θεσσαλονίκης για να νοικιάσεις σπίτι βρίσκονται στα προάστια αυτής (αλλιώς στους περιφερειακούς δήμους Θεσσαλονίκης. Να θυμάσαι λοιπόν πως τόσο χαμηλά ενοίκια δεν υφίστανται σε περιοχές όπως το κέντρο της πόλης, η Πυλαία, η Ανάληψη - Μπότσαρη, η Νέα Παραλία, η Άνω Πόλη και οι περιοχές Βούλγαρη - Ντεπώ – Μαρτίου και Βαρδάρης – Λαχανόκηποι, καθώς τα τελευταία χρόνια οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης έχουν δει ανοδική πορεία.

💡 Αναζήτησε σπίτια με 150 ευρώ ενοίκιο στη Θεσσαλονίκη και βρες το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο!

Ποια τα χαρακτηριστικά των σπιτιών που θα βρεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χαμηλό budget;

Τις περισσότερες φορές, τα ακίνητα με χαμηλό ενοίκιο δεν είναι διόλου απίθανο να είναι μικρότερα (λίγα τ.μ.), με λιγότερες ανέσεις (π.χ. έλλειψη μπαλκονιού ή υπόγειο), ενώ μπορεί να βρίσκονται σε λιγότερο ασφαλείς περιοχές. Εντούτοις, απαιτείται προσεκτική έρευνα, προκειμένου να βρεις αξιοπρεπείς κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη σου και τους διαθέσιμους τύπους σπιτιών.

Συνήθως τα σπίτια με χαμηλό ενοίκιο:

  • Είναι κάτω από 35 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.).
  • Προσφέρουν περιορισμένη άνεση και λειτουργικότητα.
  • Είναι συνήθως μονόχωρα (ενιαίος χώρος, στούντιο/γκαρσονιέρα).
  • Μπορεί να είναι υπόγεια ή ημιυπόγεια.
  • Δεν «απολαμβάνουν» πάντα αρκετό φυσικό φως.
  • Είναι κατασκευασμένα πριν από το 1985.
  • Έχουν κατασκευαστεί με παλιά και μη φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.
  • Είναι χαμηλής ενεργειακής απόδοσης (βλ. ενεργειακή κλάση σπιτιού).
  • Δεν έχουν ενδοδαπέδια θέρμανση, κλιματισμό, αυτόνομη θέρμανση ή/και θέρμανση με φυσικό αέριο.
  • Δεν διαθέτουν μπαλκόνι (ακόμα και αν βρίσκονται σε όροφο) ή εξωτερικούς χώρους (π.χ. κήπο, βεράντα).
  • Δεν διαθέτουν συστήματα ασφαλείας (π.χ. συναγερμό) ή άλλους αυτοματισμούς Smart Home (βλ. για ψύξη/θέρμανση, φωτισμό κ.ά.).
  • Δεν έχουν περάσει από εργασίες γενικής ανακαίνισης ή ανανεώσει τις υδραυλικές/ηλεκτρικές εγκαταστάσεις τους.
  • Bρίσκονται σε απομακρυσμένες, ίσως κακόφημες και μη ασφαλείς γειτονιές, μακριά από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), υπηρεσίες, καταστήματα κ.ά.
  • Βρίσκονται σε παλιότερες πολυκατοικίες χωρίς ασανσέρ.
  • Είναι συνήθως μη επιπλωμένα (και μη εξοπλισμένα) ή διαθέτουν μόνο παλιά έπιπλα.
  • Δεν έχουν (συνήθως) σύγχρονα, θερμομονωτικά κουφώματα ή/και πόρτα ασφαλείας.
  • Ενδέχεται να χρήζουν ανακαίνισης (ή διάφορων τεχνικών εργασιών/επισκευών) προκειμένου να γίνουν πιο λειτουργικά.
  • Δεν ενδείκνυνται για περισσότερα άτομα (λόγω της συνολικής τους επιφάνειας).
  • Συνήθως δεν διαθέτουν προδιαγραφές πρόσβασης και διαβίωσης για ΑμεΑ.
  • Ενδέχεται να μην προσφέρουν θέση parking.
  • Δεν έχουν τόσο σύγχρονη αισθητική ή/και διακόσμηση.

📌 Διάβασε επίσης: Μικρά σπίτια 10, 20, 30 ή 40 τετραγωνικά: Τι σου προσφέρουν;

Πολλές φορές τέτοιου είδους ακίνητα, παρά το χαμηλό τους ενοίκιο, μπορεί να μην είναι μια value-for-money επιλογή, εφόσον δεν σου προσφέρουν πάντα το σύνολο των ανέσεων που μπορεί να επιθυμείς. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε πως τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ενδεικτικά και πάντα υπάρχει πιθανότητα να βρεις μια οικονομική ευκαιρία με άλλα ή/και καλύτερα χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση, εάν ψάχνεις ένα σπίτι με ενοίκιο 150-200 ευρώ, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις τα διάφορα φίλτρα αναζήτησης του Spitogatos, να αξιολογήσεις προσεκτικά τις διαθέσιμες επιλογές και να πάρεις λελογισμένα τη σωστή απόφαση.

💡 Οι τιμές που παρουσιάζονται είναι ο μέσος όρος ζητούμενης τιμής ενοικίου για τις συγκεκριμένες περιοχές που προκύπτει από τα στοιχεία του SPI. Ρίξε μια ματιά και στον Δείκτη Τιμών του Spitogatos – SPI.

Παρ' όλες τις προκλήσεις, ενδέχεται να βρεις διαθέσιμα οικονομικά διαμερίσματα στην Αθήνα, καθώς και σπίτια με 150 ευρώ ενοίκιο στη Θεσσαλονίκη. Με τον κατάλληλο συνδυασμό αναζήτησης και χρήσης των διαθέσιμων φίλτρων του Spitogatos, μπορείς να βρεις το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο! Μη χάνεις χρόνο λοιπόν, μπες στο Spitogatos, πρόσθεσε τα κριτήρια της αρεσκείας σου, συμπεριλαμβανομένης της τιμής, δες τα διαθέσιμα ακίνητα προς ενοικίαση και βρες αυτό που ταιριάζει στα γούστα σου και τον προϋπολογισμό που μπορείς να διαθέσεις.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Tipoi spition

Τύποι σπιτιών: Τι είδη σπιτιών υπάρχουν;

Dyari spiti ti einai

Τι είναι το δυάρι σπίτι; - Διαφορά δυάρι με γκαρσονιέρα

Epiplomeno mi epiplomeno spiti

Επιπλωμένο ή μη επιπλωμένο σπίτι προς ενοικίαση: Πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα