Ψάχνεις σπίτι από 50-60 τετραγωνικά, μέχρι και 120, 150 ή 200 τετραγωνικά; Βρες τι σου ταιριάζει περισσότερο και δες αγγελίες για σπίτια πολλών τετραγωνικών και υπνοδωματίων.

50 τετραγωνικά σπίτι; 65 τετραγωνικά σπίτι; 80 τετραγωνικά σπίτι; Σπίτι 80 τετραγωνικά με 2 υπνοδωμάτια ή σπίτι 80 τετραγωνικά με 3 υπνοδωμάτια; 90 τετραγωνικά σπίτι; 120 τετραγωνικά σπίτι; Σπίτι 140 τετραγωνικά; Σπίτι 150 τετραγωνικά; 200 τετραγωνικά σπίτι; Τα τετραγωνικά μέτρα ενός σπιτιού μπορεί να μην φέρνουν την ευτυχία, ωστόσο μπορούν να σου παρέχουν μια άνεση, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα θέλω σου. Είτε αναζητάς ένα σπίτι 60 τετραγωνικά με δύο υπνοδωμάτια, είτε ένα σπίτι 120 τετραγωνικά και παραπάνω, υπάρχουν παράγοντες που χρειάζεται να εξετάσεις ώστε να είσαι 100% σίγουρος/η για το τι πραγματικά σου ταιριάζει.

📌 Διάβασε επίσης: Τύποι σπιτιών: Τι είδη σπιτιών υπάρχουν;

Συνέχισε την ανάγνωση και δες πλεονεκτήματα για σπίτια 50 τετραγωνικών, σπίτια 60 τετραγωνικών, σπίτια 80 τετραγωνικών, 120 τετραγωνικά σπίτι, ακόμα και για 200 τετραγωνικά σπίτι.

Γιατί να επιλέξεις ένα σπίτι 50 με 100 τετραγωνικά;

Η επιλογή ενός σπιτιού από 50 έως 100 τετραγωνικά μέτρα ενδέχεται να έχει πολλά οφέλη ανάλογα βέβαια με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής σου. Είναι σημαντικό να τα βάλεις κάτω και να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει καλύτερα. Παρακάτω θα βρεις τους παράγοντες που καθιστούν ένα σπίτι 50 τετραγωνικά, ένα σπίτι 70 τετραγωνικά, ένα σπίτι 80 τετραγωνικά με 2 υπνοδωμάτια ή ένα σπίτι 90 τετραγωνικά ιδανικό. Ειδικότερα:

#1 Οικονομική προσιτότητα κόστους - μεγέθους

Τα σπίτια μέχρι 100 τετραγωνικά είναι μια δημοφιλή επιλογή για ζευγάρια που ξεκινούν την κοινή τους πορεία και επιθυμούν να στεγάσουν την οικογένεια τους. Είναι μια σχετικά προσιτή επιλογή, που μπορεί να φιλοξενήσει μια ολιγάριθμη οικογένεια (συνήθως ζευγάρι με 1 ή 2 παιδιά). Ένα σπίτι 80 τετραγωνικών ή ένα σπίτι 100 τετραγωνικά, συνήθως διαθέτει 2 με 3 υπνοδωμάτια (ανάλογα τη διαρρύθμιση), αρά μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας με χαμηλότερο κόστος. Συνεπώς, είναι μια value-for-money λύση αν θες το δικό σου σπίτι, μεγαλύτερο από ένα στούντιο / γκαρσονιέρα ή ένα δυάρι διαμέρισμα, αλλά έχεις περιορισμένο προϋπολογισμό.

📌Διάβασε επίσης: Πόσο κοστίζει η αγορά ή ενοικίαση διαμερίσματος με 2 ή 3 υπνοδωμάτια στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας;

#2 Ευκολότερη συντήρηση

Τα ακίνητα 50 με 100 τ.μ. μπορεί μεν να είναι μεγαλύτερα από ότι ένα στούντιο, ωστόσο είναι, δε, μικρότερα από ένα 150 - 200 τετραγωνικά σπίτι. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα έξοδα για συντήρηση, επισκευές και λοιπές τεχνικές εργασίες είναι πιο διαχειρίσιμα. Είναι τελείως διαφορετικό να θες να κάνεις μια ανακαίνιση -έστω και μερική- σε 67 τετραγωνικά σπίτι, και άλλο σε ένα σπίτι 130 τετραγωνικά. Έτσι, είναι σημαντικό, εκ των προτέρων, να αναλογιστείς το κόστος πιθανών τεχνικών εργασιών στο σπίτι σου. Και φυσικά, να εξετάσεις αν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά στα έξοδα, πριν επιλέξεις ένα 150 τετραγωνικά σπίτι, χωρίς να είσαι 100% σίγουρος/η ότι μπορείς να συντηρήσεις με το πέρασμα των ετών.

💡 Δες τώρα διαθέσιμα σπίτια για αγορά μέχρι 100 τετραγωνικά στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.

#3 Καλύτερη ενεργειακή απόδοση

Τα ακίνητα μέχρι 100 τετραγωνικά, όπως για παράδειγμα ένα 90 τετραγωνικά σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, το Χαλάνδρι ή τον Άγιο Δημήτριο, είναι πιο εύκολο να τα διατηρείς ζεστά το χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι από ότι ένα μεγαλύτερο ακίνητο, όπως ένα σπίτι 130 τετραγωνικά. Επιπλέον, σε ένα σπίτι 60 τετραγωνικά ή σε ένα σπίτι 80 τετραγωνικά, είναι πιο οικονομικό να κάνεις αναβαθμίσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

📌Διάβασε επίσης: Ενεργειακή κλάση σπιτιού: Πώς θα πετύχεις ενεργειακή αναβάθμιση

#4 Πιο προσβάσιμη τοποθεσία

Ένα σπίτι λιγότερων τ.μ., π.χ. ένα σπίτι 65 τετραγωνικά, μπορείς να το βρεις ευκολότερα σε ορισμένες τοποθεσίες όπου ο χώρος είναι πιο περιορισμένος ή η γη είναι ακριβότερη, όπως σε αστικές περιοχές ή κοντά στο κέντρο της πόλης. Είναι δηλαδή πιο πιθανό να βρεις 55 τετραγωνικά σπίτι στην Πλάκα, παρά να βρεις 200 τετραγωνικά σπίτι στην ίδια γειτονιά. Εάν θες λοιπόν να μείνεις σε πιο κεντρικά ή πολυσύχναστα σημεία, τότε είναι προτιμότερο να αναζητήσεις σπίτι κάτω από 100 τ.μ.

📌Διάβασε επίσης: Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς και οι πιο επικίνδυνες περιοχές στην Αθήνα

Γιατί να επιλέξεις ένα σπίτι πάνω από 100 τετραγωνικά μέτρα;

Ένα μεγαλύτερο σπίτι, πάνω από 100 τετραγωνικά σπίτι δηλαδή, συγκεντρώνει κι αυτό μια σειρά από παράγοντες που το μετατρέπουν σε ιδανική επιλογή για να μείνει κανείς. Παρακάτω θα βρεις μερικούς απ’ τους λόγους για τους οποίους είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα σπίτι 120 τετραγωνικά ή ένα σπίτι 150 τετραγωνικά και όχι ένα σπίτι 55 τετραγωνικά ή ένα σπίτι 85 τετραγωνικά.

#1 Περισσότερος χώρος και άνεση

Ένα σπίτι 140 τετραγωνικά ή ένα σπίτι 150 τετραγωνικά μπορεί να σου προσφέρει περισσότερο χώρο και άνεση, κάτι που μπορεί να είναι σημαντικό για οικογένειες με παιδιά ή για όσους απολαμβάνουν τη φιλοξενία καλεσμένων. Μπορεί επίσης να προσφέρει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο για τα υπάρχοντά σου, χωρίς ο χώρος να φαίνεται υπερφορτωμένος.

#2 Μεγαλύτερη ευελιξία σχεδιασμού

Ένα σπίτι αρκετών τετραγωνικών, π.χ. 100 τετραγωνικά σπίτι, μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τη διαρρύθμιση και τις επιλογές σχεδιασμού. Αυτό μπορεί να επιτρέψει μεγαλύτερη προσαρμογή και εξατομίκευση του χώρου διαβίωσης. Επομένως, αν αυτό είναι κάτι που σε ενδιαφέρει, είναι προτιμότερο να στραφείς σε ακίνητα άνω των 100 τ.μ., καθώς 70 τετραγωνικά σπίτι ίσως σου φανεί πιο περιοριστικό.

#3 Υψηλότερη αξία ακινήτου

Γενικά, τα μεγαλύτερα ακίνητα, από 100 τετραγωνικά σπίτια και άνω, έχουν διαφορετική και συνήθως υψηλότερη αξία μεταπώλησης από ότι τα μικρότερα σπίτια (π.χ. σπίτια 50 τετραγωνικά ή σπίτια 60 τετραγωνικά). Αυτό μπορεί να είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που μπορεί τελικά να θελήσουν να πουλήσουν το ακίνητό τους στο μέλλον. Επιπλέον, πέρα από την τιμή πώλησής του, το μέγεθος του σπιτιού αυξάνει και την τιμή ενοικίου, εάν επιλέξεις να το νοικιάσεις και να έχεις ένα έξτρα έσοδο το μήνα.

💡 Εάν προτιμάς να χτίσεις ένα σπίτι το 2023, δες πόσο μπορεί να κοστίσει αυτό το εγχείρημα στο άρθρο του Spitogatos.

#4 Διαθέσιμος εξωτερικός χώρος

Τα πιο μεγάλα σπίτια, όπως μια μεζονέτα, μονοκατοικία ή ένα μεγάλο διαμέρισμα, συνήθως συνδέονται με εξωτερικούς χώρους, κήπους, BBQ, ακόμα και πισίνα, σε αντίθεση με 60 τετραγωνικά σπίτι. Έτσι, ένα σπίτι 140 τετραγωνικά μπορεί να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες, παιχνίδι με τα παιδιά, ακόμα και κηπουρική. Επίσης, είναι αλλιώς να μένεις σε ένα σπίτι με γκαζόν ή αυλή, καθώς σου δίνει μεγαλύτερη άνεση για να δημιουργήσεις όμορφες στιγμές με οικογένεια και φίλους.

#5 Περισσότερο κύρος

Για ορισμένους ανθρώπους, το να μένουν σε 150 - 200 τετραγωνικά σπίτι αποτελεί σύμβολο κύρους και επιτυχίας. Οι απόψεις βέβαια διίστανται, αλλά γενικά πολλοί έχουν την τάση να θεωρούν ότι ένα σπίτι 100 – 120 – 150 – 200 τετραγωνικά σημαίνει και μεγαλύτερη οικονομική ευρωστία. Αν ψάχνεις τόσο μεγάλα σπίτια, θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά για μονοκατοικίες, μεζονέτες, βίλες, ανάλογα με την περιοχή που σε ενδιαφέρει.

💡 Δες μέχρι 200 τετραγωνικά σπίτια στην Εκάλη και στη Βούλα.

Κι επειδή τα τετραγωνικά δεν είναι το μόνο σημαντικό κριτήριο για να πάρεις απόφαση, στο Spitogatos μπορείς να φιλτράρεις εύκολα ό,τι άλλο σε ενδιαφέρει, όπως:

  • Τιμές αγοράς / ενοικίασης
  • Νεόδμητες κατοικίες
  • Όροφος κατοικίας
  • Αριθμός υπνοδωματίων
  • Είδος θέρμανσης

Και άλλα χαρακτηριστικά, όπως αν το σπίτι είναι επιπλωμένο, έχει τζάκι, ανελκυστήρα κ.ά.

Το αν χρειάζεσαι ένα σπίτι 80 τετραγωνικά με 2 υπνοδωμάτια ή ένα σπίτι 80 τετραγωνικά με 3 υπνοδωμάτια ή για να αποφασίσεις τα τετραγωνικά μέτρα του ιδανικού σπιτιού, θα εξαρτηθεί από τις δικές σου ανάγκες, τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σου. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψεις να εξετάσεις προσεκτικά όλους τους παράγοντες πριν λάβεις μια απόφαση, ώστε να διασφαλίσεις ότι το σπίτι που θα επιλέξεις θα πληροί όλα τα απαραίτητα κριτήρια. Αφού αποφασίσεις τι θέλεις, τότε θα μπορείς να δεις αν σου ταιριάζει ένα σπίτι 65 τετραγωνικά ή ένα σπίτι 130 τετραγωνικά.

💡 Αν σκέφτεσαι και για σπίτια λίγων τετραγωνικών, δες περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο του Spitogatos που αφορά μικρά σπίτια 10, 20, 30 ή 40 τετραγωνικά.

Εν κατακλείδι, αν ψάχνεις να νοικιάσεις ή να αγοράσεις ένα σπίτι 50 – 65 - 75 τετραγωνικά ή ένα σπίτι 150 - 200 τετραγωνικά, στο Spitogatos θα βρεις το σπίτι των ονείρων σου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και λοιπές περιοχές της Ελλάδας. Περιηγήσου ανάμεσα σε χιλιάδες αγγελίες ακινήτων για αγορά ή ενοικίαση στις σελίδες του spitogatos.gr και βρες το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο στην περιοχή και τα τετραγωνικά που επιθυμείς.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Bougainvillea

Μπουκαμβίλια ή βουκαμβίλια: Όσα πρέπει να γνωρίζεις