Αναζητάς το σπίτι που θα στεγάσει την αγάπη σου; Αυτές είναι οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης κι ενοικίασης διαμερισμάτων με 2 και 3 υ/δ στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Η αναζήτηση σπιτιού σίγουρα απαιτεί χρόνο, ενέργεια και σωστό προγραμματισμό. Αν μάλιστα, σκέφτεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα με το άλλο σου μισό, θέλει το κάτι παραπάνω. Η από κοινού αναζήτηση διαμερίσματος με 2 ή 3 υπνοδωμάτια, χρειάζεται επίσης καλή συνεννόηση ώστε να βρείτε το ιδανικό διαμέρισμα στην περιοχή που σας ταιριάζει.

Συνεπώς, η ενημέρωση για τις μέσες ζητούμενες τιμές διαμερισμάτων με 2 ή 3 υ/δ για αγορά ή ενοικίαση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και υπόλοιπη Ελλάδα είναι κάπως… προ - απαιτούμενη! Είναι σημαντικό να σκεφτείτε το πού και πώς θέλετε να ξεκινήσετε την κοινή σας αρχή, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιθανά κι απίθανα σενάρια.

Για να γίνει αυτή η διαδικασία ευκολότερη, η ομάδα του Spitogatos συνέλεξε δεδομένα για τις μέσες ζητούμενες τιμές αγοράς και ενοικίασης διαμερισμάτων με 2 ή 3 υπνοδωμάτια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδα. Με τη βοήθειά αυτών των πληροφοριών, μπορείς να κάνεις την αναζήτηση σπιτιού πιο εύκολη ώστε να πάρετε τις αποφάσεις σας πιο εύκολα!

Πού κυμαίνονται οι μέσες ζητούμενες τιμές διαμερισμάτων με 2 ή 3 υ/δ σε διάφορες περιοχές της χώρας;

Η Ελλάδα βρίθει επιλογών ως προς την αγορά ή ενοικίαση διαμερισμάτων με 2 και 3 υπνοδωμάτια. Στην Αθήνα, παρατηρούμε πως οι μέσες ζητούμενες τιμές είναι πιο αυξημένες σε σχέση με άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Δες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μέσες ζητούμενες τιμές για διαμερίσματα 2 ή 3 υπνοδωματίων τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλα σημεία της χώρας, και βρες αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

Διαμερίσματα στην Περιφέρεια Αττικής

Ας ξεκινήσουμε το «ταξίδι» μας δίνοντας μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις μέσες ζητούμενες τιμές διαμερισμάτων με 2 και 3 υπνοδωμάτια στις διάφορες περιοχές της Αττικής.

#1 Ιστορικό Κέντρο & Κέντρο Αθήνας

Ποιος δεν θα ήθελε να ξυπνάει το πρωί και να απολαμβάνει τον καφέ του βλέποντας την Ακρόπολη ή κάνοντας μια βόλτα στη Διονυσίου Αεροπαγίτου; Τι πιο ρομαντικό για ένα νέο ζευγάρι; Το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας είναι πραγματικά μαγευτικό και σε κάθε γωνιά του θα βρεις κάτι που θα σε κάνει να σταματήσεις για να το θαυμάσεις. Επιπλέον, το να μένεις στα γραφικά στενάκια του θυμίζει ταινία. Μια ταινία με πρωταγωνιστές εσάς. Πέρα από το Ιστορικό Κέντρο όμως, στην «καρδιά» της Αθήνας θα βρεις κι άλλες περιοχές, οι οποίες αξίζουν μια ευκαιρία. Το να μένεις εξάλλου στο κέντρο της πόλης σου παρέχει αμέτρητες ευκαιρίες για διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε πως η μέση ζητούμενη τιμή ακινήτου προς πώληση είναι 2.054€/τ.μ. (για διαμέρισμα 2 υ/δ) και 2.105€/τ.μ. (για διαμέρισμα 3 υ/δ). Αντίστοιχα, η μέση τιμή του τετραγωνικού μέτρου για ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση στο Κέντρο της Αθήνας είναι 9,4€ είτε αναζητήσεις ακίνητο με 2 υ/δ, είτε με 3 υ/δ. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να ζήσεις το δικό σου love story κάτω από την Ακρόπολη ή έστω στην «καρδιά» της πόλης;

📌 Διάβασε επίσης: Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς και οι πιο επικίνδυνες περιοχές στην Αθήνα

#2 Βόρεια Προάστια Αθήνας

Διαχρονικά, οι περιοχές των Βορείων Προαστίων, όπως η Κηφισιά, η Εκάλη, η Φιλοθέη, η Αγία Παρασκευή ή το Ψυχικό, επιλέγονται από ζευγάρια ή οικογένειες. Ο λόγος; Η ηρεμία, οι οάσεις πρασίνου, οι μεγάλοι δρόμοι, η άνεση, κ.ά. Επιπλέον, τα περισσότερα διαμερίσματα στα Βόρεια Προάστια είναι μεγαλύτερα, επομένως είναι ό,τι πρέπει για νέα ζευγάρια που σκέφτονται να ξεκινήσουν την κοινή τους πορεία μένοντας μαζί. Στα Βόρεια Προάστια, βλέπουμε πως οι μέσες ζητούμενες τιμές είναι αυξημένες σε σχέση με το κέντρο της πόλης. Ωστόσο μη ξεχνάς πως ψάχνεις σπίτι για ζευγάρι, και ίσως μελλοντικά για μια ολόκληρη οικογένεια, συνεπώς ένα μεγαλύτερο σπίτι σε μια τέτοια περιοχή θα σε δικαιώσει χάρη στην ποιότητα ζωής που μπορεί να σου προσφέρει.

Η μέση τιμή πώλησης για ένα διαμέρισμα με 2 υ/δ στα Βόρεια Προάστια είναι 3.294€/τ.μ., ενώ με 3 υ/δ ανέρχεται στα 3.602€/τ.μ. Την ίδια ώρα, οι μέσες ζητούμενες τιμές για την ενοικίαση διαμερίσματος με 2 και 3 υ/δ είναι 11,3€/τ.μ. και 10,6€/τ.μ. αντίστοιχα. Η επιλογή, πέρα από το κόστος, έχει σίγουρα να κάνει και με το πως οραματίζεσαι το μέλλον. Αν αυτό περιλαμβάνει οικογένεια με το άλλο σου μισό, ίσως ένα διαμέρισμα στα Βόρεια Προάστια σου φανεί χρήσιμο.

#3 Νότια Προάστια Αθήνας

Ποιος μπορεί να αρνηθεί πως τα Νότια Προάστια είναι ιδανικά για να μένει κανείς; Η θάλασσα, η απλωσιά και οι όμορφες γειτονιές αποτελούν ισχυρό κίνητρο για να επιλέξει κανείς τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη α ή το Παλαιό Φάληρο. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για ένα νέο ζευγάρι. Επιπλέον, περιοχές όπως το Ελληνικό ή η Δάφνη παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια κι επιλέγονται σωρηδόν από νέα ζευγάρια, καθώς χάρη στο μετρό βρίσκονται μια ανάσα μακριά από το κέντρο της πόλης χωρίς όμως την κίνηση και τη βαβούρα αυτής.

Βέβαια, οι μέσες ζητούμενες τιμές διαμερισμάτων τόσο για αγορά, όσο ενοικίαση στα Νότια είναι κάπως αυξημένες. Αυτή η αύξηση βέβαια δικαιολογείται από τη γενικότερη αστική ανάπλαση της παράκτιας ζώνης του Ελληνικού. Συγκεκριμένα, για διαμερίσματα προς πώληση, οι μέσες ζητούμενες τιμές είναι στα 3.300€/τ.μ. (2 υ/δ) και στα 3.913€/τ.μ. (3 υ/δ). Όσον αφορά το κομμάτι της ενοικίασης, ένα διαμέρισμα με 2 υ/δ κοστίζει, κατά προσέγγιση, 11,5€/τ.μ., ενώ ένα διαμέρισμα με 3 υ/δ έχει μέση ζητούμενη τιμή περί τα 11,8€/τ.μ. Πολλοί είναι εκείνοι, μάλιστα, που θεωρούν την αγορά κατοικίας στα Νότια Προάστια ως μια επένδυση που μακροχρόνια μπορεί να επιφέρει κέρδος. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να ζυγίσεις σωστά τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας απόφασης.

#4 Ανατολικά Προάστια Αθήνας

Η Ανατολική Αττική έχει πολλά πλεονεκτήματα εάν σκέφτεσαι είτε να νοικιάσεις είτε να αγοράσεις ένα διαμέρισμα. Για αρχή, το κόστος τόσο για αγορά όσο και για ενοικίαση ενός διαμερίσματος στα Ανατολικά προάστια της Αθήνας είναι χαμηλότερο σε σχέση με άλλες περιοχές της Αττικής. Γεγονός που ενδεχομένως παίζει σημαντικό ρόλο στην τάση για απομάκρυνση του πληθυσμού προς τα ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας.

Συνδυαστικά μάλιστα με το γεγονός πως πλέον υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες επιλογές ακινήτων διαφόρων τύπων (διαμερισμάτων με 2 ή 3 υπνοδωμάτια κ.α.), ίσως τα ανατολικά προάστια να είναι αυτό που θες. Ως προς τις τιμές, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης ενός διαμερίσματος με 2 υ/δ είναι 2.667€/τ.μ. και με 3 υ/δ είναι 2.809€/τ.μ. Εν συνεχεία, οι μέσες ζητούμενες τιμές ενοικίασης είναι 8€/τ.μ. και 8.3€/τ.μ. αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, στα θετικά αυτών των περιοχών συμπεριλαμβάνονται η κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, η πολεοδομική «άνεση» και η εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Όλα τα παραπάνω δίνουν στα ανατολικά προάστια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα προάστια της Αθήνας. Και ίσως είναι η ευκαιρία σου να το εκμεταλλευτείς!

#5 Δυτικά Προάστια Αθήνας

Τα Δυτικά Προάστια της Αττικής διαρκώς κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά, το Περιστέρι, ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αθήνας, έχει πυκνή δόμηση, αναπτυγμένη αγορά, ζωντάνια και σωρεία επιλογών για όλα τα γούστα. Σίγουρα, είναι ό,τι πρέπει για ένα νέο ζευγάρι που αναζητά το πρώτο του σπίτι, εφόσον θα έχει ό,τι χρειάζεται σε απόσταση αναπνοής, ενώ παράλληλα, δεν θα χρειαστεί να απομακρυνθεί από το κέντρο της πόλης.

Τα Δυτικά Προάστια στο σύνολό τους είναι μια καλή επιλογή για αγορά ή ενοικίαση διαμερίσματος καθώς οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης διαμορφώνονται τη δεδομένη στιγμή περί τα 2.000€/τ.μ. (για διαμέρισμα με 2 υ/δ) και 2.264€/τ.μ. (για διαμέρισμα με 3 υ/δ). Ταυτόχρονα, ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση στα Δυτικά Προάστια κοστίζει 7,7€/τ.μ. (με 2 υ/δ) και 7,5€/τ.μ. (με 3 υ/δ). Μην διστάσεις λοιπόν, πέρα από το Περιστέρι, να προσθέσεις στις αναζητήσεις σου το Αιγάλεω, το Ίλιον ή την Πετρούπολη.

📌 Διάβασε επίσης: Δυτικά Προάστια & Πειραιάς: Πώς το Μετρό Επηρεάζει την Αγορά / Ενοικίαση Ακινήτων

Bonus: #6 Πειραιάς και προάστια

Τόσο ο ίδιος ο Πειραιάς, όσο και τα προάστιά του, πέρα από ομορφιά, διαθέτουν έντονο χαρακτήρα. Επιπλέον, η σημαντικότητα του Πειραιά, τόσο ως σπουδαίο βιομηχανικό κι εμπορικό κέντρο, όσο και ως έδρα του πιο σημαντικού λιμανιού της χώρας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Και φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το πόσο υπέροχο θα ήταν να μπορείς εσύ και το έτερον ήμισυ, εύκολα και γρήγορα να κάνετε βόλτα χέρι - χέρι στο Πασαλιμάνι, να πίνετε ουζάκι στο Μικρολίμανο και να απολαμβάνετε τη μαγευτική θέα από την Καστέλλα.

Στον Πειραιά, οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης ακινήτων ανέρχονται στα 2.500€/τ.μ. για διαμέρισμα με 2 υ/δ και στα 2.540€/τ.μ. για διαμέρισμα με 3 υ/δ. Την ίδια ώρα, εάν σκέφτεσαι την αγορά διαμερίσματος με 2 και 3 υ/δ, στα προάστια του Πειραιά, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως οι τιμές ανέρχονται στα 1.975€/τ.μ. και στα 2.396€/τ.μ. αντίστοιχα. Στο κομμάτι της ενοικίασης τώρα, η μέση ζητούμενη τιμή ενός διαμερίσματος με 2 υ/δ στο κέντρο του Πειραιά είναι 9,2€/τ.μ., ενώ με 3 υ/δ γύρω στα 8,5€/τ.μ. Αντίστοιχα, στα προάστια του Πειραιά, οι μέσες ζητούμενες τιμές είναι χαμηλότερες, καθώς ένα διαμέρισμα με 2 υ/δ φαίνεται να κοστίζει γύρω στα 7,4€/τ.μ. και με 3 υ/δ, κατά μέσο όρο, 7,2€/τ.μ. Ο Πειραιάς έχει άλλο αέρα σε σχέση με την Αθήνα και σίγουρα, θα διαμορφώσει διαφορετικά την καθημερινότητά σου, άπαξ και αποφασίσεις να του δώσεις μια ευκαιρία!

Διαμερίσματα με 2 ή 3 υ/δ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Εάν το πού θα είναι το νέο σου σπίτι παραμένει ανοιχτό, μπορείς να εξετάσεις και το ενδεχόμενο για κάποια άλλη περιοχή της χώρας, πέρα από την Αθήνα. Συνέχισε την ανάγνωση και δες που κυμαίνονται οι μέσες ζητούμενες τιμές για αγορά ή ενοικίαση διαμερίσματος με 2 ή 3 υπνοδωμάτια στην υπόλοιπη Ελλάδα.

#1 Θεσσαλονίκη και προάστια

Η Θεσσαλονίκη αγαπιέται διαχρονικά και σίγουρα είναι μια άκρως ερωτική πόλη με την Άνω Πόλη και τα κάστρα της, τη νέα παραλία, τον Θερμαϊκό, το Πανόραμα, τη Ροτόντα, την περαντζάδα στην Αριστοτέλους και τα ιστορικά Λαδάδικα. Τόσο το κέντρο της πόλης, όσο και τα προάστια της, είναι μια τέλεια επιλογή εάν θες να κάνεις μια νέα αρχή με τον/την αγαπημένο/η σου. Το σίγουρο είναι πως δεν θα σας λείψει τίποτα, ενώ ο Βαρδάρης θα ανανεώσει τη σχέση σας στο έπακρο.

Για ένα διαμέρισμα για αγορά στο Δήμο Θεσσαλονίκης, η μέση ζητούμενη τιμή ανέρχεται στα 1.969€/τ.μ. για 2 υ/δ και στα 2.200€/τ.μ. με 3 υ/δ. Εάν πάλι, θέλεις μια πιο προσωρινή λύση μπορείς να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, όπου η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο κυμαίνεται, κατά μέσο όσο, στα 7,3€ και 6,8€ με 2 και 3 υ/δ αντίστοιχα. Βέβαια, αν δεν είσαι λάτρης του κέντρου, τότε τα προάστια της μαγευτικής συμπρωτεύουσας είναι μονόδρομος για σένα. Οι τιμές για ένα διαμέρισμα προς πώληση στους περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης, ανέρχεται στα 1.505€/τ.μ. (με 2 υ/δ) και στα 2.005€/τ.μ. (με 3 υ/δ), ενώ για ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση στα 6,3€/τ.μ. (με 2 υ/δ) και στα 5,8€/τ.μ. (με 3 υ/δ), αντίστοιχα. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που θα βρεις περισσότερα απ’ όσα μπορείς να φανταστείς και η ζωή εκεί θα δεις πως είναι ωραία και σίγουρα πιο «χαλλλλαρή», χάρη στην κουλτούρα και στη νοοτροπία των κατοίκων της.

💡 Εάν πάλι εξετάζεις το ενδεχόμενο να αγοράσεις ένα σπίτι με 2 ή 3 υ/δ στη Χαλκιδική -για να απολαμβάνεις και τα τις βουτιές σου το καλοκαίρι, να ξέρεις πως οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 2.000€/τ.μ. και 1.836€/τ.μ. αντίστοιχα. Και να θυμάσαι: σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!

#2 Κέρκυρα

Η κοσμοπολίτισσα των Επτανήσων είναι ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά τόσο της χώρας όσο και της Μεσογείου ολόκληρης. Αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλους. Η Κέρκυρα διαθέτει ξεχωριστή αίγλη, η οποία, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές, το θαυμάσιο κλίμα, τις παραλίες, το γενικότερο vibe και τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, την καθιστά μοναδική. Επιπλέον, η πανέμορφη Κέρκυρα είναι μια τόσο ρομαντική περιοχή που μπορεί να σε ξελογιάσει σαν άλλη Κίρκη, ενώ ως τόπος διαμονής δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα αστικά κέντρο, εφόσον διαθέτει όσα επιθυμεί κανείς για μια άνετη ζωή.

Η ζωή στο Ιόνιο μπορεί να φαντάζει αξιοζήλευτη και δεν είναι διόλου παράλογο το να εξετάζεις το ενδεχόμενο να αγοράσεις ή να νοικιάσεις ένα σπίτι στην Κέρκυρα. Συγκεκριμένα, για αγορά ακινήτου στην Κέρκυρα, η μέση ζητούμενη τιμή είναι στα 2.500€/τ.μ. (για διαμέρισμα με 2 υ/δ) και στα 2.632€/τ.μ. (για διαμέρισμα με 3 υ/δ). Εάν αναζητάς μια πιο προσωρινή λύση, να έχεις κατά νου πως η μίσθωση διαμερίσματος με 2 υπνοδωμάτια κυμαίνεται γύρω στα 7,8€/τ.μ.

#3 Ηράκλειο Κρήτης

Το Ηράκλειο της Κρήτης είναι μια ζωντανή και πολύβουη πόλη, που διατηρεί μερικά από τα στοιχεία που την έκαναν την σημαντικότερη κτήση των Ενετών. Διαθέτει σπουδαία ιστορία, ενώ παράλληλα προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Μια βόλτα στην παραλία με το ενετικό λιμάνι και το φρούριο Κούλε θα σε κάνει να το ερωτευτείς και να μην θες να φύγεις. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, εφόσον κάθε περιπλάνηση θα είναι και μια μίνι ανακάλυψη, αρκεί να του δώσεις μια ευκαιρία.

Για να μην ξεχνιόμαστε, ένα ακόμα καλό κίνητρο για να αναζητήσεις διαμέρισμα στο Ηράκλειο Κρήτης είναι το κόστος. Ειδικότερα, οι μέσες ζητούμενες τιμές ενοικίασης έχουν ως εξής: 7,5€/τ.μ. για διαμέρισμα με 2 υ/δ και 7€/τ.μ. για διαμέρισμα με 3 υ/δ. Να αναφέρουμε επίσης πως αν θες να αγοράσεις σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης ανέρχεται στα 1,733€/τ.μ. (για σπίτι με 2 υ/δ). Η ζωή στο Ηράκλειο, αν και μιλάμε για πόλη σε νησί, δεν έχει να σου στερήσει τίποτα, και σίγουρα, θα σε κάνει να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι.

#4 Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα (αλλιώς Γιάννενα) είναι μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις της χώρας με πλούσια πολιτιστική ιστορία. Τα θρυλικά Γιάννενα αναπτύσσονται γύρω από την υπέροχη λίμνη Παμβώτιδα, η οποία εντυπωσιάζει τόσο με τα ακύμαντα νερά της, όσο και με το μικρό νησάκι της, το οποίο αποτελεί φυσικό μνημείο, γύρω από το οποίο «ζει» κι «αναπνέει» ολόκληρη η πόλη. Επιπλέον, τα γραφικά στενά των Ιωαννίνων με τα πολλά αξιοθέατα (βλ. Οικία Χουσεΐν Ματέι, το Οθωμανικό Τέμενος του Βελή Πασά, ιστορικό κέντρο της πόλης) προσφέρουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής, γεμάτης μυστικά και θρύλους, που σίγουρα θα θες να ανακαλύψεις με τον έρωτα της ζωής σου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στα Ιωάννινα, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης ενός διαμερίσματος με 2 και 3 υ/δ είναι 1.625€/τ.μ. και 1.684€/τ.μ. αντίστοιχα. Ενώ αν αναζητάς διαμέρισμα για ενοικίαση να ξέρεις πως ένα διαμέρισμα με 2 υ/δ κοστίζει, κατά μέσο, 5,9€/τ.μ., ενώ με 3 υ/δ η μέση ζητούμενη τιμή ανέρχεται στα 5,1€/τ.μ. Μια αναζήτηση ανάμεσα στα δεκάδες ακίνητα των Ιωαννίνων θα σε βοηθήσει να βρεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις, ώστε να «χτίσεις» το μέλλον σου.

#5 Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα είναι μια ιστορική πόλη της Θεσσαλίας, η οποία διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, παραπόταμο του Πηνειού. Το ποτάμι είναι πλήρως ενσωματωμένο στη ζωή της πόλης, αποτελώντας μάλιστα και το κεντρικότερο σημείο της. Κανείς δε, δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει την ρομαντική ατμόσφαιρα που προσδίδει σε ολόκληρη την πόλη. Τα Τρίκαλα διαθέτουν έντονη (νυχτερινή) ζωή και αποπνέουν αέρα ευρωπαϊκής πόλης, με τα δεκάδες ποδήλατα, τους καθαρούς δρόμους, το όμορφο βυζαντινό κάστρο, τον θρυλικό πύργο του ρολογιού και τα πικνίκ στις όχθες του ποταμού.

Αν σκέφτεσαι να στρέψεις το ενδιαφέρον σου στην περιοχή των Τρικάλων, να ξέρεις πως η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης ενός διαμερίσματος με 2 υ/δ είναι 1.286€/τ.μ., ενώ η αντίστοιχη τιμή για ένα διαμέρισμα με 3 υ/δ είναι 1.130€/τ.μ. Στην περίπτωση που σε ενδιαφέρει να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα στα Τρίκαλα, η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης για ένα διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων ανέρχεται στα 5,7€/τ.μ., ενώ για ένα διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων είναι περί τα 4,9 €/τ.μ. Και να θυμάσαι: Μια απογευματινή βόλτα στο κέντρο των Τρικάλων μπορεί να σε αποσυμπιέσει έπειτα από μια δύσκολη ημέρα. Και άπαξ κι αυτό γίνει μια καθημερινή συνήθεια, δεν θα ξεκολλάς από εκεί.

#6 Λάρισα

Η Λάρισα αποτελεί σημαντικότατο εμπορικό κέντρο για ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι η πόλη όπου η αρχαία ιστορία και η μακρά αγροτική παράδοση συναντούν το σύγχρονο τρόπο ζωής. Έχει πλατείες, όμορφες συνοικίες και πάρκα που της χαρίζουν μια ξεχωριστή εικόνα. Την ίδια ώρα, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την πλούσια αγορά της, καθώς και τις δεκάδες επιλογές διασκέδασης. Αξίζει να αναφερθεί επίσης, πως η Λάρισα δεν θεωρείται τυχαία «η πόλη του καφέ», εφόσον διαθέτει πάνω από 1.600 καφετέριες. Μπορείς λοιπόν να αγοράσεις ή να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα στη Λάρισα μαζί με το ταίρι σου και να ανακαλύψεις ένα - ένα τα ιδιαίτερα καφέ της πόλης.

Η μέση ζητούμενη τιμή για αγορά διαμερίσματος ανέρχεται στα 1.220€/τ.μ. αν έχει 2 υ/δ και στα 1.429€/τ.μ. αν έχει 3 υ/δ. Εάν πάλι ενδιαφέρεσαι για ενοικίαση στη Λάρισα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η μέση ζητούμενη τιμή για διαμέρισμα με 2 υ/δ είναι 5,1€/τ.μ., ενώ για διαμέρισμα με 3 υ/δ. η τιμή «πέφτει» στα 4,9€/τ.μ.

#7 Σέρρες

Οι Σέρρες, με την εντυπωσιακή λίμνη Κερκίνη, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας και σίγουρα, είναι μια ενδιαφέρουσα περιοχή για να μείνει κανείς. Πρόκειται για μια πόλη γεμάτη με τον αέρα της φιλοξενίας και την αυθεντικότητα της ελληνικής επαρχίας. Και γι’ αυτό είναι η ιδανική επιλογή για αποκέντρωση, χωρίς όμως να χρειαστεί να στερηθείς το παραμικρό, εφόσον τα έχει σχεδόν όλα.

Στις Σέρρες, οι μέσες ζητούμενες τιμές ενοικίασης ανέρχονται στα 4€/τ.μ. για διαμέρισμα με 2 υ/δ και στα 3,5€/τ.μ. για διαμέρισμα με 3 υ/δ. Αντίστοιχα, εάν εξετάζεις το ενδεχόμενο να αγοράσεις ένα ακίνητο στις Σέρρες, είναι σημαντικό να μάθεις πως η μέση τιμή για ένα διαμέρισμα με 2 υ/δ είναι 930€/τ.μ. και η αντίστοιχη τιμή για ένα διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων είναι 1.033€/τ.μ.

#8 Καβάλα

Η Καβάλα είναι το σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, έχοντας τη δυναμική να εντυπωσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό. Είναι μια πόλη που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, γραφικότητα και σύγχρονη ζωή! Και σίγουρα, αυτές οι αντιθέσεις μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα πιο ενδιαφέρουσα. Η Καβάλα διαθέτει επίσης αμέτρητες ιδιαίτερες γωνιές και χιλιάδες πράγματα για να ανακαλύψει κανείς. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ίσως αποτελεί μια καλή επιλογή εάν θες να κάνεις μια καινούργια αρχή μαζί με το ταίρι σου.

Εάν σκέφτεσαι να νοικιάσεις ένα σπίτι στην Καβάλα, να ξέρεις πως η μέση τιμή ενοικίασης για διαμέρισμα με 2 και 3 υ/δ είναι 5,1€/τ.μ. και 4,5€/τ.μ. αντίστοιχα. Στην περίπτωση όπου η αγορά ακινήτου είναι αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες και τα θέλω σου, τότε το να επιλέξεις την Καβάλα για μια καινούργια αρχή ίσως είναι μια καλή λύση. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή αγοράς ενός διαμερίσματος με 2 υ/δ είναι 1.176€/τ.μ., ενώ η αντίστοιχη τιμή για διαμέρισμα με 3 υ/δ είναι 1.389€/τ.μ.

#9 Πάτρα

Η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη της Ελλάδας, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και είναι ξακουστή για το καρναβάλι της. Συγκεντρώνει όλα όσα θέλει κανείς ώστε να κάνει την καθημερινότητά πιο άνετη, ενώ δεν λείπουν τα «παραδοσιακά» spots, ιδανικά για ζευγάρια. Επίσης, η Πάτρα είναι μια σημαντικότερες φοιτητουπόλεις της χώρας και έτσι βρίθει ζωντάνιας και επιλογών. Να σημειωθεί επίσης πως η Πάτρα είναι σίγουρα μια καλή επιλογή για ζευγάρια νεαρής ηλικίας που τα θέλουν όλα στα πόδια τους στην κοινή τους αρχή. Μπορείς να ξανά ζήσεις το πρώτο σας ραντεβού, αλλά αυτή τη φορά στα σκαλιά του Αγίου Νικολάου. Να δώσετε ένα κινηματογραφικό φιλί πάνω στο κύμα στη Μαρίνα της Πάτρας και να περιηγηθείτε ξανά και ξανά στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών και το κάστρο.

Στην Αχαΐα, η μέση ζητούμενη τιμή αγοράς ενός διαμερίσματος με 2 υ/δ είναι 1.125€/τ.μ., ενώ η αντίστοιχη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης ανέρχεται στα 6,1€/τ.μ. Παράλληλα, η μέση ζητούμενη τιμή αγοράς ενός διαμερίσματος με 3 υ/δ φτάνει τα 1.292€/τ.μ., ενώ η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης διαμερίσματος με 3 υ/δ στην Αχαΐα είναι γύρω στα 5,1€/τ.μ. Το να επιλέξεις την Πάτρα ως μόνιμο τόπο διαμονής είναι ένα καλό deal, καθώς θα συνεχίσεις να ζεις με τις ανέσεις ενός μεγάλου αστικού κέντρου, χωρίς όμως απαραίτητα να πρέπει να αντιμετωπίσεις και το υψηλό κόστος ενοικίασης ή αγοράς.

#10 Ξάνθη

Η Ξάνθη είναι μια πόλη που μπορεί να σου προσφέρει όμορφες στιγμές χάρη στις ιδιαιτερότητές της. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης, αποτελώντας ένα πραγματικό στολίδι για τη Θράκη, που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο αλλά και την Ευρώπη με την Ασία. Η Ξάνθη διακρίνεται για τις παραδόσεις της, την κουζίνα της, τις δραστηριότητες στη φύση, και φυσικά, για το ξακουστό Καρναβάλι της στην παλιά πόλη. Και σίγουρα, διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα ενός ζευγαριού πιο ιδιαίτερη, μακριά από την υπερβολική βαβούρα.

Για να αγοράσεις ένα διαμέρισμα στην Ξάνθη, πρέπει να γνωρίζεις πως οι μέσες τιμές πώλησης είναι για διαμέρισμα με 2 υ/δ 941€/τ.μ. και 1.000€/τ.μ. για διαμέρισμα με 3 υ/δ. Ως προς την ενοικίαση, μια οικονομική επιλογή είναι το να μισθώσεις ακίνητο με 2 υπνοδωμάτια, καθώς η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης είναι στα 4,8€/τ.μ. Η πόλη της Ξάνθης είναι επίσης γνωστή για την πλούσια πολιτιστική της ζωή και την πληθώρα φεστιβάλ, όταν και αποκτά ακόμα πιο έντονη ζωή σε εορταστικό σκηνικό, όπως το καλοκαιρινό River Party στα στενά του Νέστου.

Τώρα που γνωρίζεις πού κυμαίνονται οι τιμές διαμερισμάτων για αγορά και ενοικίαση με 2 και 3 υπνοδωμάτια στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, μπορείς να αποφασίσεις πού θα αναζητήσεις και κατ’ επέκταση θα βρεις το ιδανικό σπίτι για σένα και το έτερον ήμισυ. Μπες στο spitogatos.gr, περιηγήσου ανάμεσα σε χιλιάδες αγγελίες ακινήτων για αγορά ή πώληση και βρες εύκολα και γρήγορα το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Ellinika nisia

Ελληνικά νησιά και παραλίες: Πόσο κοστίζει η αγορά σπιτιού στα δημοφιλέστερα νησιά της χώρας;

Xronoi agora oikistika akinita attiki 2023

Χρόνοι αγοράς οικιστικών ακινήτων στην Αττική. Τι δείχνουν τα στοιχεία του 2023;

Agora oikistika akinhta attiki prosfora taseis trimhno 2023

Αγορά Οικιστικών Ακινήτων στην Αττική: Προσφορά και Τάσεις το τρίτο τρίμηνο του 2023