Μήπως ήρθε η ώρα να πειραματιστείς με fluo χρώματα στο σπίτι; Ανακάλυψε πώς μπορείς να εντάξεις αρμονικά τα fluo χρώματα στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού σου.

Τα πλεονεκτήματα ενός φωτεινού σπιτιού μπορούν να επιτευχθούν, έστω και αισθητικά, με την υιοθέτηση και το συνδυασμό φθοριζόντων χρωμάτων. Αυτό το στυλ συνδέεται γενικά με τη ζωντάνια και την ικανότητα να τολμάς, ακόμη και σε περιβάλλον με κακό φωτισμό με φυσικό τρόπο. Ας δούμε πώς να μεταμορφώσεις κάθε δωμάτιο, συνδυάζοντας τα φωσφορίζοντα χρώματα με τον σωστό τρόπο, μέσα από μερικές προτάσεις.

Πώς προκύπτει αυτή η αισθητική

Το "fluo" είναι μια ορολογία που δανείστηκε από το "fluorescent" και υιοθετήθηκε πάνω από όλα στη γλώσσα της μόδας. Οι φθορίζουσες ή νέον αποχρώσεις είναι πολύ φωτεινές και εντυπωσιακές. Τη δεκαετία του 1980, τα λεγόμενα «fluorescent looks» ήταν στη μόδα, στυλ και τάσεις που σημάδεψαν μια εποχή γεμάτη υπερβολές και πειραματισμούς, ειδικά στην ποπ μουσική, σε ορισμένα πολιτιστικά κινήματα και στη μόδα. Η φθορίζουσα πινελιά έχει γίνει επίσης ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα σε έπιπλα και συνδυασμούς για το σπίτι. Πρόκειται για ένα στυλ που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, και που προσαρμόζεται ακόμα και στις πιο επίσημες και minimal γραμμές.

Ποια τα fluo χρώματα

Το φθορίζον στυλ παραπέμπει στη μουσική Acid House, ένα είδος ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής που γεννήθηκε στο Σικάγο τη δεκαετία του 1980. Αυτά τα χρώματα σύντομα «μόλυναν» και άλλους τομείς της δυτικής ενδυμασίας: από τα παιχνίδια μέχρι τα ρούχα, από τα φανταχτερά αυτοκίνητα μέχρι τα γραφικά του πρώτου video game. Αλλά και έπιπλα, αρχιτεκτονική, διακόσμηση σπιτιού, σχεδιασμός αντικειμένων που έχουν γίνει λατρεία. Αυτές οι αποχρώσεις έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν των ζωντανών χρόνων, όπως η δεκαετία του '80. Στην πραγματικότητα, τα νέον και τα φθορίζοντα χρώματα είναι μια φωτεινή εκδοχή βασικών και δευτερευουσών αποχρώσεων, όλα πολύ φανταχτερά χρώματα. Συγκεκριμένα, τα ακόλουθα χρώματα εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία:

  • κίτρινο,
  • κόκκινο,
  • πράσινο,
  • ροζ/φούξια,
  • μπλε/γαλάζιο/τιρκουάζ και
  • μωβ.
σαλόνι σε fluo χρώματα

Πώς να επιπλώσεις ένα fluo σπίτι

Αυτό είναι ένα στυλ που συνδέεται πολύ με το προσωπικό γούστο, καθώς χαρακτηρίζεται από ισχυρό οπτικό αντίκτυπο. Το fluo μπορεί να είναι το άγγιγμα που δεν περνά απαρατήρητο, επομένως σε συνδυασμούς για το σπίτι πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο, καθώς μπορεί να γίνει εκείνη η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά σε ένα πιο ομοιογενές πλαίσιο. Η συγκεκριμένη αισθητική μπορεί να ζωντανέψει ένα υπερβολικά κλασικό δωμάτιο. Ας δούμε πώς μπορείς να μεταμορφώσεις κάθε δωμάτιο του σπιτιού με fluo χρώματα για όσους δεν φοβούνται να το τολμήσουν, αλλά δεν θέλουν και να το παρακάνουν.

#1 Στην κρεβατοκάμαρα

Η υπερβολική ζωντάνια θα μπορούσε να έχει απωθητικό αποτέλεσμα, στο μέρος όπου προορίζεται για ηρεμία και χαλάρωση. Πάρα πολλά φθορίζοντα χρώματα, σε συνδυασμό, δεν λειτουργούν πάντα. Ο απλούστερος τρόπος για να αλλάξεις τον χαρακτήρα ενός δωματίου είναι να εισάγεις fluo λεπτομέρειες σε ένα ομοιογενές περιβάλλον. Στην κρεβατοκάμαρα, ο φθορισμός μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση λαμπτήρων φθορισμού ή μικρών προβολέων με φώτα LED, ένα κρεβάτι με σκελετό σε fluo χρώματα, κι αντίστοιχα ζωηρά μαξιλάρια και κλινοσκεπάσματα.

υπνοδωμάτιο με fluo χρώματα

📌 Διάβασε επίσης: Funky στυλ διακόσμησης: Η απόλυτη σύγχρονη τάση για το σπίτι

#2 Στο σαλόνι

Σε ένα πιο κλασικό σαλόνι η συμβουλή είναι να μην το παρακάνεις. Ένα φούξια τραπεζάκι, ένας καναπές σε fluo χρώμα ή μια fluo πολυθρόνα από plexiglass μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακόμη και το ύφασμα και τα σχέδια ενός καναπέ μπορούν να δώσουν μια πιο pop-up πινελιά στο δωμάτιο. Σε ένα μεταμοντέρνο σαλόνι μπορείς να τολμήσεις με τους σωστούς συνδυασμούς, εισάγοντας διακοσμητικά αντικείμενα και έπιπλα, όπως:

  • φουτουριστικοί λαμπτήρες,
  • πολύχρωμα μαξιλάρια με περίεργα μοτίβα,
  • 3D οπτικά χαλιά,
  • plexiglass καρέκλες ή και πολυθρόνα σε κάποιο fluo χρώμα,
  • fluo βάζα από plexiglass και
  • πίνακες με αναφορές στον φουτουρισμό.
σαλόνι με έπιπλα και διακοσμητικά σε fluo χρώματα

📌 Διάβασε επίσης: Οι βασικοί κανόνες ενός μαξιμαλιστικού σπιτιού

#3 Στην κουζίνα

Ακόμη και για την κουζίνα, το fluo πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ. Αν διαθέτεις μια ρουστίκ κουζίνα, μπορείς να ζωντανέψεις να το περιβάλλον με πολύχρωμα ψεύτικα λουλούδια, φωτεινά μπαχαρικά (όπως μωβ λεβάντα), πιο φωτεινά αντικείμενα και λεπτομέρειες. Το καφέ ξύλο ταιριάζει πολύ με το πράσινο neon, έτσι τα φυτά θα μπορούσαν επίσης να αλλάξουν τον χαρακτήρα μιας κουζίνας. Σε μια μοντέρνα κουζίνα, ωστόσο, μπορείς να τοποθετήσεις κίτρινες fluo καρέκλες. Μπορείς ακόμα να υπερβείς τα συνηθισμένα και να επιλέξεις ακόμα και ντουλάπια κουζίνας σε fluo αποχρώσεις. Θα είναι διασκεδαστικό να «παίξεις» με αντιθέσεις, αλλάζοντας ολοκληρωτικά τον χαρακτήρα και την αισθητική της κουζίνας σου.

fluo κουζίνα

📌 Διάβασε επίσης: Οι τοπ τάσεις εσωτερικής διακόσμησης σύμφωνα με το Pinterest

#4 Στο μπάνιο

Τα πιο χρησιμοποιημένα χρώματα για το μπάνιο στο σπίτι και τα πιο παραδοσιακά είναι το λευκό και το γκρι. Για ένα πιο χαλαρό μπάνιο μπορείς να επιλέξεις φωσφοριζέ έπιπλα και λεπτομέρειες, όπως το μπλε και το πράσινο, που παραπέμπουν σε νερό, θάλασσα, καταρράκτες κ.λπ. Για ένα πιο μοντέρνο μπάνιο με μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης, μπορείς να «παίξεις» με τις αντιθέσεις, για παράδειγμα πράσινη και λευκή μπανιέρα και διχρωμία επίπλωση. Ένα ρουστίκ μπάνιο απαιτεί λιγότερα χρώματα, για να αναδειχθεί η ζεστασιά του ξύλου. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μια φθορίζουσα πινελιά με σύστημα χρωματοθεραπείας για το ντους και θεματικά αντικείμενα σε πιο έντονα και fluo χρώματα.

μπάνιο σε fluo χρώματα

📌 Διάβασε επίσης: Χρωματιστό μπάνιο: Πώς να επιλέξεις τα ιδανικά χρώματα για ένα μπάνιο

Πώς να ταιριάξεις αυτά τα χρώματα

Η χρωματική αρμονία προσφέρει μερικές βασικές ενδείξεις για τους σωστούς συνδυασμούς με τα πιο φωτεινά fluo χρώματα, που θα συνδυαστούν ανάλογα με το προσωπικό γούστο ή τη λειτουργικότητα των δωματίων του σπιτιού. Ακολουθούν ορισμένες σκέψεις που πρέπει να κάνεις πριν τοποθετήσεις νέα έπιπλα, μια κουρτίνα ή ένα δάπεδο σε fluo χρώμα. Συγκεκριμένα:

  • Τα fluo κίτρινα στοιχεία ταιριάζουν καλύτερα με μαργαριταρένια γκρι έπιπλα.
  • Τα πολύ φωτεινά fluo χρώματα πρέπει να συνδυάζονται με πιο ουδέτερες αποχρώσεις, για μια αρμονική ισορροπία.
  • Το fluo πράσινο συνδυάζεται καλά με κόκκινες, ώχρα και καφέ αποχρώσεις, για πιο ζεστούς και «προσγειωμένους» χώρους.
  • Το λευκό και το μαύρο ενισχύουν τα fluo χρώματα, αυξάνοντας τη φωτεινότητά τους.
  • Το fluo μωβ ταιριάζει εξαιρετικά με το μαύρο χρώμα για πιο δυναμικά περιβάλλοντα, γεμάτα ένταση και αυτοπεποίθηση.

Τα fluo χρώματα μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε περιβάλλον, κάνοντας το πιο μοντέρνο και ενδιαφέρον. Λάβε υπόψη σου τα παραπάνω tips και δες πως μπορείς να εντάξεις τα fluo χρώματα σε ένα ή περισσότερα δωμάτια του σπιτιού σου. Εκμεταλλεύσου τη δυναμικότητα των fluo χρωμάτων και μεταμόρφωσε τον χώρο εύκολα και γρήγορα! Εάν αναζητάς περισσότερες συμβουλές και ιδέες για το σπίτι, ρίξε μια ματιά στα άρθρα του blog του Spitogatos και βρες ό,τι χρειάζεσαι!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;