Ποιες είναι τοπ τάσεις της χρονιάς στη διακόσμηση του σπιτιού σύμφωνα με το Pinterest;

Πώς θα μοιάζει το σπίτι τους επόμενους μήνες; Ποια θα είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα; Και ποιες θα είναι οι πιο αναδημιουργημένες εμπνεύσεις για τη διακόσμηση του σπιτιού; Αυτό αποκάλυψε, εν μέρει, το Pinterest Predicts 2024: η ετήσια έκθεση του Pinterest - μιας μηχανής οπτικής αναζήτησης που έχει πλέον πάνω από 482 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως.

Χωρισμένη σε κατηγορίες, η έκθεση βασίζεται σε αναζητήσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι χρήστες στην πλατφόρμα για να βρουν ιδέες, εικόνες και προτάσεις: τα τελευταία χρόνια, περίπου το 80% των προβλέψεων που έχουν γίνει έχουν αποδειχθεί σωστές. Ακολουθούν οι φετινές προβλέψεις για την εσωτερική διακόσμηση και τον σχεδιασμό.

#1 Υδρόβια αρχιτεκτονική

Μία από τις τάσεις που έχει εντοπίσει το Pinterest για το 2024 είναι η υδρόβια αρχιτεκτονική. Μια τάση που βασίζεται στην αυξανόμενη γοητεία που ασκούν το νερό, τα ψάρια και η υποβρύχια φύση τόσο στη Gen X όσο και στους Millennials και η οποία, σύμφωνα με την πρόβλεψη της πλατφόρμας, θα οδηγήσει στην εξάπλωση των ενυδρείων, μικρών και μεγάλων, και των τεραρίων με χελώνες. Μια πρόβλεψη που υποστηρίζεται από την αύξηση αρκετών αναζητήσεων των χρηστών: από εκείνες για το «σχεδιασμό μικρών ενυδρείων», που αυξήθηκαν κατά 245%, μέχρι εκείνες για το «ενυδρείο», που κατέγραψαν ακόμη και +410%.

υδρόβια αρχιτεκτονική

#2 Pop-up κουζίνα

Τα τελευταία χρόνια, η κουζίνα έχει γίνει το κέντρο του σπιτιού: ο χώρος που μοιράζεται. Ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον, πάντα λειτουργικό αλλά και ευχάριστο, το οποίο σύμφωνα με το Pinterest Predicts φέτος θα είναι ιδιαίτερα σπινθηροβόλο και χαρούμενο. Μια πηγή καλής διάθεσης με μια επιλογή για pop-up κουζίνα. Τα αντικείμενα από δεύτερο χέρι και οι vintage συσκευές είναι must, σύμφωνα με τους αναλυτές της πλατφόρμας.

pop-up κουζίνα

#3 Καφε-mania

Ανάμεσα στους πίνακες κιμωλίας και τις διακοσμήσεις σε στυλ μπαρ, το στυλ της καφετέριας θα είναι μία από τις μοντέρνες τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το Pinterest Predicts 2024. Αρκεί να αναφερθεί ότι η αναζήτηση για «ιδέες σε στυλ καφετέριας» μπορεί να υπερηφανεύεται μια αύξηση της τάξεως του 1125% και η αναζήτηση με τις λέξεις «αισθητική καφετέριας» κατέγραψε αύξηση +820%.

γωνιά για καφέ

#4 Γοτθικό δυτικό στυλ

Έχοντας επίσης παρατηρήσει σημαντική αύξηση των αναζητήσεων για «ιδέες για δυτικά κρεβάτια», «ιδέες για δωμάτια σε εξοχικό στυλ», «γοτθικό δυτικό στυλ» και άλλες παρόμοιες ιδέες, το Pinterest συμπεριέλαβε επίσης το γοτθικό δυτικό στυλ στις πιθανές τάσεις για το 2024.

γοτθικό δυτικό στυλ

Αν ψάχνεις για περισσότερη έμπνευση και χρήσιμες συμβουλές για το σπίτι, τότε μπορείς να ανατρέξεις στα δεκάδες άρθρα του blog του Spitogatos για να βρεις αυτό που ψάχνεις!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mat efe

Ματ εφέ: Πώς να το εντάξεις στον χώρο σου