Το funky στυλ διακόσμησης έχει κατακτήσει τη σκηνή του interior design, ανανεώνοντας το σπίτι σου με μοναδικό και ζωηρό τρόπο. Ανακάλυψε την απόλυτη τάση στον κόσμο της διακόσμησης σπιτιού!

Τα τελευταία νέα στον τομέα της επίπλωσης εσωτερικού χώρου επιτάσσουν funky επιστροφές. Κατευθείαν από τη δεκαετία του 70’, οι παλιοί ήχοι αυλακώσεων και τα ραγδαία σχήματα καταλαμβάνουν και πάλι τους εσωτερικούς χώρους των σπιτιών, συνδυάζοντας το παλιό με το νέο. Ας δούμε όμως πώς προέκυψαν όλα.

Τι είναι το funky στυλ;

Ποτέ, όπως στη funky μουσική, ένας συγκεκριμένος τύπος ήχου δεν θυμίζει τόσο ρητά σχήματα και χρώματα. Διαδόθηκε αστραπιαία στη δεκαετία του '70 (ειδικά στις ΗΠΑ), καθώς η funky μουσική συνδύασε την ψυχεδελική κληρονομιά της προηγούμενης δεκαετίας και τη μελαγχολία των μπλουζ με τον νέο ρυθμό μιας αφηρημένης ώθησης προς το μέλλον της δεκαετίας του '80. Αυτά τα σχήματα που έχουν κλίση, συχνά με έντονα χρώματα αντιπροσωπεύουν αυτή την ασυνήθιστη ένωση.

Σαλόνι με ροζ αποχρώσεις σε funky στυλ διακόσμησης

Δεν υπάρχουν άκαμπτες παράμετροι για την επίπλωση σε ένα funky στυλ - διαφορετικά δεν θα μπορούσε να οριστεί ως τέτοιο. Ωστόσο ο μουσικός εκλεκτικισμός αντανακλάται σίγουρα στα εκκεντρικά έπιπλα, με έντονα χρώματα και αντιθέσεις σχημάτων και χρωμάτων. Το funky στυλ μπορεί επίσης και πάνω από όλα να εκφραστεί με την παρουσία υπερβολικών και ασυνήθιστων στοιχείων, σε διαφωνία με τα κανονικά πρότυπα επίπλωσης.

Αν θέλεις να πειραματιστείς με ασυνήθιστα και πολύχρωμα έπιπλα - σε αντίθεση με τα τελευταία μονοχρωματικά ρεύματα, τότε το funky στυλ είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου! Ταίριασμα και μίξη – mix & match - είναι οι δύο λέξεις που πρέπει να θυμάσαι. Ανακάτεψε λοιπόν χρώματα, σχήματα και αισθήσεις για να βρεις το σωστό «μείγμα» για το δικό σου σπίτι.

σαλόνι σε funky στυλ διακόσμησης πίνακες στον τοίχο και έντονα χρώματα

Τι περιλαμβάνει το funky στυλ διακόσμησης;

Το funky στυλ διακόσμησης είναι γνωστό για τη ζωντάνια και την εκκεντρικότητά του. Συνοπτικά, περιλαμβάνει τα εξής:

  • Φωτεινά και ζωηρά χρώματα, όπως το πορτοκαλί, το πράσινο, και το ροζ.
  • Αντίκες, vintage και επαναχρησιμοποιούμενα έπιπλα.
  • Τοποθέτηση τέχνης και εκθετικών αντικειμένων, όπως πίνακες και γλυπτά.
  • Έντονα μοτίβα και γραφικά, όπως πουά και ρίγες.
  • Έπιπλα με ενδιαφέρουσες γραμμές και ασυνήθιστα σχήματα.
  • Ανατρεπτικές και ασυνήθιστες διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως αντικείμενα από προσωπικές συλλογές.

📌 Διάβασε επίσης: Οι βασικοί κανόνες ενός μαξιμαλιστικού σπιτιού

σαλόνι σε funky στυλ εσωτερικής διακόσμησης με μουσταρδί καναπέ κι πολύχρωμους πίνακες σε ροζ τοίχο

Εάν πιστεύεις ότι το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης είναι το απόλυτο match για την προσωπικότητα αλλά και το σπίτι σου, τότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα παραπάνω από να αρχίσεις να εφαρμόζεις στην πράξη τα παραπάνω, ώστε να δημιουργήσεις το απόλυτο funky σπίτι. Ένα σπίτι με ζωντάνια, θετική αύρα, αισιοδοξία, χρώματα και σχήματα.

Αναζητάς περισσότερες ιδέες για την επίπλωση και τη διακόσμηση του σπιτιού σου; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε έναν καθαρό και λειτουργικό χώρο, όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου