Θες να κάνεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου καλύτερη και να απαλλαχθείς από ρύπους, μυρωδιές και λοιπές βρωμιές; Δες μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ατμόσφαιρα στο σπίτι σου.

Αν υπάρχει μια πολύ θετική πρακτική που κληροδότησε η πανδημία της νόσου Covid-19, αυτή είναι ο αερισμός όλων των χώρων μέσα σε κτίρια και σπίτια. Επί της ουσίας, είναι μια σωστή και άκρως υγιεινή συνήθεια που πλέον εφαρμόζεται κατά κόρον, σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης, πρόκειται για μια έξυπνη στάση, η οποία έχει πολλές θετικές επιπτώσεις στην ευημερία όσων συχνάζουν στους χώρους αυτούς.

Πέρα από τον αερισμό των χώρων του σπιτιού σου, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δημιουργήσεις πιο υγιεινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, διατηρώντας το καθαρό και απαλλαγμένο από ρύπους. Ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι λοιπόν και πώς μπορούν να βελτιώσουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι σου; Συνέχισε την ανάγνωση και βρες τις κορυφαίες συμβουλές που έχει για σένα ο Spitogatos για να κάνεις το περιβάλλον του σπιτιού σου καλύτερο.

Αυτές είναι οι τοπ συμβουλές για καθαρό αέρα στο σπίτι και εξάλειψη μικροβίων και σκόνης

Εάν αναζητάς τις καλύτερες πρακτικές για να κάνεις τον αέρα στο σπίτι σου καλύτερο, δες μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορείς εύκολα να υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου για να το πετύχεις, μειώνοντας την οικιακή σκόνη και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

#1 Απομάκρυνε τη σκόνη σε έπιπλα, πατώματα και χαλιά

Πρώτα απ' όλα, εκτός από το να ανοίγεις συχνά τα παράθυρα τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας (αλλά και όταν η παρουσία καλεσμένων σου είναι λιγότερο συχνή), καλό είναι να απομακρύνεις συνεχώς τη σκόνη που συσσωρεύεται στα έπιπλα και τα πατώματα, ειδικά αυτή που κρύβεται κάτω από τα χαλιά στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού σου.

📌 Διάβασε επίσης: Διατήρησε το σπίτι σου καθαρό μόνο με υλικά... που έχεις στην κουζίνα σου

#2 Καθάριζε τη σόμπα ή το τζάκι σου πιο συχνά

Η ίδια προσοχή πρέπει να δίνεται επίσης, εάν διαθέτεις σόμπα ή τζάκι στο σπίτι σου. Αυτά είναι στην πραγματικότητα τα κλασικά σημεία όπου εναποτίθενται συνεχώς μικρόβια και βακτήρια, αλλά επειδή παραμένουν μακριά από τα μάτια του ιδιοκτήτη του σπιτιού, γενικά δεν απομακρύνονται όσο συχνά θα έπρεπε. Συνεπώς, βάλτο στο πρόγραμμα καθαρισμού σου και γλύτωσε από τα στοιχεία εκείνα που κάνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου πιο «βρώμικη» και ανθυγιεινή.

#3 Χρησιμοποίησε λιγότερα κεριά και αρωματικά χώρου

Μιλώντας για πτυχές εκτός της παρουσίας ακάρεων της σκόνης, μια καλή συμβουλή είναι να μην υπερβάλεις με την παρουσία κεριών και αρωματικών χώρων, καθώς η καύση τους καταναλώνει σημαντικές ποσότητες πολύτιμου οξυγόνου στο δωμάτιο.

#4 Απαγόρευσε το κάπνισμα στους διάφορους χώρους του σπιτιού σου

Επιπλέον, για πιο καθαρό αέρα στο σπίτι σου, φρόντισε τα τσιγάρα, οι πίπες και τα πούρα να μένουν εκτός. Ο καπνός από όλα τα παραπάνω «λερώνουν» τους τοίχους, τα έπιπλα και τις διάφορες επιφάνειες του σπιτιού σου και το κάνουν να έχει μια περίεργη -και μη θεμιτή- μυρωδιά. Ειδικά, αν μένουν μικρά παιδιά ή μωρά στο σπίτι σου, η καθαρή ατμόσφαιρα και η απουσία τσιγάρου είναι ακόμα πιο σημαντική και απαραίτητη για την ασφαλέστερη και καλύτερη διαβίωση τους.

📌 Διάβασε επίσης: Σπίτι «φιλικό» για παιδιά & μωρά - Ασφάλεια μέσα στο σπίτι

#5 Αντικατέστησε το τσιμέντο στους τοίχους με άλλα υλικά πιο φιλικά προς το περιβάλλον

Μια ακόμα λύση, ίσως αν σκέφτεσαι να κάνεις μια μίνι ανακαίνιση ή αναβάθμιση στο σπίτι σου, μια καλή ιδέα είναι να αντικαταστήσεις το τσιμέντο στους τοίχους με ένα μείγμα που βασίζεται σε φυσικό ασβέστη και πηλό, προτιμώντας τα απαλά χρώματα έναντι των γυαλιστερών. Επίσης, για περισσότερη καθαρότητα στο σπίτι σου, μπορείς να το βάψεις με οικολογικά χρώματα

📌 Διάβασε επίσης: 8 oικολογικά υλικά δόμησης: Ποια είναι και γιατί να τα προτιμήσεις

Οι λύσεις που δεν περιλαμβάνουν κόλλες και χημικές ρητίνες (όπως η φορμαλδεΰδη) είναι σίγουρα πιο υγιεινές. Επιπλέον, για τα υλικά επίπλωσης και διακόσμησης, θα πρέπει να εστιάσεις στο ξύλο, το μπαμπού και το χαρτόνι, υλικά εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον.

#6 Δώσε ακόμα περισσότερη βάση εάν έχεις κατοικίδια στο σπίτι

Η παρουσία ζώων σε ένα σπίτι παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο καθαρό είναι και φαίνεται, καθώς συμβάλλει και στην γενικότερη ατμόσφαιρα και καθαρότητα -ή μη-του αέρα. Αν, για παράδειγμα, συγκατοικείς με μια γάτα, έναν σκύλο ή ένα κουνέλι, οι τρίχες τους, οι εκκενώσεις τους, ακόμα και το φαγητό τους κάνουν το σπίτι σου να δείχνει πιο βρώμικο και να μυρίζει διαφορετικά. Αν δε θες λοιπόν να υπάρχουν αιωρούμενες τρίχες στην ατμόσφαιρα, αλλά ούτε δυσάρεστες οσμές, αφιέρωσε χρόνο στην ενδελεχή καθαριότητα των πατωμάτων, των χαλιών, των σεντονιών κ.λπ. Επίσης, φρόντισε να ακολουθείς σωστές πρακτικές υγιεινής για το ζωάκι σου.

📌 Διάβασε επίσης: Έχεις κατοικίδιο; Tips για να κάνεις το σπίτι σου πιο φιλόξενο για τους καλεσμένους σου

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες που θα κάνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου καλύτερη και πιο υγιεινή για σένα, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και τους καλεσμένους σου. Εάν θες να κάνεις μια εντελώς καινούργια αρχή, μπορείς να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου στο Spitogatos και να βρεις το τέλειο σπίτι για ενοικίαση ή αγορά. Βρες το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο μέσω του spitogatos.gr και κάντο ιδανικό, ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές ώστε να παραμείνει καθαρό και απαλλαγμένο από ρύπους.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Lavi parathiroy

Κρεμονέζικες λαβές παραθύρων: Όσα πρέπει να ξέρεις πριν τις επιλέξεις