Ένα σπίτι πρέπει να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα το κάνουν σπιτικό… Το να είναι φιλόξενο λοιπόν είναι το Α και το Ω!

Το σπίτι είναι το καταφύγιο όλων και γι’ αυτό πρέπει να αποπνέει ζεστασιά, ασφάλεια και άνεση. Είτε ζεις σόλο, είτε με το έτερον ήμισυ, είτε με ολόκληρη τη φαμίλια, με ή χωρίς χνουδωτά τετράποδα, το σπίτι σου πρέπει να είναι φιλόξενο τόσο για σένα, όσο και όλους όσους μένουν μέσα σ’ αυτό -ή το επισκέπτονται. Βέβαια, αν έχεις ενα ή περισσότερα κατοικίδια στο σπίτι σου, είναι ακόμα πιο σημαντικό να δίνεις την δέουσα προσοχή σε λεπτομέρειες που σχετίζονται με την καθαριότητα και την οργάνωση του σπιτιού σου. Και αυτό είναι κάτι το οποίο το κάνεις προπάντων για σένα και το κατοικίδιο σου, για να ζείτε σε ένα καθαρό και τακτοποιημένο περιβάλλον. Και δευτερευόντως, μπορείς να το κάνεις ώστε να είσαι 100% σίγουρος/η ότι το σπίτι σου είναι φιλόξενο για τους επισκέπτες σου. Σίγουρα, έχεις ακούσει κάποια στιγμή κάποιο σχόλιο για τις τρίχες της γάτας σου... στο ριχτάρι του καναπέ ή το πάτωμα. Πώς μπορείς λοιπόν να βεβαιωθείς πως όλοι θα είναι ευχαριστημένοι και το σπίτι σου στην εντέλεια; -Απ' όλες τις απόψεις.

Αρχικά, η σωστή διαρρύθμιση και ο τέλειος συνδυασμός του εσωτερικού σχεδιασμού και της λειτουργικότητας είναι ιδιάζουσας σημασίας για ένα cozy και φιλόξενο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να οριοθετήσεις, στο περίπου έστω, το «δωμάτιο» της γάτας ή του σκύλου σου. Εν συνεχεία, για να μπορέσει να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα, αυτό που θα κάνει το σπίτι σου φιλόξενο προς όλους, χωρίς να μπει σε «μαύρη λίστα» το ζωάκι σου, υπάρχουν μερικά απλά tips που καλό θα ήταν να ακολουθήσεις.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Δημιούργησε μια φιλόξενη είσοδο στο σπίτι σου: Η είσοδος είναι ο ιδανικότερος χώρος για να κάνεις τους επισκέπτες αλλά και τους «συγκατοίκους» σου – τετράποδους ή μη, να νιώσουν άνετα άπαξ και πατήσουν το πόδι τους στο σπίτι σου. Επομένως, η ύπαρξη ενός χώρου που έχει οριστεί ώστε να τοποθετούνται τα παλτά, τα παπούτσια ή τα κλειδιά είναι η αφετηρία για να νιώσουν σαν το σπίτι τους. Φρόντισε ο χώρος πέρα από stylish να είναι και αρκούντος λειτουργικός με κρεμάστρες, αποθηκευτικούς χώρους κ.ο.κ. Ενώ δώσε έμφαση και στην καθαριότητα αυτού του χώρου, καθώς είναι η πρώτη εικόνα. Και όποιος μπει στο σπίτι σου αυτό θα τσεκάρει πρώτα - και πιθανότατα θα το θυμάται.

Πες «ναι» στα φρου φρου και τα αρώματα: Το να μπαίνει κανείς σε ένα σπίτι που μοσχοβολάει είναι ίσως ένα από τα καλύτερα συναισθήματα ever. Οι όμορφες μυρωδιές εξάλλου μπορούν να κάνουν έναν χώρο πιο ελκυστικό στο λεπτό. Εάν μάλιστα υπάρχουν και κατοικίδια στο σπίτι, η επιλογή ενός αρώματος που εξαλείφει τις -δυσάρεστες- οσμές είναι απαραίτητη. Βρες αυτό το άρωμα που ταιριάζει στα δικά σου γούστα και φρόντισε όλα τα δωμάτια του σπιτιού να μυρίζουν έτσι. προσοχή όμως! Η καθαριότητα είναι προαπαιτούμενη. Να ξέρεις, πως η επικάλυψη των οσμών, δεν κρατά πολύ και στο τέλος θα εκτεθείς (και μάλιστα, ανεπανόρθωτα).

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Τακτικό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και σφουγγάρισμα: Για να απομακρύνεις πιθανές οσμές, αλλά και τις τρίχες των κατοικίδιων σου, είναι σημαντικό να σκουπίζεις τακτικά με ηλεκτρική σκούπα, και φυσικά να σφουγγαρίζεις με αρωματικά -και απολυμαντικά- καθαριστικά. Επιπλέον, μια άλλη βασική συμβουλή για την εξάλειψη της ανεπιθύμητης θέασης των τριχών των κατοικίδιων είναι η επιλογή των σωστών χαλιών ή και η προτίμηση ξύλινων δαπέδων, ώστε να «κρύβονται» καλύτερα τυχόν τρίχες που μπορεί να ξεμείνουν στο πάτωμα μετά το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα.

Προτίμησε υφάσματα ανθεκτικά στους λεκέδες: Τα ανθεκτικά στους λεκέδες υφάσματα δεν είναι μόνο χρήσιμα εάν υπάρχουν κατοικίδια στο σπίτι, αλλά είναι απαραίτητα κι αν υπάρχουν μικρά παιδιά. Επίσης, τα υφάσματα που δεν λεκιάζουν τόσο εύκολα -ή καθαρίζονται στο λεπτό, κάνουν τόσο τους διαμένοντες όσο και τους επισκέπτες να νιώθουν πιο άνετοι και χαλαροί μέσα στο χώρο, χωρίς να φοβούνται μη λερώσουν με το παραμικρό τα ριχτάρια του καναπέ, την πολυθρόνα, κυφάσματατλ. Επομένως, κάνε μια έρευνα αγοράς και βρες τα ιδανικά υφάσματα. Και μην ξεχάσεις να διαλέξεις εκείνα που ταιριάζουν στην αισθητική σου.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Σωστή αποθήκευση των παιχνιδιών για τα κατοικίδια: Αντί να αφληνεις τα παιχνίδια να συσσωρεύονται σε κάθε γωνία κάθε δωματίου, όρισε συγκεκριμένες περιοχές γι' αυτά προκειμένου να διατηρείς τον χώρο πιο καθαρό και τακτικό. Δοκίμασε να χρησιμοποιείς σωρεία αποθηκευτικών κουτιών σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού, ώστε να είναι και οργανωμένα μεν, και εύκολα προσβάσιμα δε.

Ασφάλισε τα κατοικίδια: Ουκ ολίγοι άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλεργίες στα χνουδωτά τετράποδα, ή να έχουν αναπτύξει μια ορισμένη φοβία. Επομένως, είναι σημαντικό, όταν καλείς κόσμο στο σπίτι, να ενημερώνεις ότι υπάρχουν κατοικίδια ζώα. Σε περίπτωση που κάποιος από τους προσκεκλημένους σου δεν είναι πολύ δεκτικός με το αγαπημένο σου κατοικίδιο, δεν χρειάζεται να τον αποκλείσεις, φρόντισε απλάνα μην έρθουν σε επαφή ώστε όλοι να είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Έχοντας διαβάσει τα παραπάνω, πλέον γνωρίζεις πως μπορείς να υποδεχτείς σωστά τους καλεσμένους σου, εάν έχεις κατοικίδια στο σπίτι, ώστε να είστε όλοι χαλαροί και ευτυχισμένοι. Εξάλλου, η παρουσία κατοικιδίων σε ένα σπίτι πρέπει να αποτελεί χαρά και όχι τροχοπέδη, τόσο για σένα και τους οικείους σου, όσο και για τους καλεσμένους-φιλεξενούμενους σου.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου