Αναζητάς λύσεις για διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας; Βρες ιδέες για διακόσμηση τοίχου πάνω από το κρεβάτι.

Η διακόσμηση τοίχου πάνω από το κρεβάτι μπορεί να προσδώσει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην κρεβατοκάμαρά σου και να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή αισθητική. Για να αποκτήσεις το πιο στιλάτο δωμάτιο, όπως ακριβώς το ονειρεύεσαι, είναι ιδιάζουσας σημασίας να δώσεις την απαραίτητη έμφαση στη διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας. Εάν μάλιστα, υπάρχουν και ράφια τοίχου, η διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο μπορεί να γίνει παιχνιδάκι.

Παρακάτω θα βρεις τις τοπ ιδέες για διακόσμηση πάνω από το κρεβάτι, με ή χωρίς ράφια τοίχου, για να κάνεις το χώρο κομψό και μοντέρνο. Ας δούμε αναλυτικά.

7+1 ιδέες για διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας

Υπάρχουν αμέτρητες ιδέες για διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας και το μόνο που μένει είναι να βρεις αυτό που ταιριάζει στο γούστο και την αισθητική σου. Στο διαδίκτυο θα δεις δεκάδες εικόνες που θα σου δώσουν την απαραίτητη έμπνευση. Για την ώρα όμως, τσέκαρε παρακάτω και δες όσα συγκέντρωσε και σου παρουσιάζει ο Spitogatos για διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας.

#1 Καθρέφτης

Ένας μεγάλος καθρέφτης είναι η τέλεια επιλογή για διακόσμηση πάνω από το κρεβάτι, καθώς θα δώσει μια αίσθηση περισσότερης άνεσης και ευρυχωρίας, εφόσον θα αντανακλά το φυσικό φως, το οποίο με τη σειρά του θα διαχέεται ελεύθερα σε όλο το δωμάτιο. Μπορείς να επιλέξεις μέσα από μια ευρεία γκάμα καθρεπτών με διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και χρώματα στις κορνίζες. Επίσης, εάν οι καθρέπτες σε εντυπωσιάζουν, μπορείς να επιλέξεις μικρότερους καθρέπτες σε διάφορα, ίσως σχήματα και μεγέθη, και να δημιουργήσεις μια ιδιαίτερη σύνθεση για μαγευτική διακόσμηση τοίχου πάνω από το κρεβάτι. Τέλος, μπορείς να επιλέξεις έναν καθρέφτη με ενσωματωμένο φωτισμό για να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και χαλάρωσης στο δωμάτιό σου.

διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας με στρογγυλό καθρέπτη

#2 Έργα τέχνης και φωτογραφίες

Τα έργα τέχνης και οι κορνίζες με τα αγαπημένα σου θέματα και πρόσωπα είναι ό,τι καλύτερο για να δώσεις στυλ και χαρακτήρα στο υπνοδωμάτιό σου. Έτσι, μπορείς να εκμεταλλευτείς το χώρο πάνω από το κρεβάτι σου, διακοσμώντας τον με μια μοντέρνα σύνθεση με τα αγαπημένα σου έργα τέχνης. Και να θυμάσαι πως κρεμώντας διάφορα έργα τέχνης, όπως διάσημους πίνακες, φωτογραφίες, ή ακόμη και κεραμικά έργα τέχνης, στο συγκεκριμένο σημείο του δωματίου σου μπορείς να δημιουργήσεις κάτι τόσο ξεχωριστό, το οποίο θα γεμίσει μοναδικά τον άδειο τοίχο.

κρεβάτι με κάδρα από πάνω

#3 Κρεμαστά φωτιστικά ή απλίκες

Ένα σετ από δύο ή τρία κρεμαστά φωτιστικά πάνω από το κρεβάτι μπορούν να προσθέσουν μια διακριτική λάμψη και να δημιουργήσουν μια ομοιόμορφη φωτεινότητα στο χώρο. Για πιο vintage αισθητική και ρομαντική διάθεση, μπορείς να τοποθετήσεις απλίκες οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα υπνοδωμάτιο. Τις απλίκες μπορείς να τις τοποθετήσεις περίπου πάνω από τα κομοδίνα, δεξιά και αριστερά του κρεβατιού σου για περισσότερη τάξη κι αρμονία. Σε κάθε περίπτωση, αν πεις «ναι» σε αυτήν τη λύση, φρόντισε να επιλέξεις φωτιστικά που να ταιριάζουν με το στυλ της κρεβατοκάμαράς σου, προσθέτοντας παράλληλα μια νότα κομψότητας.

φωτιστικά πάνω από κρεβάτι

📌 Διάβασε επίσης: Τι φωτιστικό να βάλω στην κρεβατοκάμαρα;

#4 Κρεμασμένα υφάσματα

Τα κρεμασμένα υφάσματα, σαν κουνουπιέρα, για τη διακόσμηση τοίχου πάνω από το κρεβάτι, μπορούν να αναβαθμίσουν το δωμάτιο, ενώ ενισχύουν αβίαστα την αισθητική του. Επίλεξε αέρινα υφάσματα, σε λευκό χρώμα, συνδυασμένα με έπιπλα αντίκες και παστέλ αποχρώσεις για ένα δωμάτιο με έντονη ρομαντική διάθεση. Πάλι, αν είσαι πιο έξτρα και λάτρης του παρελθόντος, επίλεξε πιο βαριά υφάσματα, σε πιο έντονες αποχρώσεις, βαριά έπιπλα παλαιού τύπου, χρώματα όπως το μπορντό, το χρυσό ή το σμαραγδί, καθώς και πολυτελείς ταπετσαρίες για ένα υπνοδωμάτιο εμπνευσμένο από το γαλλικό ροκοκό στυλ. Το τελικό αποτέλεσμα έγκειται στο προσωπικό σου γούστο!

υφάσματα πάνω από κρεβάτι

#5 Φυτά

Εάν πάνω από το κρεβάτι σου διαθέτεις ένα ή περισσότερα ράφια, μπορείς να τα γεμίσεις με τα αγαπημένα σου φυτά. Τα φυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ευεξία και το καλύτερο ύπνο, ενώ μπορούν να αναβαθμίσουν, χωρίς κόπο, όχι μόνο το χώρο που θα αφιερώσεις για διακόσμηση πάνω από το κρεβάτι σου, αλλά κι ολόκληρο το δωμάτιο. Μπορείς να προσθέσεις ακόμα περισσότερα φυτά στο υπνοδωμάτιό σου κρεμώντας μερικά από το ταβάνι. Το βέβαιο είναι πως τα φυτά θα προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή φρεσκάδα και ζωντάνια στο χώρο σου.

ράφι με φυτά πάνω από κρεβάτι

📌 Διάβασε επίσης: Ποια φυτά βοηθούν στην καταπολέμηση της αυπνίας;

#6 Ταπετσαρία ή τοίχος με έμφαση

Ένα υπνοδωμάτιο μπορεί να κερδίσει όλα τα βλέμματα με την τοποθέτηση μιας ιδιαίτερης ταπετσαρίας. Στην αγορά θα βρεις δεκάδες επιλογές, από ταπετσαρίες με γεωμετρικά σχήματα μέχρι φλοράλ μοτίβα και από 3D ταπετσαρίες μέχρι ανάγλυφες ταπετσαρίες. Εάν η εφαρμογή ταπετσαρίας αποτελεί δέσμευση για σένα, μπορείς να επενδύσεις σε έναν τοίχο έμφασης. Συγκεκριμένα, μπορείς να επιλέξεις ένα έντονο χρώμα της αρεσκείας σου και να βάψεις τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι σου για δημιουργήσεις ένα εστιακό σημείο που θα τραβάει πάνω του όλα τα βλέμματα. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις, με χρώμα, ένα τόξο για ακόμα πιο μοναδικό αποτέλεσμα. Είτε επιλέξεις μια ενδιαφέρουσα ταπετσαρία, είτε προχωρήσεις με τη λύση του τοίχου έμφασης, το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα θα κάνει το υπνοδωμάτιό σου πιο εντυπωσιακό και πλήρες.

τοίχος έμφασης σε πετρόλ χρώμα σε υ/δ

📌 Διάβασε επίσης: Ταπετσαρία τοίχου στο σπίτι: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

#7 Μακραμέ ή χαλί τοίχου

Εάν το υπνοδωμάτιό σου είναι πιο boho αισθητικής, πέρα από τα φυτά που είναι must στο χώρο, ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι μπορεί να διακοσμηθεί με ένα ιδιαίτερο μακραμέ ή ένα έθνικ χαλάκι τοίχου. Στη συνέχεια, μπορείς να συμπληρώσεις τη διακόσμηση με υφάσματα και μαξιλάρια με διάφορα prints και χρώματα για το τέλειο boho chic υπνοδωμάτιο. Όσον αφορά τα μακραμέ, δε, αξίζει να αναφέρουμε πως μπορείς να βρεις είτε έτοιμα στο εμπόριο, είτε -αν πιάνουν τα χέρια σου- να κατασκευάσεις ένα από το μηδέν. Πέρα από άποψη στο υπνοδωμάτιο σου, θα δώσεις και μια τόσο προσωπική πινελιά, καθώς όποιος το βλέπει θα μπορεί να θαυμάζει το δημιούργημά σου.

μακραμέ πάνω από κρεβάτι

#8 Επιγραφή neon

Μια σύγχρονη τάση στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι οι επιγραφές neon, οι οποίες μπορούν να κάνουν κάθε χώρο πιο ιδιαίτερο και μοντέρνο. Και σίγουρα, μια τέτοια επιγραφή ως basic κομμάτι για τη διακόσμηση πάνω από το κρεβάτι σου είναι ό,τι πρέπει. Διάλεξε ένα αγαπημένο σύντομο quote (π.χ. “all you need is love”) ή ένα αντικείμενο (βλ. Φεγγάρι, κάκτο, λουλούδι κ.ά.) και τοποθέτησε το πάνω από το κρεβάτι σου. Πέρα από μια μοντέρνα επιλογή, μια επιγραφή neon στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σου θα δημιουργήσει ένα κεντρικό σημείο το οποίο θα τραβά την προσοχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

neon επιγραφή all you need in love πάνω από το κρεβάτι

💡 Μπορείς να συνδυάσεις 2 ή περισσότερες από τις παραπάνω ιδέες για ένα πιο ολοκληρωμένη και εντυπωσιακή διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας και και διακόσμηση πάνω από το κρεβάτι συγκεκριμένα.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για να διακοσμήσεις τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σου με στυλ και φαντασία. Άσε την δημιουργικότητά σου να σε οδηγήσει και να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα χώρο που να αντικατοπτρίζει το προσωπικό σου γούστο και στυλ. Εκμεταλλεύσου επίσης τα ράφια τοίχου για να κάνεις τη διακόσμηση στο υπνοδωμάτιό σου πιο πλούσια. Ψάχνεις περισσότερες ιδέες για την επίπλωση ή/και τη διακόσμηση του σπιτιού σου; Αν ναι, τσέκαρε τα άρθρα στο blog του Spitogatos και βρες ό,τι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις ένα όμορφο και λειτουργικό σπίτι, όπως ακριβώς το ονειρεύεσαι!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς