Τα φυτά είναι μια όμορφη προσθήκη σε κάθε χώρο. Παράλληλα, δε, τα κατάλληλα φυτά συμβάλλουν σημαντικά στην καταπολέμηση της αυπνίας; Ποια είναι αυτά όμως;

Για να αντιμετωπίσεις την αυπνία και να αποφύγεις το συνεχές ξύπνημα τη νύχτα, η φύση σου προσφέρει φυτά που είναι αποδεδειγμένοι σύμμαχοι. Αυτά τα φυτά, πέρα από την όμορφη εμφάνισή τους που προσδίδει στυλ στο σπίτι και στους εξωτερικούς χώρους, μπορούν να σε βοηθήσουν να βυθιστείς στην αγκαλιά του ύπνου μέσα σε λίγα λεπτά. Ιδού ποια είναι αυτά.

#1 Λεβάντα

λεβάντα πάνω σε κρεβάτι

Το γλυκύτατο, μεθυστικό και λεπτό άρωμα της λεβάντας παραπέμπει στην Προβηγκία και τα ηλιόλουστα τοπία της. Το συγκεκριμένο φυτό, γνωστό για τις χαλαρωτικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες, προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό , ιδιαίτερα σε περιπτώσεις στρες και νευρικότητας. Ως εκ τούτου, η τοποθέτηση λεβάντας στην κρεβατοκάμαρα αποτελεί πραγματική ευλογία για έναν ποιοτικό, αναζωογονητικό και ξέγνοιαστο ύπνο. Αν μάλιστα, αναζητάς και μια ιδιαίτερη νυχτερινή ρουτίνα, μπορείς να προβείς σε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια λεβάντας πριν από τον ύπνο.

#2 Αλόη βέρα

Αλόη βέρα σε γλάστρα

Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η αλόη βέρα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φυσική θεραπεία για να βοηθήσει τον ύπνο. Απλά τοποθέτησε μια γλάστρα με αλόη βέρα στο κομοδίνα, δίπλα από το κρεβάτι σου και voilà. Θα σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς απελευθερώνει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, βοηθάει στη χαλάρωση και στην πρόληψη προβλημάτων αϋπνίας.

#3 Γιασεμί

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Το γιασεμί εκπέμπει ένα άρωμα που περιβάλλει τις αισθήσεις με γενναιόδωρες και ντελικάτες οσφρητικές νότες που παραπέμπουν σε διαχρονικά τοπία. Αυτό το φυτό είναι γνωστό όχι μόνο για τη όμορφη και κομψή εμφάνισή του αλλά και για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες. Το γιασεμί ενισχύει την παραγωγή μελατονίνης, ενώ παράλληλα, είναι ιδανικό για την καταπολέμηση του άγχους, της υπερκινητικότητας και των καταστάσεων διέγερσης.

#4 Σανσιβέρια

Σανσιβέρια σε γλάστρα

Η σανσιβέρια είναι κατάλληλη για τη μείωση της παρουσίας στον αέρα ουσιών όπως η φορμαλδεΰδη και το τριχλωροαιθυλένιο που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του ύπνου. Αποτελεί επίσης μια καλή λύση για την καταπολέμηση της ημικρανίας και της υπερδιέγερσης που προκαλείται από τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών.

#5 Αγγλικός κισσός

Κισσός σε τελάρο στον τοίχο

Χάρη στις εξαιρετικές καθαριστικές του ιδιότητες, ο αγγλικός κισσός είναι κατάλληλος για να κάνει τον αέρα πιο υγιεινό και απαλλαγμένο από ρύπους που μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του ύπνου. Για αυτό το λόγο συνιστάται ειδικά για όσους υποφέρουν από αλλεργίες ή άσθμα.

📌 Αναρωτιέσαι ποια φυτά πρέπει να αποφεύγονται όχι μόνο στην κρεβατοκάμαρα αλλά και γενικά γιατί θεωρούνται... γρουσούζικά; Ανακάλυψε περισσότερα στο άρθρο που ετοίμασε για σένα ο Spitogatos: Φυτά που φέρνουν γρουσουζιά

Πρόσθεσε κάποιο από τα παραπάνω φυτά στην κρεβατοκάμαρά σου και απόλαυσε τον καλύτερο ύπνο της ζωής σου. Αναζητάς περισσότερες ιδέες ώστε να διαμορφώσεις το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε έναν καθαρό, όμορφο και λειτουργικό χώρο, όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου