Έμπνευση, ελευθερία και μαγεία! Ανακάλυψε τον οδηγό για μια μαγική διακόσμηση με Boho πνοή!

Η επίπλωση ενός σπιτιού σε Boho Chic στυλ σημαίνει ανάμειξη εθνοτικών αντικειμένων, επίπλων εποχής από μακρινές χώρες, υφασμάτων και χρωμάτων που θυμίζουν το μποέμικο στυλ και έχουν το άρωμα μακρινών ταξιδιών. Πρόκειται για μια τάση εσωτερικής διακόσμησης που είναι διαχρονικά πολύ δημοφιλής.

Για να επιπλώσεις το σπίτι σου σε στυλ Boho Chic στυλ, υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που δεν πρέπει να λείπουν. Παρακάτω θα βρεις 4+1 αντικείμενα / έπιπλα που πρέπει να προσθέσεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου για το ιδανικό Boho Chic στυλ.

5 αντικείμενα επίπλωσης σε Boho Chic Στυλ

Το Boho Chic στυλ είναι ένα σύνολο αντικειμένων αρμονικά τοποθετημένων στον χώρο. Έπιπλα που είναι απολύτως διαφορετικά μεταξύ τους από άποψη ηλικίας και στυλ, αλλά που μαζί διακοσμούν τον χώρο με γούστο και γοητεία, κάνοντάς τον πολύ φιλόξενο. Το συγκεκριμένο στυλ, που εφαρμόζεται τόσο στο σχεδιασμό επίπλων όσο και στη μόδα, θυμίζει κάπως το χίπικο στυλ, αποπνέοντας ενθουσιασμό, ελευθερία και άνεση. Ακολουθούν 4+1 must-have αντικείμενα / έπιπλα:

#1 Βελούδινος καναπές

Ο καναπές του σαλονιού δεν είναι απλώς ένα έπιπλο, αλλά αποτελεί το επίκεντρο του σαλονιού. Γύρω από τον καναπέ εξάλλου περιστρέφονται όλα τα υπόλοιπα. Ο καναπές είναι το άνετο μέρος θα μοιράζεσαι όμορφες στιγμές ξεγνοιασιάς, χαλάρωσης και διασκέδασης. Ως εκ τούτου, ένας καναπές κατασκευασμένος από μαλακό βελούδο, και μάλιστα σε έντονο χρώμα για περισσότερο στυλ, είναι ό,τι πρέπει.

#2 Μαροκινά πουφ

Ακόμα, στο σαλόνι, ένα άλλο αντικείμενο παίζει σημαντικό ρόλο: το πουφ. To πιο δημοφιλές είναι το μαροκινό στυλ πουφ, το οποίο καλύπτεται με δέρμα ή χειροποίητο ύφασμα και τα χρώματα είναι έντονα, από κεραμιδί μέχρι πορτοκαλί, τιρκουάζ και κίτρινη ώχρα. Τοποθετημένο σε διάφορα σημεία του σπιτιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ιδανικά σε στιγμές χαλάρωσης τόσο ως καθίσματα όσο ως διακοσμητικά στοιχεία.

#3 Καρέκλες από φυσικά υλικά

Το Boho Chic στυλ συμπληρώνεται από αντικείμενα, καλάθια και αμπαζούρ από φυσικά υλικά. Για να ολοκληρωθεί αυτό το στυλ διακόσμησης λοιπόν, οι κλασικές βιεννέζικες καρέκλες από υφαντό άχυρο, που συνοδεύουν τραπέζια κουζίνας από μασίφ ξύλο, είναι ό,τι καλύτερο.

📌 Διάβασε επίσης: DIY έπιπλα από κόντρα πλακέ – Μερικές ιδέες

#4 Boho κρεβάτι

Η κύρια κρεβατοκάμαρα σε Boho Chic στυλ χαρακτηρίζεται από έναν αποφασιστικά ρομαντικό και άνετο αέρα. Το κρεβάτι με ουρανό είναι και πάλι ένα περιζήτητο έπιπλο για το 2023. Ουσιαστικά, πρόκειται για ελαφριές κατασκευές με πολύ ελαφριά υφάσματα, όπως βαμβακερή μουσελίνα ή τούλι.

#5 Μαξιλάρια, αντικείμενα και υφάσματα

Σε μια Boho ατμόσφαιρα είναι σημαντικό να συμπεριλάβεις πολλά αξεσουάρ σχεδιασμένα σε Boho Chic στυλ. Μπορείς να το παρακάνεις, δε, με αντικείμενα διαφόρων προελεύσεων και επιτραπέζια σκεύη, όλα αρμονικά τοποθετημένα για να καλωσορίζουν και να μην μπερδεύουν. Τα υφάσματα είναι πραγματικά απαραίτητα: από υφαντά χαλιά μέχρι κεντημένα μαξιλάρια, από καρό μέχρι κουβέρτες, από κουρτίνες μέχρι σεντόνια, τίποτα δεν είναι ασήμαντο, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

📌 Διάβασε επίσης: Επίπλωση Σπιτιού με Οικολογικό Προσανατολισμό

Boho Chic στυλ και στους εξωτερικούς χώρους

Το Boho Chic στυλ ολοκληρώνεται με τους εξωτερικούς χώρους. Ένα Boho διαμέρισμα θα έχει σίγουρα ένα ωραίο μπαλκόνι ή εξωτερικό χώρο, όπου θα μπορείς να μοιράζεσαι στιγμές χαλάρωσης ή συναναστροφής.

📌 Βρες περισσότερες ιδέες για Boho διακόσμηση εξωτερικού χώρου στο άρθρο του Spitogatos: 5+1 ιδέες διακόσμησης για το μπαλκόνι σου

Ο εξωτερικός χώρος είναι ένα συμπλήρωμα του εσωτερικού χώρου, με τις ίδιες υφές, υλικά και χρώματα. Το ξύλο, η λυγαριά, το μπαμπού, τα έθνικ υφάσματα, τα κεριά, τα φανάρια, οι αιώρες και τα φυτά είναι τα must-have αντικείμενα του Boho Chic στυλ για τους εξωτερικούς χώρους.

📌 Σε ενδιαφέρει να βρεις κάποιο άλλο στυλ διακόσμησης για το σπίτι σου; Αν ναι, τότε ρίξε μια ματιά στο άρθρο που ετοίμασε ο Spitogatos για σένα: Ποιο στυλ να επιλέξεις για την επίπλωση του σαλονιού σου;

Για την τέλεια boho διακόσμηση, ανάμειξε χρώματα, υφάσματα και πολυποίκιλα στοιχεία για να δημιουργήσεις έναν χώρο που αντανακλά την προσωπικότητά σου. Ξέφυγε από τα συνηθισμένα και υιοθέτησε το Boho Chic στυλ για μια διακόσμηση που θα σε ταξιδέψει σε έναν κόσμο μαγείας! Ενδιαφέρεσαι να βρεις περισσότερες συμβουλές για την οργάνωση και τη διακόσμηση του σπιτιού σου; Στο blog του Spitogatos θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι ώστε να δημιουργήσεις το σπίτι που ονειρεύεσαι. Και αν και πάλι το σπίτι που μένεις δεν καλύπτει τις ανάγκες σου, μπορείς να βρεις το ιδανικό στις σελίδες του Spitogatos, όπου θα βρεις χιλιάδες αγγελίες ακινήτων για ενοικίαση ή αγορά.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου