Αναζητάς ράφια τοίχου για σαλόνι; Ποια είναι τα ιδανικά; Δες ιδέες για ράφια τοίχου και δημιούργησε ένα μοντέρνο σαλόνι.

Τα ράφια τοίχου είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο διακόσμησης που μπορεί να προσθέσει τόσο στυλ όσο και λειτουργικότητα στο σαλόνι σου. Είτε τα χρησιμοποιείς για να εκθέτεις τα αγαπημένα σου αντικείμενα, είτε για να αποθηκεύσεις και να οργανώσεις αντικείμενα καθημερινής χρήσης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκμεταλλευτείς έξυπνα αυτά τα ράφια στο σαλόνι σου. Και εκτός αυτού, υπάρχουν ράφια σε διάφορα σχήματα, χρώματα και υλικά. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να πάρεις την απαραίτητη έμπνευση για τα πιο ιδιαίτερα ράφια τοίχου.

Ιδέες για ράφια τοίχου για σαλόνι

Οι ιδέες για ράφια τοίχου για ένα μοντέρνο σαλόνι είναι πολλές και μπορείς να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στο γούστο σου αλλά και την αισθητική του δικού σου σαλονιού. Ας δούμε αναλυτικά μερικές έξυπνες ιδέες για ράφια τοίχου για σαλόνι.

#1 Μεταλλικά ράφια τοίχου

Εάν ζεις και αναπνέεις για το industrial στυλ, τότε μερικά μεταλλικά ράφια τοίχου είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Τα μεταλλικά ράφια τοίχου θα ταιριάξουν μοναδικά με τη βιομηχανική αισθητική, ενώ παράλληλα, αποτελούν και μια χρήσιμη λύση για περισσότερη πρακτικότητα. Επίσης, τα μεταλλικά ράφια τοίχου είναι ιδανικά και για να δώσεις μια μοντέρνα πινελιά σε πιο μίνιμαλ σαλόνια σκανδιναβικής ή shabby chic αισθητικής.

μεταλλικά ράφια τοίχου

#2 Ράφια τοίχου σε περίτεχνα σχήματα

Είσαι κάπως πιο τολμηρός/ή και θες κάτι διαφορετικό; Τότε μερικά ράφια τοίχου σε περίτεχνα σχήματα, όπως π.χ. κουτιά σε σχήμα ρόμβου ή τριγώνου, είναι μια εξαιρετική λύση - ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι ιδανική για ένα μοντέρνο σαλόνι και τέτοιου είδους ράφια μπορούν να κάνουν τη διαφορά ακόμα και σε ένα, κατά τα άλλα, σαλόνι απλής διακόσμησης και με ουδέτερα χρώματα. Επίλεξε ράφια τοίχου σε ιδιαίτερα σχήματα και δώσε, αβίαστα, χαρακτήρα κι στυλ στο σαλόνι του σπιτιού σου.

ράφια τοίχου σε περίτεχνα σχήματα

💡 Πρόσθεσε μερικές μικρές γλάστρες με τα αγαπημένα σου φυτά εσωτερικού χώρου/παχύφυτα κ.λπ. για πιο πλούσιο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

#3 Κουτιά-ράφια τοίχου ως λύση αποθήκευσης

Εάν διαθέτεις ένα μικρό σαλόνι, τότε μερικά ράφια τοίχου ως μέσο αποθήκευσης είναι ό,τι χρειάζεσαι. Έτσι, μερικά κουτιά με ή χωρίς κάλυμμα (δηλ. Πόρτα ντουλαπιού) είναι ιδανικά για να συνδυάσεις την πρακτικότητα με την κομψότητα. Μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικούς συνδυασμούς για να δημιουργήσεις ένα μοναδικό, αισθητικά, αποτέλεσμα. Τα συγκεκριμένα κουτιά μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο είτε άναρχα, είτε σε συγκεκριμένο σχηματισμό, ανάλογα με τα γούστα σου. Επίσης, μπορείς να «παίξεις» τόσο με τα διαφορετικά χρώματα, όσο και με τα μεγέθη των κουτιών που θα χρησιμοποιήσεις ως ράφια.

κουτιά ράφια τοίχου

📌 Διάβασε επίσης: Όσα πρέπει να ξέρεις για να τοποθετήσεις σωστά ένα ράφι στον τοίχο

#4 Ράφια τοίχου από γυψοσανίδα

Μπορείς να αποκτήσεις τα πιο ιδιαίτερα ράφια τοίχου, επιλέγοντας να δημιουργήσεις μια ιδιαίτερη σύνθεση στο εσωτερικό του τοίχου στο σαλόνι σου με ράφια από γυψοσανίδα. Μάλιστα, μπορείς να συνδυάσεις τα ράφια τοίχου από γυψοσανίδα με κρυφό φωτισμό. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή επιλογή που θα τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα χάρη στη μοναδική αισθητική του. Η συγκεκριμένη κατασκευή μπορεί μάλιστα, να χρησιμοποιηθεί ως βιβλιοθήκη.

ράφια τοίχου από γυψοσανίδα

💡 Εάν αποπειραθείς να χωρέσεις τα πάντα στα ράφια σου, είναι πιθανό το τελικό αποτέλεσμα να δίνει μια αίσθηση ακαταστασίας, που μπορεί να χαλάει την ατμόσφαιρα ηρεμίας και αρμονίας που αποζητάς για το χώρο σου, δημιουργώντας μάλιστα, άγχος. Επομένως, χρησιμοποίησε τα ράφια ως λύση αποθήκευσης, χωρίς όμως να το παρακάνεις.

#5 Γωνιακά ξύλινα ράφια τοίχου

Τα γωνιακά ξύλινα ράφια τοίχου είναι μια τοπ τάση για ένα μοντέρνο σαλόνι, ενώ πέρα από έξτρα κομψότητα, προσφέρουν και εξοικονόμηση χώρου. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικούς χρωματισμούς του φυσικού ξύλο, διαλέγοντας τον χρωματικό τόνο που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου σαλόνι. Το χρώμα των ραφιών που θα επιλέξεις μπορεί να κάνει τη διαφορά: λευκό ή εφέ φυσικού ξύλου; Η επιλογή σου θα προσφέρει ένα διαφορετικό στυλ στον χώρο σου. Επίσης, τα ξύλινα ράφια τοίχου μπορούν να προσδώσουν κάτι το διαφορετικό ανάλογα με το φινίρισμά τους: ματ ή γυαλιστερό. Η επιλογή είναι στα δικά σου χέρια, ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα που θες να έχεις.

ξύλινα ράφια τοίχου σε σαλόνι

💡 Μπορείς να κάνει mix & match τόσο με τα διαφορετικά ύψη, όσο και με τα διαφορετικά υλικά.

#6 Ράφια τοίχου με χρώμα

Ένα σαλόνι σε μαξιμαλιστικό στυλ απαιτεί χρώμα και πλουραλισμό. Ως εκ τούτου, μερικά ράφια σε έντονα χρώματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μάλιστα, πέρα από τα κλασικά ράφια τοίχου σε διαφορετικά χρώματα, μια ακόμα σύγχρονη λύση είναι τα μεμονωμένα ράφια από plexiglass που μπορούν να κάνουν το σαλόνι σου πιο μοντέρνο και λιγάκι pop-up. Τα έντονα χρώματα μπορούν επίσης να δώσουν άποψη και στυλ ακόμα και στο πιο απλό και μίνιμαλ σαλόνι - ακόμα και αν πρόκειται για σαλόνι σε γήινες ή γκρι τόνους.

χρωματιστά ράφια τοίχου

📌 Διάβασε επίσης: Funky στυλ διακόσμησης: Η απόλυτη σύγχρονη τάση για το σπίτι

#7 Ράφια τοίχου για πλαισίωση τηλεόρασης

Εάν δεν είσαι φαν των έτοιμων συνθέσεων για τηλεόραση, τότε μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις τη δική σου με μερικά ράφια τοίχου της αρεσκείας σου. Επίλεξε ράφια τοίχου στο χρώμα, υλικό, μέγεθος και μήκος που επιθυμείς και τοποθέτησε τα στον τοίχο, δημιουργώντας στο κέντρο ένα πλαίσιο. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της σχετικής βάσης για τηλεόραση, τοποθέτησε την στον τοίχο και voilà. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει, ενώ αυτή η λύση αν και πρακτική δε θα φορτώσει καθόλου τον χώρο σου.

ράφια τοίχου για πλαισίωση τηλεόρασης

Υπάρχουν, όπως αντιλαμβάνεσαι, διάφορες ιδέες για ράφια τοίχου. Αρκεί μόνο να βρεις εκείνα τα ράφια τοίχου για σαλόνι που θα ταιριάξουν μοναδικά στον χώρο σου, προσφέροντας σου κομψότητα, άποψη και φυσικά, πρακτικότητα. Αυτές είναι μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ράφια τοίχου για να προσθέσεις επιπλέον στυλ και λειτουργικότητα στο σαλόνι σου. Επίλεξε λοιπόν τα ράφια τοίχου που θα σου κάνουν αυτό το «κλικ». Αναζητάς περισσότερες ιδέες για τον σχεδιασμό, την επίπλωση και τη διακόσμηση του σπιτιού σου; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε ένα ονειρεμένο σπίτι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς