Δώσε στο σπίτι σου τον πραγματικό χαρακτήρα του βιομηχανικού στυλ! Ανακάλυψε τη μαγεία ενός industrial παταριού και δημιούργησε έναν χώρο που αντανακλά την προσωπικότητά σου

Η industrial αισθητική εντοπίζεται σήμερα τόσο σε χώρους γραφείων (ή επιχειρήσεων γενικά), όσο και σε κατοικίες. Είναι μάλιστα, ένα στυλ διακόσμησης που γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία χρόνια. Και μπορεί για ένα ολόκληρο σπίτι αυτή η αισθητική να φαντάζει λιγάκι υπερβολική (ή και όχι), ωστόσο ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που επιλέγουν το βιομηχανικό στυλ για ένα κομμάτι του χώρου τους. Ως εκ τούτου, τα πατάρια industrial αισθητικής υιοθετούνται ολοένα και περισσότερο.

Τα πατάρια σε industrial στυλ χαρακτηρίζονται από ημιτελείς επιφάνειες από ακατέργαστα υλικά, χαρακτηριστικές των βιομηχανικών κτιρίων που φθείρονται από τον χρόνο. Το βιομηχανικό στυλ έχει γίνει τόσο διαδεδομένο που τα τελευταία χρόνια πολλοί σχεδιαστές και αρχιτέκτονες έχουν αναπτύξει έπιπλα και αξεσουάρ σπιτιού που θυμίζουν τα εργοστάσια του παρελθόντος.

σπίτι με industrial αισθητική

Εάν σε ενδιαφέρει να αναδημιουργήσεις μια βιομηχανική ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, μπορείς να ξεκινήσεις με την ανακαίνιση του χώρου σου. Παρακάτω θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να υιοθετήσεις την industrial αισθητική και στο δικό σου σπίτι. Συνέχισε την ανάγνωση και λάβε την απαραίτητη έμπνευση για χώρους που ξεχωρίζουν.

Τα χαρακτηριστικά της βιομηχανικής αισθητικής

Μπορείς να επιλέξεις πρωτότυπες διακοσμήσεις και έπιπλα από διασωθέντα υλικά ή εντελώς καινούργια αλλά παλαιωμένα στοιχεία για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις μεταλλικές καρέκλες σε γκρι χρώμα ή σε χρώματα προσαρμοσμένα στην επίπλωση και το προσωπικό σου γούστο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του βιομηχανικού στυλ είναι:

  • Σκληροί τοίχοι από σκυρόδεμα με φθαρμένο εξωτερικό ή τοίχοι με εκτεθειμένα τούβλα
  • Εκτεθειμένα πατάρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ιδιωτικό γραφείο ή υπνοδωμάτιο
  • Εκτεθειμένοι ατσάλινοι αγωγοί εξαερισμού
  • Εκτεθειμένο δάπεδο από τσιμέντο ή οικολογικό σκυρόδεμα με εντελώς μαύρη επίπλωση και κρεμαστούς φεγγίτες, χωρίς χαλιά ή μοκέτες
  • Μεγάλα παράθυρα και πόρτες αλουμινίου
  • Τραπέζια από ξύλο ελάτης με μεταλλική επένδυση και πόδια και καρέκλες από σφυρήλατο σίδερο
  • Καροτσάκια εστιατορίου ως πάγκοι για τα σκεύη της κουζίνας
  • Ορχιδέες ή φτέρες που κρέμονται σε μεταλλικά ράφια
  • Δερμάτινοι καναπέδες με ξύλινα πόδια και φινιρίσματα
  • Χρώματα, όπως το μαύρο, το λευκό ή το γκρι
  • Διαφανές ντουζ με χρωμοθεραπεία και υδάτινα χαρακτηριστικά τοποθετημένο σε έναν ακατέργαστο ή τελειωμένο τοίχο από σκυρόδεμα
χώρος με industrial αισθητική

Τα πλεονεκτήματα του βιομηχανικού στυλ

Τα πλεονεκτήματα του βιομηχανικού στυλ περιλαμβάνουν:

  • Το βιομηχανικό στυλ δημιουργεί μια ξεχωριστή και μοναδική οπτική έκκληση που ξεχωρίζει από τα πιο συμβατικά σχέδια.
  • Τα βιομηχανικά υλικά όπως το μέταλλο, το σκυρόδεμα και το εκτεθειμένο τούβλο είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους, εξασφαλίζοντας μακροζωία στις σχεδιαστικές σας επιλογές. Επιπρόσθετα, τα ανθεκτικά υλικά που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως χαμηλής συντήρησης, απαιτώντας λιγότερη συντήρηση με την πάροδο του χρόνου.
  • Το βιομηχανικό στυλ προσφέρει μια πρωτότυπη και μοντέρνα εμφάνιση που ξεχωρίζει. Είναι ένα ευέλικτο στυλ, το οποίο επιτρέπει την προσθήκη προσωπικών στοιχείων και διακοσμητικών αντικειμένων. Έχεις την ελευθερία να συνδυάσεις υλικά, υφές και χρώματα για να δημιουργήσεις έναν χώρο που θα αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου.
  • Το βιομηχανικό στυλ έχει μια διαχρονική ποιότητα που δεν φεύγει εύκολα από τη μόδα, εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμη ελκυστικότητα.
  • Ο βιομηχανικός σχεδιασμός διαθέτει συχνά ανοιχτούς, ξεκάθαρους χώρους που παρέχουν μια αίσθηση ευρυχωρίας και ελευθερίας.
  • Τα μεγάλα παράθυρα και οι ανοιχτές επιφάνειες επιτρέπουν τη φυσική είσοδο του φωτός, δημιουργώντας φωτεινούς χώρους.
  • Η επαναχρησιμοποίηση βιομηχανικών στοιχείων όπως ο παλιός εξοπλισμός του εργοστασίου ή η επαναχρησιμοποίηση υφιστάμενων χώρων μπορεί να είναι οικονομικά αποδοτική. Επίσης, η επαναχρησιμοποίηση των υλικών και η έμφαση στη λειτουργικότητα ευθυγραμμίζονται με τις αρχές του βιώσιμου σχεδιασμού.
industrial σπίτι

Το βιομηχανικό στυλ προσδίδει μια μοναδική και εντυπωσιακή εμφάνιση σε ένα πατάρι. Σίγουρα, πρόκειται για μια επιλογή που θα σε δικαιώσει. Κάνε τη δική σου έρευνα, εξέτασε τα υπέρ και τα κατά κι πάρε τις αποφάσεις σου. Αναζητάς περισσότερες συμβουλές για το σπίτι; Στο blog του Spitogatos θα βρεις δεκάδες άρθρα που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις τον χώρο σου και να αποκτήσεις το σπίτι που πάντα ονειρευόσουν: με λίγα λόγια, το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου