Δες πώς μπορείς να επιπλώσεις ένα μικρό σαλόνι, καθώς και τα ιδανικά χρώματα.

Αν πρόκειται να ζήσεις σε ένα μικρό σπίτι, ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις θα είναι αναμφίβολα πώς να επιπλώσεις το διαμέρισμα με λειτουργικό και ταυτόχρονα όμορφο τρόπο. Ένα από τα περιβάλλοντα που πρέπει να ρυθμίσεις με τη ιδιαίτερη προσοχή είναι το σαλόνι, καθώς όχι μόνο αφιερώνεις χρόνο χαλαρώνοντας, διαβάζοντας ή παρακολουθώντας τηλεόραση, αλλά υποδέχεσαι και καλεσμένους. Ως εκ τούτου, το σαλόνι σου, όσο μικρό κι αν είναι πρέπει να είναι όμορφο, κομψό και πλήρως λειτουργικό. Ας δούμε μερικά χρήσιμα tips για να επιπλώσεις ένα μικρό σαλόνι, καθώς και ποια έπιπλα και χρώματα να επιλέξεις για να το αναδείξεις.

Πως να επιπλώσεις ένα μικρό σαλόνι;

Εάν μένεις σε ένα μικρό σπίτι και πρέπει να επιπλώσεις ένα μικρό σαλόνι, το πιο σημαντικό είναι να αξιοποιήσεις στο έπακρο κάθε σπιθαμή και να επιλέξεις τα πιο κατάλληλα έπιπλα για να το βελτιώσεις. Για να το πετύχεις αυτό, μπορείς να συμπεριλάβεις στη διακόσμηση – επίπλωση του σπιτιού σου τα παρακάτω:

  • έπιπλα κατά παραγγελία, όπως ντουλάπες, βιτρίνες, δοχεία, κατασκευασμένα ειδικά για τον τοίχο στον οποίο πρόκειται να τοποθετηθούν, τα οποία θα μπορούν επομένως να παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή χωρητικότητα για την αποθήκευση αντικειμένων και επίπλων
  • κρεμαστά στοιχεία, όπως ράφια, κόγχες, κρεμαστά ντουλάπια, τα οποία θα έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν γεμίζουν την βατή επιφάνεια, προσφέροντας περισσότερη ελευθερία κινήσεων και επίσης χρήσιμους χώρους για την τοποθέτηση αντικειμένων.
  • πτυσσόμενα ή αναδιπλούμενα έπιπλα, όπως επεκτεινόμενα ή πτυσσόμενα τραπέζια, ντουλάπια και αναδιπλούμενες καρέκλες, τα οποία μπορούν να διπλωθούν όταν δεν χρειάζονται και επομένως να μειώσουν την ακαταστασία στο δωμάτιο.

📌 Διάβασε επίσης: 7 tips για τη διακόσμηση μονόχωρου διαμερίσματος

Ποια είναι τα ιδανικά έπιπλα και χρώματα για ένα μικρό σαλόνι;

Τα δύο απαραίτητα έπιπλα σε κάθε σαλόνι είναι ο καναπές και το τραπέζι. Όσον αφορά τον καναπέ, θα πρέπει να επιλεγεί ένας με δύο ή τρεις θέσεις το πολύ, αξιολογώντας προσεκτικά την ακριβή θέση στην οποία πρέπει να τοποθετηθεί και επομένως λαμβάνοντας υπόψη το σχήμα καθώς και το μέγεθος: για παράδειγμα, είναι καλύτερο να διαλέξεις έναν καναπέ με δομή ελαφρύ, γραμμικό σε σχήμα και με πόδια ανασηκωμένα από το έδαφος.

📌 Διάβασε επίσης: 4 συμβουλές για την καλύτερη επίπλωση του σαλονιού σου

Για το τραπέζι, είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα τετράγωνο ή ένα ορθογώνιο μοντέλο. Ως εκ τούτου, ένα γεωμετρικό σχήμα με γωνίες, τοποθετημένο κοντά στον τοίχο είναι μια καλή επιλογή. Να θυμάσαι πως ένα στρογγυλό τραπέζι, στην πραγματικότητα, καταλαμβάνει περισσότερο χώρο όχι μόνο σε φυσικό επίπεδο, αλλά και στο μάτι.

📌 Διάβασε επίσης: Τι είναι προτιμότερο για έναν μικρό χώρο: Ένα στρογγυλό ή ένα ορθογώνιο τραπέζι;

Όσον αφορά τα χρώματα, οι ανοιχτές αποχρώσεις θα πρέπει να προτιμώνται τόσο για τους τοίχους όσο και για τα διάφορα υφάσματα, όπως οι κουρτίνες, τα μαξιλάρια, τα ριχτάρια κ.ά. Ο λόγος; Τα ανοιχτά χρώματα δίνουν την εντύπωση περισσότερου χώρου, κάνοντας ακόμα και το πιο μικρό σαλόνι να δείχνει πιο ευρύχωρο, άνετο, ακόμη και μεγαλύτερο.

Η σωστή επίπλωση ενός μικρού σαλονιού μπορεί να αποτελεί μια σπουδαία πρόκληση, ωστόσο αν κινηθείς έξυπνα, ακολουθώντας μάλιστα τα παραπάνω tips, μπορείς να δημιουργήσεις το πιο υπέροχο σαλόνι. Αναζητάς περισσότερες ιδέες για την επίπλωση και τη διακόσμηση του σπιτιού σου; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο, όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Klimatismos

Το 2035 ξεκινάει μια νέα εποχή για τον κλιματισμό: «Αντίο» στα φθοριούχα αέρια 

Fyta tyxi

4+1 φυτά που φέρνουν τύχη στο σπίτι