Δες τι είναι το δυάρι σπίτι, τι περιλαμβάνει, καθώς και ποια είναι η διαφορά δυάρι με γκαρσονιέρα.

Ένα δυάρι διαμέρισμα είναι, ίσως, η πιο κλασική επιλογή για αγορά ή ενοικίαση ακινήτου. Δεν είναι ούτε πολύ μικρό, αλλά ούτε πολύ μεγάλο και σίγουρα, είναι ό,τι πρέπει για μια αρχή στον δικό σου χώρο. Όσο δημοφιλή κι αν είναι αυτά τα σπίτια όμως, συχνά υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με το τι είναι το δυάρι διαμέρισμα.

📌 Διάβασε επίσης: Τύποι σπιτιών: Τι είδη σπιτιών υπάρχουν;

Τι είναι το δυάρι σπίτι; Τι περιλαμβάνει ένα δυάρι σπίτι; Ποια η διαφορά δυάρι με γκαρσονιέρα;

Ας δούμε παρακάτω όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

Τι είναι το δυάρι σπίτι;

Εάν βρίσκεσαι σε διαδικασία αναζήτησης σπιτιού είναι λογικό να μην είσαι τόσο εξοικειωμένος/η με το τι περιλαμβάνει ο κάθε τύπος ακινήτου. Συνεπώς, είναι εύλογο να αναρωτιέσαι τι είναι το δυάρι σπίτι. Όταν κάνουμε λόγο για ένα δυάρι σπίτι λοιπόν αναφερόμαστε συνήθως σε ένα μικρό διαμέρισμα, το οποίο διαθέτει δύο ξεχωριστά δωμάτια. Συνήθως, το ένα χρησιμοποιείται ως υπνοδωμάτιο και το άλλο ως σαλόνι - καθιστικό. Παράλληλα, ένα δυάρι διαμέρισμα διαθέτει ξεχωριστή κουζίνα και ένα μπάνιο.

Τα δυάρια διαμερίσματα μπορεί να ποικίλλουν σε μέγεθος και διαρρύθμιση. Μάλιστα, ορισμένα εξ΄ αυτών διαθέτουν πρόσθετους χώρους, όπως τραπεζαρία ή γραφείο στο σπίτι ως συνέχεια, συνήθως, του σαλονιού.

💡 Ψάχνεις ένα δυάρι διαμέρισμα προς ενοικίαση στην Αθήνα; Μπες στο spitogatos.gr, επίλεξε την περιοχή που σε ενδιαφέρει και βρες αυτό που ψάχνεις.

Συχνά, το δυάρι συγχέεται με τα διαμερίσματα που διαθέτουν 2 υπνοδωμάτια, ωστόσο αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ένα δυάρι διαθέτει ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, ενώ ένα σπίτι 2 υπνοδωματίων, γνωστό ως τριάρι, διαθέτει 2 υ/δ (ίσως και με διαφορετική χρήση), κουζίνα, καθιστικό και μπάνιο.

📌 Διάβασε επίσης: Πόσο κοστίζει η αγορά ή ενοικίαση διαμερίσματος με 2 ή 3 υπνοδωμάτια στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας;

Ποια η διαφορά δυάρι με γκαρσονιέρα;

Συχνά μπερδεύουμε ένα δυάρι σπίτι και μια γκαρσονιέρα, συνήθως λόγω μεγέθους. Ωστόσο υπάρχει διαφορά δυάρι με γκαρσονιέρα. Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα δυάρι διαμέρισμα διαθέτει 2 δωμάτια, ενώ μια γκαρσονιέρα είναι ένα ακόμα μικρότερο σπίτι, το οποίο είναι συνήθως ενιαίο. Κατά βάση μάλιστα, μια γκαρσονιέρα (αλλιώς στούντιο) αποτελείται από ένα μεγάλο δωμάτιο, το οποίο χρησιμεύει ως καθιστικό, υπνοδωμάτιο ή/και κουζίνα. Όλα σχεδόν σε 1.

Μια γκαρσονιέρα / στούντιο, δε, ενδέχεται να διαθέτει ξεχωριστή κουζίνα, καθώς και ξεχωριστό χώρο για το μπάνιο. Κατά βάση, μια γκαρσονιέρα είναι σχεδιασμένη για ένα άτομο ή ένα ζευγάρι και αποτελεί δημοφιλή επιλογή για όσους ζουν σε αστικές περιοχές.

Γιατί να επιλέξεις ένα δυάρι διαμέρισμα με ξεχωριστό υπνοδωμάτιο;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να επιλέξεις ένα δυάρι διαμέρισμα με ξεχωριστό υπνοδωμάτιο ως κατοικία. Πρώτα απ’ όλα να αναφέρουμε πως είναι, ίσως η δημοφιλέστερη, επιλογή σπιτιού για ένα άτομο. Άλλα πλεονεκτήματα αυτού είναι τα ακόλουθα:

#1 Περισσότερος χώρος

Ένα δυάρι διαμέρισμα με ξεχωριστή κρεβατοκάμαρα προσφέρει περισσότερο ζωτικό χώρο. Παράλληλα, ένα δυάρι σπίτι σου δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενείς καλεσμένους, καθώς μπορείς επίσης να διαχειριστείς καλύτερα τα ξεχωριστά δωμάτια.

#2 Ευελιξία

Επιπλέον, ένα δυάρι σπίτι σου παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τον τρόπο χρήσης του κάθε χώρου. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα το ότι θα έχεις στη διάθεσή σου ξεχωριστό υπνοδωμάτιο με καθιστικό και κουζίνα. Εν συνεχεία, ο μεγαλύτερος χώρος και ο διαχωρισμός των δωματίων σου παρέχει τη δυνατότητα να διαμορφώσεις και να διακοσμήσεις πιο ελεύθερα κάθε γωνιά του σπιτιού σου.

📌 Διάβασε επίσης: Έξυπνα σχέδια για μικρά σπίτια: Τι επιφυλάσσει το μέλλον;

#3 Περισσότερη ιδιωτικότητα

Ζώντας σε ένα σπίτι με ξεχωριστό υπνοδωμάτιο θα έχεις πάντοτε έναν ιδιωτικό χώρο όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς χωρίς καμία ενόχληση. Μπορεί επίσης να σου δώσει ένα μέρος για να αποσυρθείς εάν χρειαστείς λίγο χρόνο για να μείνεις μόνος/η – ειδικά αν συγκατοικείς.

#4 Καλύτερος ύπνος

Η ύπαρξη ξεχωριστής κρεβατοκάμαρας στο σπίτι σου είναι πιθανό να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου, καθώς σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα ήσυχο περιβάλλον, χωρίς περισπασμούς. Επιπλέον, αν και εσύ ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που θεωρούν την κρεβατοκάμαρα… «ιερή», ούσα ξεχωριστό δωμάτιο παραμένει προστατευμένη απ’ τα αδιάκριτα βλέμματα των καλεσμένων σου.

#5 Υψηλότερη αξία μεταπώλησης - ενοικίασης

Ένα δυάρι με ξεχωριστό υ/δ ενδέχεται να έχει υψηλότερη αξία μεταπώλησης – ενοικίασης σε σύγκριση με ένα studio / γκαρσονιέρα, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για μια μεταγενέστερη επένδυση – πώληση του ακινήτου. Είναι γεγονός εξάλλου πως η ύπαρξη ξεχωριστής κρεβατοκάμαρας καθιστά ένα ακίνητο ελκυστικότερο για δυνητικούς αγοραστές -ή ενοικιαστές.

Ένα δίχωρο σπίτι είναι μια ικανοποιητική, σε μέγεθος, κατοικία με δύο ξεχωριστά δωμάτια, ενώ μια γκαρσονιέρα, συνήθως, συνδυάζει το καθιστικό, το υπνοδωμάτιο και την κουζίνα σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Η επιλογή ενός διαμερίσματος με ξεχωριστή κρεβατοκάμαρα μπορεί να σου προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων που είναι πιθανό να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία διαβίωσής σου.

Εάν ψάχνεις ένα δυάρι διαμέρισμα με ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, τότε μπορείς να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου τώρα κιόλας μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Spitogatos. Για να βρεις το ιδανικό δυάρι προς ενοικίαση, χρησιμοποίησε τα διαθέσιμα φίλτρα του Spitogatos και βρες το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Klimatismos

Το 2035 ξεκινάει μια νέα εποχή για τον κλιματισμό: «Αντίο» στα φθοριούχα αέρια 

Fyta tyxi

4+1 φυτά που φέρνουν τύχη στο σπίτι