Η τεχνοτροπία ombre χρησιμοποιείται πλέον και στην εσωτερική διακόσμηση και πραγματικά εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς.

Ο Μάιος είναι o ιδανικός μήνας για μια αλλαγή, σωστά; Ήδη η διάθεση είναι ανεβασμένη λόγω άνοιξης και η ανυπομονησία για το καλοκαίρι «χτυπάει» κόκκινο. Μέχρι να μπει ο Ιούνιος όμως, μπορείς να κάνεις μια αλλαγή για να σε συντροφεύει.

Τι θα έλεγες λοιπόν αν έβαζες την τεχνοτροπία «όμπρε» (ombre) στο σπίτι σου; Είναι η στιγμή να εμπνευστείς από μια παιχνιδιάρικη σχεδιαστική τάση η οποία σου δίνει την ελευθερία να διακοσμήσεις το χώρο σου με τα αγαπημένα σου χρώματα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Πράγματι, η τεχνοτροπία ombre, πέρα από την κομμωτική, χρησιμοποιείται πλέον και στην εσωτερική διακόσμηση. Συγκεκριμένα, είναι μια νέα τάση σχεδιασμού εσωτερικών χώρων, όπου χρησιμοποιούνται εναλλαγές από σκούρους σε ανοιχτούς τόνους ή από τη μια απόχρωση στην άλλη.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Πάρε ιδέες και μετάτρεψε σε μοναδικά έργα τέχνης τους τοίχους, τις σκάλες, τα παλιά έπιπλα και άλλα αντικείμενα διακόσμησης. Αναλυτικά:

Τοίχοι

Αν είσαι αποφασισμένος/η να κάνεις μία ριζική και πιο μόνιμη αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού σου, τότε μπορείς να ενσωματώσεις το ombre εφέ στους τοίχους. Αν προτιμάς τα πιο έντονα χρώματα, δοκίμασε ένα φωτεινό ροζ – φούξια ombre που θα κάνει τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου ξεχωριστή και ιδιαίτερη, ή ένα έντονο μωβ για επιπρόσθετη πολυτέλεια. Οι τοίχοι ombre δε χρειάζεται να είναι πάντα φωτεινοί, μπορούν να έχουν και απαλά χρώματα. Αν, λοιπόν, σου αρέσουν τα πιο ουδέτερα χρώματα, τότε διάλεξε το γαλάζιο, το μπεζ, το γκρι ή το υπόλευκο. Ένας τοίχος ombre από ουδέτερο χρώμα σε τιρκουάζ πίσω από το κρεβάτι, είναι ένας υπέροχος τρόπος για να τονίσεις τον χώρο που χαλαρώνεις, χωρίς όμως να το παρακάνεις. Για ένα μοντέρνο σαλόνι ή καθιστικό μπορείς να συνδυάσεις έναν φωτεινό ombre τοίχο από κίτρινο ή πράσινο έως ουδέτερο και από μπροστά έναν ασορτί κίτρινο-πράσινο καναπέ νέον. Μία πιο κλασική λύση για το σαλόνι είναι οι ψυχρές αποχρώσεις του γκρι. Επίσης, ένας τοίχος βαμμένος σε χρώματα της μέντας έως ανοιχτό ροζ είναι μια κομψή ιδέα για ένα κοριτσίστικο δωμάτιο.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Σκάλες

Το βάψιμο με την τεχνοτροπία ombre είναι ένας διακριτικός τρόπος για να ενσωματώσεις χρώματα στο χώρο σου. Πάρε το χρώμα που σου αρέσει και βάψε την εσωτερική σκάλα. Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαντάζεσαι και δίνει άλλον αέρα στο σπίτι. Αν είσαι τολμηρό/ή, διάλεξε ένα όμπρε εφέ από ανοιχτό ροζ έως βαθύ κόκκινο και βάψε κάθε σκαλοπάτι σταδιακά σε μία διαφορετική απόχρωση. Μια άλλη πρόταση για ombre σκαλιά είναι από γαλαζοπράσινο ως ανοιχτό γαλάζιο. Αν έχεις αδυναμία στα πιο σκούρα χρώματα, απλώς βάψε τα σκαλιά από γαλάζιο μέχρι navy blue και μετάτρεψε τη σκάλα σου σε αριστούργημα!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Έπιπλα

Τα βαμμένα έπιπλα με τεχνοτροπία ombre θα κάνουν τον χώρο σου πιο ιδιαίτερο και μοντέρνο. Από παλιές ξύλινες καρέκλες και τραπέζια ως ντουλάπια, συρταριέρες και ντουλάπες. Ένα απλό vintage κομμάτι θα πάρει νέα ζωή! Σε ένα κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο σίγουρα θα ταίριαζε μια φωτεινή ombre συρταριέρα από ζεστό ροζ έως ανοιχτό κοραλλί. Επίσης, σε ένα αγορίστικο δωμάτιο μπορεί να μπει ένα ντουλάπι ombre με χρώματα από ιβουάρ έως πράσινο ή μπλε σκούρο. Για μια εξοχική κατοικία ένα πανέμορφο ξύλινο vintage κομοδίνο από γαλαζοπράσινες έως ουδέτερες αποχρώσεις θα ήταν ιδανικό.

Υφάσματα

Αν, ωστόσο, φοβάσαι τις μεγάλες αλλαγές, πρόσθεσε ombre σε κουρτίνες, ριχτάρια και κλινοσκεπάσματα. Φτιάξε μόνη σου μερικές κουρτίνες βαμμένες ombre ή απλώς αγόρασε τις. Στο εμπόριο κυκλοφορούν δεκάδες διαφορετικοί χρωματισμοί ακόμα και για τα πιο δύσκολα γούστα. Για το σαλόνι ή την τραπεζαρία υπάρχουν κουρτίνες ombre από λευκό ως γαλάζιο ή πράσινο που μπορούν να συνδυαστούν με μονόχρωμα ριχτάρια, μαξιλάρια και τραπεζομάντηλα σε αντίστοιχους τόνους. Για το υπνοδωμάτιο διάλεξε μία παπλωματοθήκη με τις μαξιλαροθήκες της σε τεχνοτροπία όμπρε για να δώσεις μία παιχνιδιάρικη διάθεση στον χώρο σου.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Διακοσμητικά

Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνοτροπία ombre για να φτιάξεις κάθε λογής διακοσμητικά για όλο το σπίτι ακόμα και για να τα κάνεις δώρο. Για παράδειγμα, φτιάξε ένα υπέροχο ombre κηροπήγιο σε ροζ αποχρώσεις μόνο με ένα γυάλινο ποτήρι και λίγο πηλό. Δώσε το προσωπικό σου στυλ στα απλά ψάθινα καλαθάκια ή σε ξύλινα κουτιά. Ένα βαρετό αντικείμενο μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι πολύ ενδιαφέρον αν το βάψεις όμπρε με χρώματα σε μπλε ή πράσινες αποχρώσεις μέχρι λευκό. Είναι μια υπέροχη και πρακτική ιδέα διακόσμησης για έναν εσωτερικό χώρο και αρκετά εύκολη ακόμα και για έναν αρχάριο. Ακόμα και το μπαλκόνι σου μπορεί να αλλάξει εμφάνιση αν μετατρέψεις τις βαρετές μονόχρωμες γλάστρες σε πολύχρωμες με την τεχνική ombre.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Οι ιδέες είναι άπειρες, αρκεί να διαθέτεις φαντασία και μεράκι!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;