Επιθυμείς διακαώς μια ανανέωση στο χώρο ή θέλεις να αλλάξεις το ακίνητο που νοικιάζεις χωρίς να σε… πρήξει ο ιδιοκτήτης; Σου έχουμε τη λύση με 10 προσωρινές και εύκολες αναβαθμίσεις.

Εάν ενοικιάζεις το σπίτι σου, όσο κι αν το αγαπάς το πιθανότερο είναι ότι δεν σου επιτρέπεται να κάνεις οποιεσδήποτε μόνιμες ή μεγάλες αλλαγές. Μην ανησυχείς όμως, καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φρεσκάρει το χώρο σου και να τον κάνεις «δικό» σου.

1. Πρόσθεσε κουρτίνες

Αντικατάστησε τις παλιές κουρτίνες ή κάλυψε τις περσίδες του σπιτιού με καινούριες που ταιριάζουν στο στυλ σου. Αέρινες, βαριές, μονόχρωμες ή με σχέδια, θα μεταμορφώσουν σίγουρα το χώρο και τη διάθεσή σου!

2. Καθάρισε τη βρωμιά

Είτε είναι το μπάνιο, η κουζίνα ή τα πλακάκια στο πάτωμα, φρόντισε να καθαρίσεις όποιο σημείο έχει μαύρα σημάδια και λεκέδες που καταστρέφουν όλη την αισθητική του χώρου για να τον κάνεις να είναι σαν καινούριος.

3. Άλλαξε τα φωτιστικά

Ένας εύκολος τρόπος να ανανεώσεις το χώρο είναι να αλλάξεις το φωτισμό και να επιλέξεις φωτιστικά με χαρακτήρα, όπως είναι τα vintage πορτατίφ ή οι μίνιμαλ κρεμαστές λάμπες.

βίντατζ μπάνιο



4. Τόλμησε αλλαγές στη διακόσμηση

Είναι το μπάνιο σου καλυμμένο με παλιά κεραμίδια παστέλ από τη δεκαετία του 1950 και δε μπορείς να τα βάψεις από πάνω; Αντί να γκρινιάζεις, ενίσχυσε το παλιακό του στυλ με αντίστοιχα διακοσμητικά, παλιά κουτάκια και σεμέν.

5. Βάλε αφαιρούμενη ταπετσαρία

Ναι, υπάρχει τρόπος. Όταν η βαφή δεν αποτελεί επιλογή, αναζήτησε το αυτοκόλλητο τοίχου που σε εκφράζει και αφαιρείται χωρίς να ξεφλουδίσει ο τοίχος.

αφαιρούμενη ταπετσαρία



6. Φέρε λίγο πράσινο

Η προσθήκη φυτών στο σπίτι σου είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσεις χρώμα και ζωντάνια στο δωμάτιο. Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές, που όχι μόνο θα ομορφύνουν αλλά και θα ανανεώσουν την ατμόσφαιρα.

7. Βάλε φαντασία και δημιουργία

Για να μην ζεις σε ένα χώρο μονότονο και βαρετό, δοκίμασε να αλλάζεις τη διακόσμηση και να βάζεις τη δική σου πινελιά, όπως αυτές οι DIY ιδέες για να μεταμορφώσεις ένα σκέτο τοίχο. Χωρίς μόνιμες επεμβάσεις!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mat efe

Ματ εφέ: Πώς να το εντάξεις στον χώρο σου