Πώς διαμορφώθηκε η ζήτηση στις πιο πολυπληθείς περιοχές της Θεσσαλονίκης;

Η ζήτηση κατοικιών προς πώληση στη Θεσσαλονίκη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 δε σημειώνει ουσιαστική μεταβολή σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τις αναζητήσεις των χρηστών στα portals του Spitogatos μετά την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από το Spitogatos Insights.

Ειδικά σε σχέση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα της Αθήνας, η ζήτηση το πρώτο τρίμηνο του 2022 κινήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Το αγοραστικό κοινό φαίνεται να ενδιαφέρεται για κατοικίες εκτός Δήμου Θεσσαλονίκης μιας και στην αναζήτηση των προαστίων -στα οποία περιλαμβάνονται περιοχές όπως η Ευκαρπία, ο Εύοσμος, το Ελευθέριο - Κορδελιό, η Σταυρούπολη και η Πολίχνη- παρουσιάζεται μια σχετική αύξηση (2%). Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της ζήτησης στα προάστια το υπόλοιπο έτος.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Εστιάζοντας σε μερικές από τις μεγαλύτερες περιοχές, από πλευράς πληθυσμού, τόσο στον Δήμο Θεσσαλονίκης όσο και στα προάστια, παρατηρούμε μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με τους τρεις πρώτους μήνες του 2021, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Τέλος, οι πιο δημοφιλείς περιοχές για αγορά κατοικίας από πλευράς αναζητήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2022 εντοπίζονται στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το κέντρο, την Τούμπα και την περιοχή Ανάληψη – Μπότσαρη – Νέα Παραλία.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Ellinika nisia

Ελληνικά νησιά και παραλίες: Πόσο κοστίζει η αγορά σπιτιού στα δημοφιλέστερα νησιά της χώρας;

Xronoi agora oikistika akinita attiki 2023

Χρόνοι αγοράς οικιστικών ακινήτων στην Αττική. Τι δείχνουν τα στοιχεία του 2023;

Agora oikistika akinhta attiki prosfora taseis trimhno 2023

Αγορά Οικιστικών Ακινήτων στην Αττική: Προσφορά και Τάσεις το τρίτο τρίμηνο του 2023