Διακόσμησε την τραπεζαρία σου με τις πιο μοντέρνες τάσεις κι εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου. Ρίξε μια ματιά και ανακάλυψε την απάντηση στο ερώτημα «τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία μου;».

Η διακόσμηση της τραπεζαρίας είναι σημαντική, καθώς αποτελεί έναν χώρο όπου συχνά συγκεντρώνεται η οικογένεια και οι φίλοι για φαγητό, συζήτηση ή ακόμη και επιτραπέζια παιχνίδια.. Επιλέγοντας σωστά τα στοιχεία που θα προσθέσεις στην τραπεζαρία σου, μπορείς να δημιουργήσεις έναν χώρο που αντικατοπτρίζει το στυλ και την προσωπικότητά σου. Εδώ είναι μερικές ιδέες για το τι να βάλεις πάνω στην τραπεζαρία σου.

Τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία μου;

Αφού επιλέξεις το τραπέζι και τις καρέκλες τις τραπεζαρίας σου μπορείς να εστιάσεις στη διακόσμησή της. Εξάλλου μια τραπεζαρία με μοντέρνα διακόσμηση μπορεί να εντυπωσιάσει και με το παραπάνω τους καλεσμένους σου. Για να κάνεις την τραπεζαρία σου πιο όμορφη και κομψή είναι σημαντικό να την εμπλουτίσεις με τα κατάλληλα διακοσμητικά στοιχεία. Ας τα δούμε πιο προσεκτικά.

#1 Πρόσθεσε αρωματικά κεριά

Τα αρωματικά κεριά είναι πάντοτε μια καλή επιλογή διακόσμησης για το σπίτι, καθώς δημιουργούν πάντοτε την ιδανική ατμόσφαιρα σε έναν χώρο. Εστίασε λοιπόν στη διακόσμηση τραπεζαρία με δίσκο, όπου μέσα θα βάλεις μερικά από τα αγαπημένα σου αρωματικά κεριά. Μπορείς επίσης να επιλέξεις κρυστάλλινα κηροπήγια ή άλλες βάσεις για κεριά και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με την αισθητική της τραπεζαρίας σου.

#2 Βάλε τα αγαπημένα σου φυτά

Τα φυτά προσελκύουν τη θετική ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα κάνουν κάθε χώρο ξεχωριστό και πιο όμορφο. Είναι γεγονός, δε, πως τα φυτά μπορούν να μεταμορφώσουν κάθε χώρο και να τον κάνουν μοναδικό. Πρόσθεσε ένα ιδιαίτερο βάζο με τα αγαπημένα σου φυτά ή ακόμα και μια καταπράσινη σύνθεση, συνδυασμένη με αρωματικά κεριά, που θα εντυπωσιάζει τους πάντες διαρκώς. Σίγουρα, για σαλόνι τραπεζαρία, η διακόσμηση με τα αγαπημένα σου φυτά μπορεί να κάνει τη διαφορά!

📌 Διάβασε επίσης: Φυτά εξωτερικού χώρου ανθεκτικά στον ήλιο και στο κρύο – Φυτά εξωτερικού χώρου που δεν θέλουν πότισμα

#3 Επίλεξε το κατάλληλο τραπεζομάντηλο ή τη σωστή τραβέρσα

Ένα μοδάτο τραπεζομάντηλο ή μια όμορφη τραβέρσα μπορεί να κάνει τη διαφορά, δίνοντας στυλ κι άποψη στην τραπεζαρία σου. Εξέτασε τη συνολική αισθητική και διακόσμηση της τραπεζαρία σου και επίλεξε το κατάλληλο τραπεζομάντηλο για το τραπέζι σου. Και να θυμάσαι πως η σωστή επιλογή ενός τραπεζομάντηλου για μια τραπεζαρία με μοντέρνα διακόσμηση είναι το «κλειδί». Εάν διαθέτεις ένα μαρμάρινο τραπέζι ωστόσο μπορείς να παραλήψεις το τραπεζομάντηλο, καθώς το μάρμαρο από μόνο του είναι αρκετά χλιδάτο και πολυτελές.

#4 Πρόσθεσε προσωπικά αντικείμενα

Είναι σημαντικό να βάλεις την προσωπική σου πινελιά στην τραπεζαρία του σπιτιού σου. Βάλε π.χ. φωτογραφίες με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, σουβενίρ από τα ταξίδια σου, ή άλλα ιδιαίτερα διακοσμητικά με συναισθηματική αξία και δώσε άποψη και χαρακτήρα στην τραπεζαρία σου. Για να τραβήξεις όλα τα βλέμματα μπορείς να εστιάσεις στη διακόσμηση τραπεζαρίας με δίσκο, όπου μέσα μπορείς να βάλεις διάφορα διακοσμητικά και να δημιουργήσεις ένα focus point πάνω στο τραπέζι σου.

📌 Διάβασε επίσης: 10 ιδέες για δημιουργία τραπεζαρίας σε ένα μικρό σπίτι

Επιπλέον, πέρα απ’ όσα θα τοποθετήσεις πάνω στην τραπεζαρία σου, δώσε βάση στον περιβάλλοντα χώρο, όπως οι κουρτίνες, οι καθρέπτες, το σκρίνιο, ο φωτισμός, η ταπετσαρία και τα χρώματα κ.λπ., για να δημιουργήσεις μια όμορφη τραπεζαρία με μοντέρνα διακόσμηση.

Εν ολίγοις, η τραπεζαρία σου αξίζει να είναι ένας χώρος που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου και παράλληλα να προσφέρει άνεση και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Τώρα που ξέρεις την απάντηση στο ερώτημα «τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία μου;», εμπλούτισε το χώρο σου με στοιχεία που σε εκφράζουν και σε κάνουν να νιώθεις άνετα. Ενδιαφέρεσαι να βρεις περισσότερες συμβουλές κι έμπνευση για το σπίτι; Στο blog του Spitogatos θα βρεις πολλά άρθρα που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις τον χώρο σου και να αποκτήσεις το σπίτι που πάντα ονειρευόσουν: το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου