Βρες μερικές ιδέες για δημιουργία τραπεζαρίας σε ένα μικρό σπίτι.

Όταν σεκφτόμαστε ένα στούνιο ή μία γκαρσονιέρα ή, σε κάθε περίπτωση, ένα μικρό σπίτι, συχνά μπορεί να μην αντιλαμβανόμαστε τις ευκαιρίες επίπλωσης που μπορούν να προσφέρουν. Και ναι, ακόμα και σε ένα μικρό σπίτι μπορεί να υπάρξει τραπεζαρία. Στην πραγματικότητα, είναι δυνατό να δημιουργήσεις έναν χώρο τραπεζαρίας σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Βέβαια, ακόμα και σ’ αυτή την περίπτωση, ακόμα και για τους λάτρεις του design και των επίπλων, προκύπτουν πολλές προκλήσεις.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

📌 Διάβασε επίσης: Πώς να βελτιώσεις ένα ήδη επιπλωμένο σπίτι

Παρακάτω θα βρεις μερικές χρήσιμες ιδέες για το πώς να οργανώσεις καλύτερα μια τραπεζαρία με λίγο διαθέσιμο χώρο.

Τοπ ιδέες για δημιουργία τραπεζαρίας σε λίγα τετραγωνικά

Σε ένα μικρό σπίτι, ο χώρος είναι πολύτιμος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να συμβιβαστείς στο στυλ ή την άνεση! Η τραπεζαρία μπορεί να γίνει ένας μαγικός χώρος, όπου η φαντασία και η δημιουργικότητα συναντούν τη λειτουργικότητα και την έξυπνη επίπλωση.

  1. Επίλεξε ένα μικρό τραπέζι που να μην καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο και να έχει κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους, όπου μπορείς να αποθηκεύεις αντικείμενα όταν δεν τα χρειάζεσαι.
  2. Εκμεταλλεύσου τους τοίχους, τοποθετώντας επιτοίχια ράφια ή μικρά ντουλάπια για να αποθηκεύεις πιάτα, ποτήρια και άλλα απαραίτητα αντικείμενα.
  3. Προτίμησε πτυσσόμενα τραπέζια και καρέκλες που μπορείς να αποθηκεύεις και να απελευθερώνεις χώρο ανάλογα με τις ανάγκες σου.
  4. Πες «ναι» στο γυαλί, στο plexiglass, ή στο ακρυλικό υλικό για το τραπέζι και τις καρέκλες, δίνοντας μια αίσθηση ελαφρότητας και ευκολίας στον χώρο.
  5. Τοποθέτησε το τραπέζι στην άκρη του δωματίου ή σε μια γωνία, επιτρέποντας την κυκλοφορία και δημιουργώντας μια άνετη ατμόσφαιρα.
  6. Χρησιμοποίησε απαλούς και φωτεινούς τόνους στη διακόσμηση για να δώσεις μια αίσθηση ανοιχτότητας και ευρυχωρίας.
  7. Διάλεξε μικρά φυτά και διακοσμητικά αντικείμενα για να δώσεις ζωντάνια και προσωπικότητα στην τραπεζαρία.
  8. Εκμεταλλεύσου τον φυσικό φωτισμό όσο περισσότερο μπορείς, κρατώντας τις κουρτίνες ανοιχτές και χρησιμοποιώντας φωτιστικά που αναδεικνύουν τον χώρο.
  9. Επίλεξε έπιπλα με λεπτά πόδια και ανοιχτή βάση, ώστε να διευκολύνεται η οπτική περιήγηση στον χώρο.
  10. Τοποθέτησε έναν καθρέφτη στον τοίχο κοντά στο τραπέζι, που θα αντανακλά το φως και θα δημιουργεί μια αίσθηση ευρυχωρίας.
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

📌 Διαθέτεις περιορισμένο χώρο; Δες ποιο είναι το ιδανικο τραπέζι για έναν μικρό χώρο. Διάβασε περισσότερα: Τι είναι προτιμότερο για έναν μικρό χώρο: Ένα στρογγυλό ή ένα ορθογώνιο τραπέζι;

Οι μικροί χώροι συχνά τείνουν να αποτρέπουν τους ανθρώπους από το να επιπλώνουν ή να δίνουν διέξοδο στη δημιουργικότητά τους, αλλά αρκεί να σχεδιάσεις καλά όλα τα δωμάτια για να δημιουργήσεις ένα λειτουργικό και φιλόξενο σπίτι που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάποιου. Λάβε υπόψη σου τα παραπάνω και δημιούργησε την τέλεια τραπεζαρία, ακόμα και αν διαθέτεις ένα μικρό σπίτι. Θες περισσότερες ιδέες για την επίπλωση και τη διακόσμηση του σπιτιού σου; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε έναν καθαρό και λειτουργικό χώρο, όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου