Θες να διακοσμήσεις το σπίτι σου για τα Χριστούγεννα, αλλά χωρίς να το παρακάνεις; Δες μερικές σύγχρονες ιδέες γιορτινής διακόσμησης που θα αναβαθμίσουν τον χώρο σου.

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι μία εξαιρετική εποχή για να αναδείξεις το ταλέντο σου στη διακόσμηση. Έτσι, το να γνωρίζεις τις σύγχρονες ιδέες γιορτινής διακόσμησης για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου είναι απαραίτητο.

Μπορεί να υπάρχει μία λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο τι είναι κομψό και τι υπερβολικό στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να μείνεις εντός ορίων. Παρακάτω θα βρεις μερικές σύγχρονες ιδέες γιορτινής διακόσμησης για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου χωρίς να ξεφύγεις.

#1 Άσε στην άκρη τον ανταγωνισμό με τους γείτονες

Αν κάτσεις να σκεφτείς ποιο πραγματικά είναι το νόημα των Χριστουγέννων, θα καταλάβεις ότι δεν έχει σημασία να ανταγωνίζεσαι με τους γείτονες για το πιο μεγάλο δέντρο ή το πιο φωτεινό μπαλκόνι. Ο βασικός σου στόχος θα πρέπει να είναι να μένεις με την οικογένεια και τους αγαπημένους σου σε ένα σπίτι που θα το αγαπάς και θα χαίρεσαι να το βλέπεις. Και μην ξεχνάς πως αν σε ταλανίζει ο στολισμός μικρού σπιτιού, υπάρχουν πάντα λύσεις για να εντυπωσιάσεις με την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του.

Οι ειδικοί διακοσμητές εσωτερικών χώρων, για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού, προτείνουν να χρησιμοποιήσουμε τα κομμάτια εκείνα που έχουν τη μεγαλύτερη συναισθηματική αξία για εμάς. Είτε είναι τα γυάλινα vintage στολίδια που έχουμε από τη γιαγιά μας, είτε πρόκειται για στολίδια που έχουμε αγοράσει με αγάπη, εδώ και χρόνια.

💡 Συνδύασε τα επίσης, με φυσικά κλαδιά από έλατο και με τα αγαπημένα σου φωτάκια και δώσε περισσότερη λάμψη και ζεστασιά στον χώρο.

📌 Διάβασε επίσης: Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση: Οι πιο εξτραβαγκάντ διακοσμήσεις σπιτιών

#2 Δύο δέντρα - Διπλή χαρά

Για κάποιους, η διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια ιεροτελεστία. Καιρό πριν ακόμα το στολίσουν, σχεδιάζουν ποιο θέμα θα χρησιμοποιήσουν και ποια χρωματική παλέτα θα επιλέξουν για να το ολοκληρώσουν. Αν, όμως, έχεις στο σπίτι μικρά παιδιά, που θέλουν να εκδηλώσουν το ταλέντο τους στον στολισμό του δέντρου, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν επικίνδυνα. Μάλιστα, η επιλογή για χειροποίητα στολίδια είναι η ευκαιρία σου για πιο οικολογικά Χριστούγεννα. Μην το φοβηθείς!

Φέτος λοιπόν, μπορείς να στολίσεις δύο δέντρα: ένα «των μεγάλων», που θα το επιμεληθείς εσύ και θα το φτιάξεις όπως το έχεις ονειρευτεί και ένα «των παιδιών», που θα είναι το «αστείο» δέντρο και θα έχουν εκείνα το γενικό πρόσταγμα. Το παιδικό δέντρο δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους, αρκεί να το στολίσετε όλοι μαζί με τα χειροποίητα στολίδια που έχουν φτιάξει τα ίδια.

💡 Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε δημιουργώντας χειροποίητα στολίδια, όπως DIY Χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί.

#3 Πρόσθεσε λάμψη στο δέντρο και τις πρασινάδες σου

Εκτός από τις κλασικές μπάλες, υπάρχουν και ένα σωρό στολίδια και αξεσουάρ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δώσεις μία διαφορετική λάμψη στο δέντρο και τις γιρλάντες. Ιδιαίτερα τα κρυστάλλινα και μεταλλικά αντικείμενα σε μικρό μέγεθος δίνουν μία πιο εκλεπτυσμένη και αστραφτερή νότα. Φέρε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο σπίτι σου προσθέτοντας κρυστάλλινα αστέρια, ελαφάκια, Άγιους Βασίληδες και ζαχαρωτά, μέχρι και σταλακτίτες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Στην αγορά θα βρεις δεκάδες επιλογές για όλα τα γούστα ώστε να πετύχεις το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι!

#4 Δοκίμασε μία διαφορετική χρωματική παλέτα

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει ότι χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σημαίνει χρυσό, κόκκινο και ασημί, ωστόσο αν έχεις βαρεθεί αυτούς τους κλασικούς χρωματισμούς, μπορείς φέτος να κινηθείς σε μία διαφορετική χρωματική παλέτα. Φρόντισε απλώς να επιλέξεις χρώματα που να συνδυάζονται αρμονικά με τα έπιπλα και τη διακόσμηση που έχεις ήδη στο σπίτι σου. Δεν χρειάζεται να είναι όλα ομοιόχρωμα, αρκεί να υπάρχει μία χρωματική αρμονία.

Τι επιλογές έχεις στη διάθεσή σου;

Επίλεξε το μπορντό, το σμαράγδι, το μελιτζανί και το ναυτικό μπλε αν προτιμάς τα πιο παραδοσιακά και σκούρα χρώματα,

Προτίμησε πιο ανοιχτά και έντονα χρώματα, όπως το φούξια, το πράσινο ή το μπλε του κοβαλτίου, για μία πιο παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα,

Συνδύασε ουδέτερους τόνους με παστέλ αποχρώσεις, όπως το λιλά, το ροζ, το γαλάζιο του πάγου, ακόμα και το πετρόλ για πιο ήπιο αποτέλεσμα

💡 Ό,τι κι αν επιλέξεις, φρόντισε να έχει την απαραίτητη λάμψη και να δημιουργεί τη δέουσα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στον χώρο.

#5 Χρησιμοποίησε το layering για το στρώσιμο του τραπεζιού

Όταν έχεις καλεσμένους για τις γιορτές, πάντα το μεγαλύτερο βάρος της διακόσμησης πέφτει στο στρώσιμο του τραπεζιού. Δεν είναι τυχαίο ότι πάρα πολλές εταιρείες φτιάχνουν πιάτα και τραπεζομάντηλα, ειδικά για αυτή την περίοδο του χρόνου. Ωστόσο, δεν είναι ανάγκη να ξοδευτείς αγοράζοντας καινούργιο Χριστουγεννιάτικο σερβίτσιο.

Στρώσε το καλό σου λευκό τραπεζομάντηλο και βάλε πάνω γιορτινά σουπλά. Τώρα πια κυκλοφορούν σε ό,τι σχέδια και χρώματα μπορείς να φανταστείς: στρογγυλά, ορθογώνια, σε σχήμα αστεριού ή χιονονιφάδας, ασημένια, χρυσά και κόκκινα. Μπορείς να τα συνδυάσεις με τα χρώματα που έχεις χρησιμοποιήσει γενικά στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σαλονιού.

Έπειτα, συνέχισε το layering βάζοντας το καλό σου πορσελάνινο σερβίτσιο και τα κρυστάλλινα ποτήρια που φυλάς για ειδικές περιπτώσεις! Αν δεν έχεις κρίκους για τις χαρτοπετσέτες, μπορείς απλά να φτιάξεις μία ωραία κατασκευή με αυτές. Στο Internet κυκλοφορούν βιντεάκια με πολύ ευφάνταστες ιδέες.

📌 Διάβασε επίσης: Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι 2022: Τα πιο δημοφιλή στιλ διακόσμησής του

#6 Άσε τον Άγιο Βασίλη εκτός τραπεζιού

Ένα κομψά διακοσμημένο γιορτινό τραπέζι δεν χρειάζεται να έχει και τον Άγιο Βασίλη πάνω. Αν δημιουργήσεις ξεχωριστό χώρο για να φάνε τα παιδιά, εκεί μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορες χριστουγεννιάτικες φιγούρες. Στο τραπέζι, όμως των μεγάλων, προτίμησε να παίξεις με τα χρώματα και τις υφές. Τοποθέτησε ένα κεντρικό διακοσμητικό κομμάτι που θα τραβάει όλα τα βλέμματα και δεν θα πιάνει και πολύ χώρο, όπως ένα βάζο με στολίδια, μια σύνθεση με τα must χριστουγεννιάτικα λουλούδια, πρασινάδα ή/και κεριά κ.λπ.

#7 Νιώσε άνετα στο σπίτι σου

Ένας από τους πιο ευχάριστους λόγους που απολαμβάνουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι η χαλάρωση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πολυτέλεια από το να αφιερώνεις χρόνο μόνο για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου για να διασκεδάσετε και να ξεκουραστείτε.

Αν, λοιπόν, φέτος τα Χριστούγεννα δεν έχεις διάθεση να το παρακάνεις με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, αρκεί να προσθέσεις μερικά στοιχεία που θα σε κάνουν να νιώθεις άνετα στο σπίτι σου.

Τι μπορείς να κάνεις για να δώσεις στο σπίτι σου χουχουλιάρικη εορταστική διάθεση, χωρίς να το παρακάνεις με τον στολισμό; Λύσεις υπάρχουν!

Ειδικότερα:

  • Στρώσε fleece κουβέρτες ή ριχτάρια στους καναπέδες σε γιορτινά χρώματα κι μοτίβα
  • Χρησιμοποίησε διακοσμητικά μαξιλάρια κι χαλάκια από οικολογική γούνα
  • Βάλε φωτάκια σε ζεστούς τόνους σε διάφορα σημεία του δωματίου
  • Χρησιμοποίησε κούπες, σουβέρ και τα συναφή με χριστουγεννιάτικα σχέδια, χρώματα, μοτίβα
  • Άναψε κεριά με αιθέρια έλαια κανέλας, βανίλιας κ.λπ.

💡 Για τους λάτρεις των παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων, στην αγορά πλέον υπάρχουν μέχρι και κεριά ή αρωματικά χώρου με άρωμα… μελομακάρονο!

📌 Διάβασε επίσης: Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση 2022: Στολισμός Δέντρου & Γιορτινή Διακόσμηση ανά Δωμάτιο

Αυτές τις γιορτές μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου με γούστο και με τρόπο που να εξυψώνει το στιλ του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είσαι φειδωλός/ή με τα διακοσμητικά στοιχεία ή ότι θα μετατρέψεις το σπίτι σου σε εργαστήριο του Άγιου Βασίλη. Κάνε ένα διάλειμμα από τη συνεχόμενη πίεση για την τελειότητα και σκέψου έξυπνα!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς