Ετοιμάζεσαι να μπεις στο πνεύμα των γιορτών; Πάρε ιδέες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού και εντυπωσίασε για μια ακόμη χρονιά!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αν δεν έχεις ήδη ξεκινήσει τις σχετικές προετοιμασίες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου, καλό θα ήταν να κάνεις την αρχή πολύ σύντομα.

Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού για τα Χριστούγεννα του 2022, ξεκινώντας από τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου και καταλήγοντας στα πολύχρωμα φωτάκια στο μπαλκόνι.

🎄 Κεφάλαιο 1: Στολισμός Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Σχεδόν τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν όταν ολοκληρωθεί ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Υπάρχουν τόσες μα τόσες ιδέες για χριστουγεννιάτικο στολισμό δέντρου. Από το ίδιο το δέντρο μέχρι την επιλογή και την ποικιλία των στολιδιών κ.λπ. Θες μεγάλο δέντρο; Θες μικρό και διακριτικό; Θες κλασικό πράσινο ή μήπως να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό φέτος; Λευκό δέντρο ή σε παστέλ αποχρώσεις; Το χρυσό και το ασημί δέντρο είναι επίσης επιλογές για πιο luxury αποτέλεσμα.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Κόκκινα στολίδια με καρό κορδέλες και στολίδια σε σχήμα νιφάδας είναι ο πιο παραδοσιακός συνδυασμός. Από την άλλη όμως, τι θα έλεγες να κινηθείς πιο μοντέρνα συνδυάζονται το μπλε με το χρυσό;

Επίσης, μπορείς πάντα να επιλέξεις λευκές μπάλες και φωτάκια σε ψυχρή-λευκή απόχρωση ή πολύχρωμα στολίδια κι ακόμα πιο πολύχρωμα φωτάκια. Οι επιλογές είναι πραγματικά άπειρες, αρκεί να αποφασίσεις τι ταιριάζει στο προσωπικό σου γούστο και στην συνολική αισθητική του σπιτιού σου.

💡 Αν αγαπάς τη vintage χριστουγεννιάτικη διακόσμηση επίλεξε ή φτιάξε μερικά στολίδια αυτής της αισθητικής και θέσε ως πρόταση την πιο πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για το δέντρο σου!

🎄 Κεφάλαιο 2: Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Εισόδου

Μπορείς να κάνεις το σπίτι σου να φωνάζει «Χριστούγεννα» από την πρώτη κιόλας στιγμή που κάποιος θα έρθει για επίσκεψη. Βάλε ένα χειροποίητο ή μη χριστουγεννιάτικο στεφάνι με φωτάκια, κορδέλες και λοιπά στολίδια στην πόρτα της εισόδου του σπιτιού σου. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα ιδέα είναι η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πόρτας με κορδέλα. Άλλαξε και πατάκι εισόδου και βάλε ένα με ένα εορταστικό μήνυμα και δεν θα χάσεις.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Επίσης, στην είσοδο, αφού μπει κάποιος στο σπίτι δηλαδή, αν έχεις κάποιο έπιπλο μπορείς να προσθέσεις μερικά φωτάκια, ένα βάζο με χριστουγεννιάτικα λουλούδια, ακόμα και ένα μεγάλο γυάλινο μπολ με στολίδια και φωτάκια. Α! Μερικά διακοσμητικά αντικείμενα όπως μια γιορτινή χιονόμπαλα είναι must.

🎄 Κεφάλαιο 3: Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Σαλονιού

Το σαλόνι (ή η σαλονοτραπεζαρία σου) είναι ο χώρος που πιθανότατα θα «φιλοξενήσει» το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, ωστόσο λίγη έξτρα γιορτινή διάθεση, aka διακόσμηση, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Τι σημαίνει λοιπόν στην πράξη η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού; Λαμπιόνια, χιονόμπαλες, γιρλάντες, στεφάνια, ταρανδάκια και αγιοβασιλιάτικες κάλτσες (τι καλύτερο από κάλτσες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού).

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Μπορείς να βάλεις επιπλέον φωτάκια να πέφτουν σαν «βροχή στις κουρτίνες σου, κερδίζοντας κατά κράτος τη «μάχη» για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρου ή μπαλκονόπορτα. Επιπλέον, πρόσθεσε μερικά στολίδια για την τέλεια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού.

💡 Για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μικρού σαλονιού επίλεξε ένα μικρότερο ίσως αλλά ταυτόχρονα λαμπερό δέντρο και φρόντισε να μην το παρακάνεις με τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά αντικείμενα για να αποφύγεις να κάνεις το σπίτι σου υπερβολικό.

🎄 Κεφάλαιο 4: Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Τραπεζαρίας

Στα εορταστικά τραπέζια σημαντικό ρόλο παίζει το φαγητό, ωστόσο μια όμορφη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μας ανοίγει τη διάθεση. Γι’ αυτό το λόγο δώσε βάση στην επιλογή του σερβίτσιου, βάλε τα καλά μαχαιροπίρουνα και ποτήρια, απαραιτήτως χριστουγεννιάτικές (χαρτο)πετσέτες.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Επίσης, μην ξεχάσεις να προσθέσεις στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του τραπεζιού σου τα αγαπημένα σου λουλούδια, ώστε να δώσεις μια πιο χαρούμενη κι εορταστική διάθεση. Μπορείς πάντοτε να επιλέξεις και μια εορταστική σύνθεση με πρασινάδα, κουκουνάρια, χρυσόσκονη και λαμπερά στολίδια για τη μέση του τραπεζιού.

📌 Διάβασε επίσης: 5 υπέροχες ιδέες διακόσμησης για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

🎄 Κεφάλαιο 5: Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Κουζίνας

Κατά τη διάρκεια των γιορτών η κουζίνα έχει διαρκώς κίνηση εφόσον τα μαγειρέματα και τα συναφή δίνουν και παίρνουν. Έτσι, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας μένει πάντοτε λιγάκι πίσω. Δεν χρειάζεται να υπερβάλεις, ούτε να παραφορτώσεις με στολίδια την κουζίνα.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Εξάλλου, ο βασικός της ρόλος είναι να είναι λειτουργική και ο μαξιμαλισμός δεν βοηθά απαραίτητα. Αντί λοιπόν να βάλεις σωρεία διακοσμητικών αντικειμένων, προτίμησε την αντικατάσταση μερικών ήδη υπάρχοντών με πιο εορταστικά μοτίβο.

Ενδεικτικά:

  • Αλατοπίπερο χιονάνθρωπος και Άγιος Βασίλης
  • Πετσέτες με εορταστικά patterns
  • Χριστουγεννιάτικες κούπες και ποτήρια
  • Πιάτα με χριστουγεννιάτικο θέμα
  • Εορταστικές χαρτοπετσέτες
  • Γιορτινό σετ με κουτάλες
  • Πολύχρωμη τραβέρσα για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού ή πάγκου κουζίνας

💡 Προτίμησε μια απλή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για την κουζίνα του σπιτιού σου και δεν θα το μετανιώσεις!

🎄 Κεφάλαιο 6: Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση. Πρόσθεσε χριστουγεννιάτικα κλινοσκεπάσματα (σεντόνια, πάπλωμα, κουβέρτα) και διακοσμητικά μαξιλάρια, Μερικά φωτάκια στις κουρτίνες ή περιμετρικά του καθρέπτη και voilà!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

💡 Αν θες να κάνεις κάτι και για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρου, μπορείς να προσθέσεις τα γνωστά σε όλους αυτοκόλλητα για παράθυρα σε εορταστικά σχέδια.

🎄 Κεφάλαιο 7: Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου

Ομοίως με το υπνοδωμάτιο ενηλίκων, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου βρίθει επιλογών. Μπορεί όμως να γίνει και πιο διασκεδαστική! Πέρα από τα κλινοσκεπάσματα και τα παρεμφερή μπορείς να προσθέσεις ένα μίνι δέντρο με φωτάκια στη βιβλιοθήκη ή το γραφείο του παιδιού σου, ενώ μπορείς να βάλεις και ένα φωτιστικό σε σχήμα δέντρου, χιονάνθρωπου ή Άγιου Βασίλη.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Πρόσθεσε επίσης μερικές πολύχρωμες γιρλάντες και χριστουγεννιάτικα κουτιά αποθήκευσης παιχνιδιών, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η οργάνωση. Τέλος, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πόρτας με κορδέλα είναι μια καλή ιδέα για ένα παιδικό δωμάτιο.

🎄 Κεφάλαιο 8: Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Μπάνιου

Στο μπάνιο δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά, εξάλλου σχεδόν κανείς δεν προσέχει ιδιαίτερα τη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του. Αν θες ωστόσο να εναρμονίσεις το μπάνιο σου με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού, λύσεις υπάρχουν.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

© curatedinterior.com

Βάλε μια χριστουγεννιάτικη κουρτίνα μπάνιου κι αντικατάστησε τα κλασικά δοχεία για οδοντόκρεμες κ.λπ. με κόκκινα. Επίσης, μπορείς να αλλάξεις κάδο απορριμμάτων και πιγκάλ και να βάλεις γιορτινά πατάκια σε κόκκινες αποχρώσεις (λίγο γκλίτερ ή κάτι πιο εορταστικό είναι μια καλή λύση).

🎄 Κεφάλαιο 9: Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Εξωτερικού Χώρου (Μπαλκόνι, Αυλή/Κήπος, Βεράντα)

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπαλονιού, συνήθως ξεκινά από τα κάγκελα. Βάλε ομοιόμορφα μερικά φωτάκια στα χρώματα της αρεσκείας σου και προτίμησε εκείνα που διαθέτουν διαφορετικά προγράμματα φωτισμού για να μην βαριέσαι ποτέ!

Από εκεί και πέρα μπορείς να βάλεις χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά πάνω στο τραπέζι ή κάποιο άλλο φωτιστικό σε κάποιο εορταστικό σχήμα.

Τα χριστουγεννιάτικα λουλούδια όπως το κατακόκκινο και άκρως αριστοκρατικό αλεξανδρινό, δεν μπορούν να λείπουν σε καμία περίπτωση, ενώ αν έχεις άδειες γλάστρες μπορείς να τις γεμίσεις με πρασινάδα, κουκουνάρια, στολίδια και φωτάκια.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

💡 Για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα κάγκελα του μπαλκονιού σου, συνδύασε τα φωτάκια με γιρλάντα και φιογκάκια για πιο «πλούσιο» αποτέλεσμα.

📌 Διάβασε επίσης: Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση: Last minute προτάσεις στολισμού

Αν το διάστημα λίγο πριν τις φετινές γιορτές σε βρίσκουν σε «πυρετό» αναζήτησης νέου σπιτιού προς ενοικίαση ή αγορά και η μετακόμιση είναι ένα αναπόφευκτο βήμα, σκέψου γρήγορα, έξυπνα και πρακτικά, εξασφαλίζοντας πως η αλλαγή του χρόνου θα σε βρει στο νέο σου σπίτι. Και άπαξ και μπεις, εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου με την πιο καλόγουστη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για το 2022.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς