Απλοί και έξυπνοι τρόποι να δημιουργήσεις μια εντυπωσιακή, γιορτινή ατμόσφαιρα χωρίς πολύ κόπο ή χρήματα!

Πλησιάζουν και φέτος τα Χριστούγεννα – η γιορτή του χρόνου που μαζεύεται όλη η οικογένεια γύρω από ένα τραπέζι που είναι γεμάτο από χαρούμενες φωνές, γέλια, νόστιμες λιχουδιές, γευστικό κρασί και πιάτα που τέρπουν σχεδόν όλες τις αισθήσεις! Για το φετινό Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του εορταστικού τραπεζιού, σου έχουμε κάποιες προτάσεις που σίγουρα θα ενθουσιάσουν με την απλότητα και τη λάμψη που προδίδουν στο δείπνο σας!

1. Κάνε μια ευχή κάτω από το γκι

Δώστε μια νότα ζεστασιάς και γιορτινής διάθεσης με πρωτότυπες ιδέες που δεν παραπέμπουν απαραίτητα στην υπερλαμπερή πλευρά των Χριστουγέννων, αλλά δημιουργούν ένα υπέροχο κλίμα για εσένα και τους αγαπημένους σου. Πώς; Στρώνοντας αντί για λευκές, καρό χαρτοπετσέτες και τοποθετώντας στα καθίσματα καρό μαξιλαράκια που προσδίδουν μια ενδιαφέρουσα ένταση στο γιορτινό κλίμα! Για να το απογειώσεις, μπορείς να προσθέσεις κλαδάκια πεύκου, κουκουνάρια ή γκι και μερικά κόκκινα κεριά πάνω στο εορταστικό τραπέζι.

2. Στα κόκκινα και τα χρυσά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εξαίσιο και σικάτο από το επιτηδευμένα απλό στυλ. Η διαχρονική αξία του κόκκινου και του χρυσού είναι αδιαμφισβήτητη, ειδικά όταν πρόκειται για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Μπορείς, λοιπόν, να διατηρήσεις το κλασσικό Χριστουγεννιάτικο χρωματικό θέμα και να το ενισχύσεις με Αλεξανδρινά ή κόκκινες γιρλάντες τοποθετημένες διάσπαρτα στο τραπέζι (δείχνουν καταπληκτικά πάνω σε λευκό τραπεζομάντηλο). Ιδιαίτερη χροιά δίνουν οι χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες σε χρυσό και κόκκινο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να «ντύσεις» κάθε πιάτο.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλεξανδρινό

3. Γιορτινά βάζα σε 5’

Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να βάλεις και τα παιδιά στο “παιχνίδι”. Χρειάζεσαι απλά διάφανα βαζάκια (όπως αυτά που έχουν τις σάλτσες ή τις μαρμελάδες). Ξεκίνα τοποθετώντας μια σειρά από λευκές πετρούλες ή βώλους, μετά μια σειρά από κόκκινους και επαναλάβετε μέχρι σχεδόν το στόμιο του βάζου. “Κάρφωσε” πράσινα κλαδάκια ή λουλούδια (κατά προτίμηση με λευκό άνθος για να μη κάνουν πολύ “φασαρία”) και είναι έτοιμα!

Μια άλλη ιδέα είναι να τα γεμίσεις με νερό (περίπου 1/3 του βάζου με νερό) και να προσθέσεις κράνμπερι. Ολοκλήρωσε τη σύνθεση με πρασινάδα (π.χ., φτέρη, κέδρο, κτλ.) και ρεσώ. Αν έχεις χρόνο για περισσότερες κατασκευές-χειροτεχνίες, φτιάξε τα δικά σου γιορτινά διακοσμητικά.

4. Στους τόνους του απόλυτα λευκού

Λευκό πάνω σε λευκό; Κι όμως. Θα εκπλαγείς από το κομψό αποτέλεσμα, ειδικά αν ο υπόλοιπος χώρος είναι σε πιο σκούρες αποχρώσεις (π.χ., σκουρόχρωμο πάτωμα, τραπεζαρία ή τοίχοι). Τα πάντα μπορούν να είναι σε αποχρώσεις του λευκού (π.χ., του πάγου), από το τραπεζομάντηλο μέχρι το σερβίτσιο του φαγητού. Φυσικά, μπορείς να το “σπάσεις” με λίγο πράσινο (π.χ., ένα στεφανάκι ή μια γιρλάντα φτιαγμένη από ή διακοσμημένη με κλαδάκια πεύκου) που είτε θα βάλεις σαν κεντρικό κομμάτι στο τραπέζι είτε θα χρησιμοποιήσεις σαν διακοσμητικού κάποιου καθρέφτη που υπάρχει στο χώρο.

ΤΙΡ: Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να τοποθετήσεις λευκά χοντρά κεριά σε μεταλλικά κηροπήγια για έξτρα λάμψη.

Ασημένιες μπάλες στολίδια

5. Τα στολίδια του δέντρου στο τραπέζι

Υπάρχουν σε κάθε σπίτι, είναι απόλυτα χριστουγεννιάτικα, λαμπερά και μπορούν να δώσουν μοναδικό χαρακτήρα στο τραπέζι σου! Πάρε μερικές γυαλιστερές μπάλες και τοποθέτησέ τις διάσπαρτες γύρω από τα κεντρικά πιάτα. Μπορείς να προσθέσεις ακόμη στο κέντρο κάποιο αστέρι, έναν άγγελο ή ακόμη και Άγιο Βασίλη, αναλόγως το γούστο σου. Για να απογειώσεις το αποτέλεσμα, τύλιξε το κεντρικό διακοσμητικό με μικρά λαμπάκια που λειτουργούν με μπαταρία. Αν σου περισσεύουν και Χριστουγεννιάτικες κάρτες, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους στολίζοντας το τραπέζι και το σπίτι σου.

Καλά Χριστούγεννα! 🎄

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς

Mint living room

Χρώμα μέντα: Ένα αναζωογονητικό χρώμα στη σύγχρονη διακόσμηση του σπιτιού