Θέλεις ζεστές ημέρες τόσο το καλοκαίρι, όσο και τον χειμώνα; Δες τις πιο ζεστές περιοχές της χώρας και πού κυμαίνονται οι τιμές ακινήτων σε αυτές.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ξακουστή για τα ζεστά της καλοκαίρια. Δεν είναι διόλου παράλογο δε, που είναι ένας από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Πέρα όμως απ’ τους καλοκαιρινούς μήνες, η Ελλάδα διατηρεί καλές θερμοκρασίες τους περισσότερους μήνες του έτους, Ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Δεν είναι λίγες οι χρονιές εξάλλου, που πολλές περιοχές της χώρας έχουν υποδεχτεί το νέο έτος με υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, αντί για χιόνι.

Εάν δεν είσαι λάτρης του κρύου και προτιμάς ο ήλιος να «λούζει» το σπίτι σου σχεδόν καθόλη τη διάρκεια τους έτους, τότε ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσεις το ενδεχόμενο να αναζητήσεις το νέο σου σπίτι στις διαχρονικά πιο ζεστές περιοχές της χώρας.

Πάμε να δούμε λοιπόν ποια σημεία της Ελλάδας βρίσκονται στη λίστα με τις πιο ζεστές περιοχές, καθώς και πώς κυμαίνονται οι μέσες τιμές ενοικίασης κι πώλησης ακινήτων στις ίδιες περιοχές.

Ποιες είναι οι πιο ζεστές περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Αρκετές πόλεις θέτουν υποψηφιότητα ως οι πιο ζεστές πόλεις της Ελλάδας. Παρακάτω θα βρεις μερικές από αυτές, ενώ επίσης, συγκεντρώσαμε και μερικές πληροφορίες αναφορικά με τις τιμές ακινήτων, είτε ενδιαφέρεσαι για αγορά, είτε για ενοικίαση.

#1 Αγρίνιο

Το Αγρίνιο είναι μια φιλική και πόλη, η οποία κερδίζει κάθε επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Αποτελεί δε, την αφετηρία για να γνωρίσει κανείς ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία με τους ενδιαφέροντες ορεινούς όγκους, το όμορφο φυσικό περιβάλλον και τους διάσημους υδροβιότοπους. Επίσης, στην Αιτωλοακαρνανία θα «συναντήσει» κανείς πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Όσον αφορά το κομμάτι των ακινήτων στο Αγρίνιο, ο πιο συμφέρον τύπος ακινήτου για αγορά είναι το διαμέρισμα με κόστος 722 €/τ.μ., ενώ για ενοικίαση 4 €/τ.μ. αντίστοιχα.

#2 Άργος

Το Άργος βρίσκεται στην Πελοπόννησο και είναι μία σύγχρονη πόλη με πεζόδρομους, πανέμορφες πλατείες, ιστορικά αξιοθέατα κι εξαιρετική αρχιτεκτονική. Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα, πως το Άργος, που έδωσε το όνομά του στον νομό Αργολίδας, είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, ενώ θεωρείται και η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας. Ενδείκνυται δε, για πολιτιστικό τουρισμό με τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών να συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα. Αν ενδιαφέρεσαι για ακίνητο στην περιοχή του Άργους, τότε να ξέρεις πως η ιδανική επιλογή για αγορά είναι αυτής της μονοκατοικίας όπου η τιμή ανά τ.μ. ανέρχεται στα 757€, ενώ για ενοικίαση το διαμέρισμα όπου η μέση ζητούμενη τιμή βρίσκεται στα 4 €/τ.μ.

#3 Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι έναν δημοφιλής προορισμός της Ελλάδας που καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συγκεντρώνει εγχώριους, αλλά και ξένους τουρίστες. Το Ναύπλιο υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Νεότερης Ελλάδας, ενώ η κοντινή του απόσταση από την Αθήνα είναι ο λόγος για τον οποίο η πόλη αυτή αποτελεί αγαπημένο προορισμό εξόρμησης. Παράλληλα, το Μπούρτζι και το Παλαμήδι είναι must-visit αξιοθέατα που κάνουν το Ναύπλιο πιο όμορφο και κοσμοπολίτικο. Η πιο συμφέρουσα επιλογή για αγορά ακινήτου στο Ναύπλιο είναι αυτή της μεζονέτας, όπου βλέπουμε τη μέση ζητούμενη τιμή να ανέρχεται στα 1.368€/τ.μ. Παράλληλα, το ίδιο συμφέρουσα είναι και η επιλογή μεζονέτας προς ενοικίασης με την τιμή να ανέρχεται στα 5,71€/τ.μ.

#4 Ρόδος

Το «νησί των ιπποτών» είναι ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά της χώρας και φυσικά, ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας στο σύνολό της. Η Ρόδος συνδυάζει ιδανικά το μεσαιωνικό με το παραδοσιακό στοιχείο, τις παραδεισένιες παραλίες με τα πευκόφυτα βουνά, τα ορεινά χωριά με τους παραθαλάσσιους οικισμούς, τους αρχαιολογικούς χώρους με τον κοσμοπολίτικο αέρα. Αν σκέφτεσαι λοιπόν να προχωρήσεις σε αγορά ακινήτου στο όμορφο αυτό νησί των Δωδεκανήσων, καλό θα ήταν να εξετάσεις το ενδεχόμενο για αγορά διαμερίσματος (1.378€/τ.μ.).

#5 Χαλκίδα

Η Χαλκίδα είναι ένας αγαπημένος προορισμός, εφόσον η κοντινή της απόσταση από την Αθήνα της «δίνει» έξτρα πόντους, ενώ προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα. Η Χαλκίδα είναι μια όμορφη πόλη, ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου. Στο κομμάτι του Real Estate λοιπόν, αν έχεις στο μυαλό σου την αγορά ακινήτου η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι να βρεις ένα διαμέρισμα προς πώληση (1.158€/τ.μ.). Αν πάλι, βρίσκεσαι σε αναζήτηση σπιτιού προς ενοικίαση, προτίμησε μια μεζονέτα, καθώς η μέση ζητούμενη τιμή της (5€/τ.μ.), είναι η χαμηλότερη συγκριτικά με άλλους τύπους ακινήτων.

#6 Ηράκλειο Κρήτης

Η Κρήτη αγαπιέται διαχρονικά από όλους και σπεύδουν από παντού για να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού. Η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης, είναι το Ηράκλειο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της βόρειας πλευράς του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί δε, πως το Ηράκλειο αποτελεί έναν προορισμό τόσο χειμωνιάτικο, όσο και καλοκαιρινό. Και οι καλές θερμοκρασίες του ακόμα και των χειμώνα, ευνοούν τις διάφορες εξορμήσεις στις γύρω περιοχές, όπως τα Μάλια, η Χερσόνησος και η Άρβη. Στο Ηράκλειο Κρήτης είναι προτιμότερο να αγοράσεις γκαρσονιέρα (1.100€/τ.μ.) και να νοικιάσεις μονοκατοικία (6,25€/τ.μ.).

#7 Σπάρτη

Η Σπάρτη είναι μια λιτή και απέριττη πόλη, με μια ιστορία που χάνεται μέσα στους αιώνες και τους μύθους. Παρά την σύγχρονη όψη της διατηρεί την αίγλη και τη μεγαλοπρέπεια του σημαντικού της παρελθόντος. Διαθέτει επίσης, φυσικό τοπίο απείρου κάλλους, άψογη ρυμοτομία με φαρδιές λεωφόρους και μεγάλες πλατείες, δεκάδες επιλογές με άρτιες και ποιοτικές τουριστικές υποδομές, με ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ-μπαρ και κλαμπ. Εάν ενδιαφέρεσαι να βρεις κάποιο ακίνητο στην Σπάρτη, τότε ξεκίνα την αναζήτησή σου από μονοκατοικίες τόσο για αγορά (667€/τ.μ.), όσο και για ενοικίαση (3,21€/τ.μ.).

#8 Λάρισα

O νομός Λάρισας τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς ολοένα και περισσότερη προσοχή. Η Λάρισα καθαυτή δε, είναι μια σύγχρονη και ιδιαιτέρως «ζωντανή» πόλη, με μεγάλο ιστορικό παρελθόν. Η πόλη της Λάρισας είναι χτισμένη σε μεσόγεια θέση στις δύο όχθες του Πηνειού ποταμού και βρίσκεται στο κέντρο του ανατολικού τμήματος της θεσσαλικής πεδιάδας. Στην περιοχή της Λάρισας, η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι αυτή της μονοκατοικίας, είτε ενδιαφέρεσαι για αγορά (812€/τ.μ.), είτε για ενοικίαση (4,33€/τ.μ.).

#9 Καλαμάτα

Η Καλαμάτα, που βρίσκεται στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο, είναι πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας και λιμάνι της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας. Η πόλη είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι (παρυφή του Ταϋγέτου), στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου. Απέχει 223 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είναι μια όμορφη πόλη με πλούσια ιστορία, ενώ αποτελεί σημαντικό αστικό, οικονομικό και εμπορικό κέντρο του νομού Μεσσηνίας. Να αναφέρουμε πως στην Καλαμάτα, εάν ενδιαφέρεσαι για ακίνητο, είναι προτιμότερο να εξετάσεις το ενδεχόμενο να βρεις μια μονοκατοικία για αγορά (1.250€/τ.μ.) ή ενοικίαση 6,43(€/τ.μ.).

Εάν λοιπόν ενδιαφέρεσαι να βρεις ένα νέο σπίτι για αγορά ή ενοικίαση στις πιο ζεστές περιοχές της Ελλάδας, σου συστήνουμε να μπεις στο spitogatos.gr και να περιηγηθείς στις δεκάδες αγγελίες ακινήτων μέχρι να βρεις το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Ellinika nisia

Ελληνικά νησιά και παραλίες: Πόσο κοστίζει η αγορά σπιτιού στα δημοφιλέστερα νησιά της χώρας;

Xronoi agora oikistika akinita attiki 2023

Χρόνοι αγοράς οικιστικών ακινήτων στην Αττική. Τι δείχνουν τα στοιχεία του 2023;

Agora oikistika akinhta attiki prosfora taseis trimhno 2023

Αγορά Οικιστικών Ακινήτων στην Αττική: Προσφορά και Τάσεις το τρίτο τρίμηνο του 2023