Θα επέλεγες ηλιακό φωτισμό για τον κήπο, το μπαλκόνι ή τη βεράντα σου; Αν ναι, δες μερικές ιδέες για να το κάνεις εύκολα και γρήγορα.

Το καλοκαίρι ξεκίνησε για τα καλά, ωστόσο μέχρι να έρθει η πολυπόθητη στιγμή των διακοπών, είναι ευκαιρία να χαρείς τις καλοκαιρινές βραδιές με συντροφιά ή μη, στο μπαλκόνι, την ταράτσα ή τον κήπο του σπιτιού σου. Μπορείς δε, να αναβαθμίσεις τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου, πέρα από το κομμάτι της σκίασης, φωτίζοντας τον σωστά!

Αν, ωστόσο, φοβάσαι τι θα δείξει ο επόμενος λογαριασμός ρεύματος, παρακάτω θα βρεις τη σωτήρια λύση. Τι θα έλεγες να χρησιμοποιούσες ηλιακούς λαμπτήρες εξωτερικού χώρου; Τα σύγχρονα ηλιακά φωτιστικά είναι αδιάβροχα και διαθέτουν λαμπτήρες LED που φορτίζονται με ηλιακό φως ακόμα και τις μέρες με συννεφιά. Επίσης, υπάρχουν τόσοι πολλοί και δημιουργικοί τρόποι χρήσης των ηλιακών φώτων που δε θα ξέρεις ποιον να πρωτοδιαλέξεις. Με αυτόν τον τρόπο κάνεις οικονομία, φωτίζεις το μπαλκόνι ή τον κήπο σου και φυσικά, τους δίνεις μια ιδιαίτερη διακοσμητική νότα.

Γιορτινή διάθεση στη στιγμή

Μπορεί η καθημερινότητα να μην είναι πάντα το ίδιο εύκολη, γι’ αυτό φρόντισε να την «ελαφρύνεις» κάπως, δίνοντας της μια ξεχωριστή λάμψη και φυσικά, έξτρα γιορτινή και καλοκαιρινή διάθεση. Δε χρειάζεται απαραίτητα να υπάρχει κάποια ειδική περίσταση για να γιορτάσεις τις μικρές χαρές της ζωής. Μία πρωτοποριακή διακόσμηση με ηλιακά φωτιστικά δημιουργεί αμέσως την ιδανική ατμόσφαιρα και σου ανεβάζει τη διάθεση σε χρόνο ρεκόρ!

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικές σύγχρονες ιδέες φωτισμού βεράντας και κήπου.

  • Φώτισε γιορτινά τους εξωτερικούς σου χώρους

Τα ηλιακά φωτιστικά σε μορφή γιρλάντας είναι ιδανικά για να διακοσμήσεις γιορτινά τη βεράντα ή τον κήπο σου. Μπορείς να τα στερεώσεις ανάμεσα σε δύο δέντρα ή να τα κρεμάσεις από τις τέντες. Στις γιρλάντες, τα λαμπάκια συνδέονται μεταξύ τους με καλώδιο, που καταλήγει σε ένα μικρό ηλιακό πάνελ και μόνο αυτό θα πρέπει να βρίσκεται τοποθετημένο σε σημείο που υπάρχει ήλιος. Για ακόμα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, μπορείς να επιλέξεις έντονα και φλούο χρώματα!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
  • Στόλισε το τραπέζι σου

Οι επιτραπέζιες λάμπες και τα φαναράκια δημιουργούν μία ξεχωριστή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Επομένως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απλό ηλιακό φωτιστικό και συνδυάσεις με ένα ιδιαίτερο αμπαζούρ της επιλογής σου. Εύκολα, γρήγορα και με τα χεράκια σου! Τι πρέπει να κάνεις; Βγάλε τον στύλο στήριξης του ηλιακού φωτιστικού και κόλλησε το κεντρικό του μέρος στο σημείο υποδοχής της λάμπας του αμπαζούρ με κόλλα, κολλητική ταινία κλπ. Και… έτοιμο!

  • Ανάδειξε τα λουλούδια σου

Αν είσαι λάτρης της κηπουρικής, τα ηλιακά φαναράκια θα αναδείξουν τα φυτά σου. Τοποθέτησέ τα λοιπόν περιμετρικά στο παρτέρι σου ή μέσα στις γλάστρες σου. Το αισθητικό αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει. Φώτισε τον βραχόκηπο στον κήπο ή τα αναρριχητικά φυτά στο μπαλκόνι σου. Βάλε τα μέσα σε κρεμαστά καλάθια με λουλούδια. Το απαλό φως είναι λειτουργικό και σε βοηθάει να απολαύσεις την ομορφιά των φυτών σου και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  • Τόνισε τα σκαλιά ή την είσοδο της αυλής σου

Αν η είσοδος στην αυλή σου είναι σκοτεινή, μία καλή και όμορφη λύση είναι να τοποθετήσεις στη σειρά ηλιακά φωτιστικά που θα καρφώσεις στο έδαφος ή ηλιακά μεταλλικά φαναράκια που θα ακουμπήσεις κατά μήκος του διαδρόμου. Υπάρχουν σε μοντέρνα και κλασικά σχέδια, κρυστάλλινα ή πλαστικά, λευκά ή πολύχρωμα με σχέδια. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και θα χαρίσουν μια ρομαντική και εντυπωσιακή νότα στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
  • Φτιάξε επιδαπέδιες συνθέσεις με κρυφό φωτισμό

Την επόμενη φορά που θα πας στη θάλασσα ή στο δάσος, προμηθεύσου θαλασσόξυλα ή κλαδιά δέντρων ανάλογα με το τι έχεις σκοπό να τα κάνεις. Μπορείς να τα βάψεις ή να τα αφήσεις στο φυσικό τους χρώμα. Τοποθέτησε στο κέντρο το ηλιακό φωτιστικό και δέσε τα κλαδιά ή κόλλησέ τα μεταξύ τους. Φρόντισε να αφήσεις αρκετά σημεία ανοιχτά στο επάνω μέρος για να έχεις διάχυτο φως. Τέλος βρες μία άδεια, σκοτεινή γωνιά στον κήπο ή το μπαλκόνι σου και δώσε ζωή. Κάθε βράδυ που θα φωτίζει η δημιουργία σου, θα αισθάνεσαι περήφανος/η για το αποτέλεσμα.

Αυτό το καλοκαίρι φώτισε με συνθέσεις με ηλιακά φωτιστικά, γιρλάντες και επιτραπέζια φωτιστικά την αγαπημένη σου γωνία στο μπαλκόνι ή τον κήπο και βίωσε την απόλυτα χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι σου!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mat efe

Ματ εφέ: Πώς να το εντάξεις στον χώρο σου