Μόλις καλωσορίσαμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού και τίποτα πια δεν μας κρατάει μέσα. Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή να ευχαριστηθούμε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. Μόνοι, πίνοντας τον πρωινό μας καφέ πριν τη δουλειά, με την οικογένεια στο μεσημεριανό τραπέζι ή με φίλους συζητώντας, παίζοντας και χαλαρώνοντας τα βράδια. Ας ξεκινήσουμε με μερικές εύκολες και οικονομικές ιδέες που θα μεταμορφώσουν το μπαλκόνι σου στον προσωπικό σου παράδεισο!

Αρχικά μπορείς να προσδιορίσεις το budget που μπορείς να διαθέσεις για την ανανέωση της βεράντας. Δηλαδή, αν η ανανέωση θα περιλαμβάνει και ανακαίνιση του χώρου με συγκεκριμένες τεχνικές εργασίες ή απλά εξωτερική διακόσμηση. Η ανανεωμένη βεράντα θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα γίνει το καλοκαιρινό σου καταφύγιο γλιτώνοντάς σου κόστη όπως το κλιματιστικό αν έχει πολύ ζέστη μέσα στο σπίτι. Διάβασε, λοιπόν παρακάτω τις προτάσεις μας για την οικονομική ανανέωση της βεράντας σου.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

1. Φρεσκάρισμα τοίχων

Με τον καιρό, το χρώμα των εξωτερικών τοίχων ξεθωριάζει εξαιτίας του ήλιου και της ρύπανσης. Μπορείς, λοιπόν, να ξεκινήσεις με ένα απλό φρεσκάρισμα. Αν μπορείς να επιλέξεις χρώμα, διάλεξε αποχρώσεις από την παλέτα της φύσης που ξεκουράζουν το μάτι και δένουν αρμονικά με το περιβάλλον.

2. Ανανέωση δαπέδου

Αν το δάπεδο στη βεράντα είναι «ταλαιπωρημένο» και φθαρμένο, μην ανησυχείς υπάρχουν λύσεις. Αν το δάπεδο είναι με μάρμαρο ή μωσαϊκό, τότε ο κατάλληλος τεχνικός με ένα απλό τρίψιμο και γυάλισμα μπορεί να το κάνει σαν καινούριο. Αν είναι με παλιά ή σπασμένα πλακάκια, μπορεί να τα αντικαταστήσει. Αν μπορείς να «επενδύσεις» στο νέο σου project και να αλλάξεις ριζικά την εικόνα της βεράντας σου, υπάρχουν ξύλα τύπου deck, φυσικά ή απομίμηση, που τοποθετούνται πάνω σε οποιοδήποτε υπάρχον δάπεδο. Εναλλακτικά, ένα καλό καθάρισμα και περιποίηση του δαπέδου μπορεί να είναι αρκετά για να ξεκινήσεις την ανανέωση της βεράντας.

3. Διαχωρισμός χώρου και σκίαση

Για να κρατήσεις μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα και τον καυτό ήλιο, μια λύση είναι να τοποθετήσεις τέντες ή να αντικαταστάσεις τα φθαρμένα τεντόπανα. Εναλλακτικά, μπορείς να κατασκευάσεις μία ξύλινη πέργκολα σε συνδυασμό με αναρριχητικά φυτά ή πανιά.

Αν πάλι, θες μία πιο οικονομική και απλή επιλογή, υπάρχουν διαχωριστικά από καλάμι ή μπαμπού, που μπορείς να συνδυάσεις με την υπόλοιπη αισθητική του μπαλκονιού σου.

Σε περίπτωση που θες να αποφύγεις τις μόνιμες λύσεις και δεν έχεις τέντες, τοποθέτησε μια ομπρέλα κήπου ή πανιά. Θα δώσουν εντυπωσιακό στυλ και φυσική σκιά.

4. Κατάλληλος φωτισμός

Δυστυχώς, τα φώτα οροφής που υπάρχουν στα περισσότερα μπαλκόνια δεν είναι και ότι καλύτερο. Δώσε μια πιο όμορφη και ρομαντική εικόνα στο μπαλκόνι σου με φαναράκια με μεγάλα κεριά ή κρυφό φωτισμό ή σποτάκια. ‘Η απλά βάλε φαναράκια με κεριά σιτρονέλας για να γλυτώσεις και από τα κουνούπια και τις σκνίπες.

5. Έπιπλα βεράντας

Αρχικά φρόντισε τα ξύλινα έπιπλα που έχεις στη βεράντα. Αν έχουν ξεθωριάσει με τα χρόνια, δεν είναι απαραίτητο να τα αντικαταστήσεις. Μπορείς, είτε να τα περιποιηθείς με έναν καλό καθαρισμό, τρίψιμο, χρώμα και κάποιο ειδικό λάδι , είτε να τα βάψεις σε ένα τελείως διαφορετικό καλοκαιρινό χρώμα για να τα ανανεώσεις.

Εναλλακτικά, αν δε θες να αγοράσεις νέο μπαμπού σαλονάκι και πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να φτιάξεις ξύλινους πάγκους ή πάγκους από παλέτες και να τους διακοσμήσεις με χρωματιστές μαξιλάρες.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

6. Ζαρντινιέρες και ραφιέρες με λουλούδια

Τέλος, δε νοείται μπαλκόνι / αυλή χωρίς λουλούδια, όσο μικρός κι αν είναι ο χώρος σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κρεμαστές ζαρντινιέρες στα κάγκελα και ραφιέρες ή μια κατακόρυφη ξύλινη κατασκευή με γλάστρες σε κάποιον τοίχο που δεν «κλείνουν» τον χώρο. Επίλεξε πολυετή, ανθεκτικά και αρωματικά φυτά που αντέχουν στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της περιοχής σου.

Με έξυπνες λύσεις μπορείς να ανανεώσεις τη βεράντα σου και να κάνεις τον χώρο σου πιο λειτουργικό και άνετο, όσο μικρός κι αν είναι. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο και όρεξη!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου