Η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ημέρα μεγαλώνει, τα μπαλκόνια και οι ταράτσες αποκτούν ζωή. Το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά και νιώθουμε ήδη να φυσάει αέρας ανανέωσης στην ψυχολογία και την καθημερινότητά μας. Ήρθε η ώρα για μικρές αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού με φωτεινά χρώματα και λεπτά υφάσματα. Δε χρειάζεται πολύς χρόνος και χρήμα, αλλά τρόπος για να το πετύχεις!

Αυτοκόλλητο τοίχου

Διακόσμησε τους τοίχους

Αντί για κάρδα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτοκόλλητα τοίχου, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν μετά το πέρας του καλοκαιριού. Στην αγορά μπορείς να βρεις οποιοδήποτε σχέδιο προτιμάς, από κύματα και φοίνικες μέχρι καρπούζια και ανανάδες.

Λεπτές κουρτίνες

Άλλαξε κουρτίνες

Επωφελήσου από το άπλετο φως των ηλιόλουστων καλοκαιρινών ημερών για να φωτίσεις φυσικά τους χώρους του σπιτιού. Μία κουρτίνα από λεπτό ύφασμα σε φωτεινά χρώματα και χαρούμενα σχέδια είναι ιδανική για αυτό το σκοπό.

Χαλί ψάθα

Άλλαξε τα χαλιά

Αντικατέστησε τα χειμωνιάτικα χοντρά χαλιά με ψάθινα σε ανοιχτές γήινες αποχρώσεις που θα δροσίσουν το χώρο.

Πολύχρωμα μαξιλάρια

Ανανέωσε τις μαξιλαροθήκες

Εάν το χρώμα του καναπέ σου είναι σκούρο και σκοτεινό, δε χρειάζεται να αλλάξεις ύφασμα μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Μία πολύ οικονομική λύση είναι να αντικαταστήσεις τις μαξιλαροθήκες με καινούριες επιλέγοντας ζωηρά χρώματα και μοτίβα με τροπικά πουλιά και λουλούδια.

Λεπτά σεντόνια

Κρύψε τα παπλώματα στην ντουλάπα

Οι ζεστές ημέρες έρχονται, τα παπλώματα και οι μάλλινες κουβέρτες φεύγουν. Αντικατάστησέ τα με ανοιχτόχρωμα σεντόνια και με μια λεπτή κουβέρτα πικέ για τις πιο δροσερές νύχτες. Αντί για μονόχρωμες επιλογές, μπορείς να επιλέξεις σεντόνια με σχέδια για να ζωντανέψεις εύκολα το υπνοδωμάτιό σου.

Αρωματικά κεριά

Αρωμάτισε το χώρο

Δε παίζουν ρόλο μόνο τα οπτικά ερεθίσματα για να δημιουργηθεί η αίσθηση καλοκαιριού στο χώρο, αλλά και η όσφρηση. Χρησιμοποίησε κεριά με αρώματα λουλουδιών, φρούτων και βοτάνων που θα σε ταξιδέψουν σε τροπικά μέρη και απέραντες αμμουδιές.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;