Αν ονειρεύεσαι να απολαμβάνεις τη θάλασσα όποτε το θελήσεις, τότε ένα σπίτι στα ελληνικά νησιά είναι η ιδανική λύση για σένα. Ανακάλυψε τη μαγεία της ζωής σε ένα σπίτι στα δημοφιλέστερα νησιά της Ελλάδας και ζήσε το όνειρό σου.

Τα ελληνικά νησιά αποτελούν έναν ονειρικό προορισμό για πολλούς, είτε για διακοπές είτε για μόνιμη διαμονή. Με τη γοητεία τους και τη φυσική τους ομορφιά, ορισμένα από αυτά τα νησιά της Ελλάδας έχουν γίνει αναγνωρίσιμα παγκοσμίως για τις παραλίες τους, τη φυσική ομορφιά τους αλλά και την ιστορία τους. Ωστόσο, η αγορά ακινήτων σε αυτά τα δημοφιλή νησιά έχει γίνει αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος και συζήτησης. Αναλύοντας το μέσο κόστος αγοράς μιας κατοικίας σε αυτά τα προορισμούς, μπορείς να ανακαλύψεις τις τάσεις και τις προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσεις ως δυνητικός αγοραστής. Παρακάτω θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για δημοφιλή ελληνικά νησιά, μαζί με τις πιο γνωστές παραλίες τους, καθώς και τη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας, ανά περίπτωση. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

#1 Ρόδος

Ρόδος

Το νησί της Ρόδου, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και ανήκει στα Δωδεκάνησα, αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο που συνδυάζει ορεινά χωριά με παραθαλάσσιους οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, μεσαιωνικά μνημεία, κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα και εντυπωσιακές παραλίες με πευκόφυτα βουνά Η επιλογή να μείνει κανείς εκεί ανταμείβεται με τον ποικιλόμορφο τρόπο ζωής που προσφέρει, από την παραδοσιακή γαστρονομία μέχρι τη δυνατότητα να εξερευνήσεις την αρχαία και μεσαιωνική ιστορία της. Οι παραλίες της, όπως η Λίνδος, η Παραλία Άντονι Κουίν, η Τσαμπίκα και οι Φούρνοι, αποτελούν πραγματικά κοσμήματα με κρυστάλλινα νερά και ακρογιαλιές που προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης. Σίγουρα, το διάσημο «νησί των Ιπποτών» αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια μοναδική εμπειρία διακοπών, συνδυάζοντας την παράδοση, τη φύση και την πολυτέλεια σε ένα μαγευτικό σκηνικό. Βέβαια, χάρη στις ομορφιές και στο μέγεθός της, είναι επίσης και ένα από τα ιδανικότερα νησιά για να μένει κανείς, ακόμα και μόνιμα, χωρίς να στερηθεί ανέσεις που μπορεί να αναζητάει. Εάν ενδιαφέρεσαι για σπίτια στη Ρόδο, είναι ιδιάζουσας σημασίας να έχεις στο μυαλό σου – πριν ξεκινήσεις την αναζήτησή σου, πως ένα ακίνητο για αγορά στη Ρόδο έχει μέση ζητούμενη τιμή πώλησης στα 1.833 €/τ.μ.

#2 Ηράκλειο Κρήτης

Ηράκλειο Κρήτης

Το Ηράκλειο της Κρήτης, που είναι και η μεγαλύτερη πόλη του νησιού, είναι ένας ιδιαίτερος τόπος, που συνδυάζει την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό με μοναδική φυσική ομορφιά και σύγχρονες ανέσεις. Η ζωή στο Ηράκλειο Κρήτης, τη γενέτειρα του Μινωικού πολιτισμού, ρέει αρμονικά ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέροντας πλούσια ποικιλία δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για κάθε γούστο και ηλικία. Η επιλογή να μείνει κανείς εδώ αναδεικνύεται μέσα από την ευκολία πρόσβασης σε πολιτιστικά και φυσικά αξιοθέατα, τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες και τους φιλόξενους κατοίκους. Οι παραλίες της περιοχής, όπως ο Αγιοφάραγγος των ασκητών, η Παραλία Χερσονήσου, ο Ποταμός και η Ψαρομούρα, αποτελούν εκθαμβωτικά κομμάτια του τοπίου, προσφέροντας κρυστάλλινα νερά και άγρια φυσική ομορφιά που απογειώνουν την εμπειρία διακοπών. Εάν επιθυμείς να ανακαλύψεις την κρητική φιλοξενία και τις ομορφιές του νησιού, η αγορά σπιτιού στην περιοχή μπορεί να σε ανταμείψει και με το παραπάνω. Έτσι, μπορείς να εξετάσεις τις πωλήσεις ακινήτων στο Ηράκλειο Κρήτης. Συγκεκριμένα, να έχεις κατά νου πως αν ψάχνεις για ακίνητα προς πώληση στο Ηράκλειο Κρήτης, η μέση ζητούμενη τιμή κυμαίνεται στα 1.522 €/τ.μ.

#3 Σαντορίνη

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη (γνωστή κι ως Θήρα) αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά ελληνικά νησιά με φήμη που φτάνει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Είναι ξακουστή για την μαγευτική ομορφιά της και την εκπληκτική αρχιτεκτονική των χωριών της. Η ζωή στη Σαντορίνη βρίθει ρομαντισμού και γοητείας, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα σε συνδυασμό με τις πανέμορφες αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος. Το να ζει κανείς μόνιμα σ’ αυτό το πανέμορφο νησί, ή να μπορεί να το επισκέπτεται συχνά, είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία. Οι ομορφιές της Σαντορίνης περιλαμβάνουν, πέρα από την εντυπωσιακή Καλντέρα, τις χαρακτηριστικές κυκλαδίτικες κατοικίες, τα γραφικά δρομάκια, και τις δημοφιλείς παραλίες, όπως η Περίσσα, το Καμάρι, η Περίβολος, η Κόκκινη Παραλία και η Βλυχάδα. Το βέβαιο είναι ένα: η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς εάν θες να ζήσεις σε έναν ξεχωριστό παράδεισο του Αιγαίου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις λοιπόν πως η μέση τιμή για αγορά σπιτιού στη Σαντορίνη ανέρχεται στα 4.190 €/τ.μ.

#4 Κέρκυρα

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα διαθέτει πλούσια ιστορία και μοναδική φυσική ομορφιά, που την καθιστούν ιδανική επιλογή τόσο για τους επισκέπτες όσο και για όσους επιθυμούν να μείνουν μόνιμα στο νησί. Η ζωή σ’ αυτό το νησί των Επτανήσων χαρακτηρίζεται από τον πολιτισμό και την παράδοση, ενώ παράλληλα προσφέρει πλούσια ζωή και ποικιλία επιλογών για διασκέδαση και αναψυχή. Η επιλογή να μείνει κανείς εδώ είναι εύλογη, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις υπέροχες παραλίες της, όπως η Γλυφάδα, το Πόρτο Τιμόνι, το Canal d’ Amour ή αλλιώς Σιδάρι, αλλά και η Παλαιοκαστρίστρα. Οι ομορφιές της κοσμοπολίτικης Κέρκυρας εκτείνονται και πέρα από τις παραλίες, με τα γραφικά χωριά της, τα ιστορικά κάστρα και τους πανέμορφους ελαιώνες να προσφέρουν μια μοναδική εξερεύνηση στην πλούσια και πολυδιάστατη πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Σίγουρα, η Κέρκυρα αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό εάν επιθυμείς να ανακαλύψεις τη μοναδική γοητεία του Ιονίου. Εάν λοιπόν ενδιαφέρεσαι για σπίτια προς πώληση στην Κέρκυρα, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η μέση τιμή πώλησης ενός ακινήτου σ' αυτό νησί του Ιονίου Πελάγους ανέρχεται στα 2.074 €/τ.μ.

#5 Μύκονος

Μύκονος

Η Μύκονος, γνωστή και ως το νησί των ανέμων, είναι, αποδεδειγμένα, ένας από τους πιο διάσημους και πολυσύχναστους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς φημίζεται για τον πολυτελή χαρακτήρα της και την έντονη νυχτερινή – και όχι μόνο, ζωή της. Η ζωή στην κοσμοπολίτικη Μύκονο αντανακλά εκκεντρικότητα και πολυτέλεια, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία για διακοπές, ενώ η μόνιμη διαβίωση στο νησί διαθέτει ουκ ολίγα πλεονεκτήματα. Οι παραλίες της Μυκόνου, όπως η Ψαρού, ο Ορνός, ο Πλατύς Γιαλός, η παραλία Paradise και Super Paradise είναι θέρετρα πολυτελείας που συνδυάζουν όμορφα τοπία και διασκέδαση πλάι στο κύμα. Εάν αναζητάς ένα ιδανικό νησί που να συνδυάζει τη φυσική ομορφιά, την πολυτέλεια, τη διασκέδαση και τον πολιτισμό, τότε θα τα βρεις όλα στη Μύκονο. Και σίγουρα, η αγορά σπιτιού στη Μύκονο θα σου προσφέρει άπειρες στιγμές διασκέδασης. Η μέση ζητούμενη τιμή για αγορά κατοικίας στη Μύκονο είναι 6.746 €/τ.μ.

#6 Πάρος

Πάρος

Η Πάρος διαθέτει μια μοναδική σύνθεση φυσικής ομορφιάς και πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Πρόκειται για ένα ελκυστικό περιβάλλον για τους επισκέπτες και το να επιλέξει κανείς να μείνει μόνιμα στο νησί ανταμείβεται με τη κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τις παραδοσιακές ταβέρνες και τις εξαιρετικές παραλίες. Οι παραλίες της Πάρου, όπως η Κολυμπήθρες, η Χρυσή Ακτή και η Σάντα Μαρία είναι ιδανικές τόσο για χαλάρωση όσο και για αναζωογόνηση. Εκτός από τις παραλίες όμως, η Πάρος εντυπωσιάζει χάρη στα παραδοσιακά χωριά της, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία του νησιού. Επιπλέον, τα σπίτια στην Πάρο, μπορούν να «κερδίσουν» και τον πιο απαιτητικό αγοραστή, χάρη στα πλούσια χαρακτηριστικά που διαθέτουν και τις ανέσεις που προσφέρουν. Στο νησί της Πάρου, η μέση τιμή για ακίνητα για αγορά είναι στα 4.528 €/τ.μ.

#7 Σκόπελος

Σκόπελος

Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο νησί που μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες τόσο για διακοπές όσο και για μόνιμη διαβίωση. Είναι ένα νησί με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, παραδοσιακούς οικισμούς, αυθεντικότητα, τρομερές γεύσεις και φυσικά, καθηλωτικές παραλίες όπως η Μηλιά, η Καστάνη, ο Στάφυλος αλλά και ο Πάνορμος. Πραγματικά, το μεγαλύτερο «ατού» του νησιού είναι σίγουρα οι ονειρεμένες παραλίες της με τα τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά και το πράσινο των πεύκων να τις περικυκλώνει. Κάθε παραλία του νησιού έχει κάτι διαφορετικό να σου προσφέρει, δίνοντας σου αξέχαστες στιγμές. Επιπλέον, η Σκόπελος, με τον «χολιγουντιανό» αέρα, την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, τα επιβλητικά μοναστήρια και την αυθεντική νησιωτική ατμόσφαιρα μπορεί να κάνει την καθημερινότητά σου στο νησί άκρως σαγηνευτική. Μήπως ένα σπίτι στη Σκόπελο είναι αυτό που ψάχνεις; Η μέση ζητούμενη τιμή για αγορά ακινήτου στη Σκόπελο ανέρχεται στα 1.829 €/τ.μ. και σίγουρα, ένα σπίτι σε αυτό το καταπράσινο νησί θα σε ικανοποιήσει δεόντως.

💡 Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για τις μέσες τιμές προσφοράς κατοικιών για αγορά ή ενοικίαση σε ολόκληρη την Ελλάδα; Αν ναι, τότε ρίξε μια ματιά στον Δείκτη Τιμών του Spitogatos (SPI) που δείχνει τις μεταβολές των τιμών στην πάροδο του χρόνου.

Η αγορά ενός σπιτιού και μάλιστα, η αγορά ακινήτου σε ελληνικά νησιά είναι μια απαιτητική διαδικασία που απαιτεί χρόνο και καλή έρευνα αγοράς. Όρισε το διαθέσιμο budget, επίλεξε τα νησιά που σε ενδιαφέρουν και στη συνέχεια, εξερεύνησε μέσω του Spitogatos, τις δεκάδες επιλογές για ακίνητα προς πώληση στα ελληνικά νησιά της αρεσκείας σου.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Xronoi agora oikistika akinita attiki 2023

Χρόνοι αγοράς οικιστικών ακινήτων στην Αττική. Τι δείχνουν τα στοιχεία του 2023;

Agora oikistika akinhta attiki prosfora taseis trimhno 2023

Αγορά Οικιστικών Ακινήτων στην Αττική: Προσφορά και Τάσεις το τρίτο τρίμηνο του 2023

Polyteli1

Πολυτελή σπίτια για αγορά ή ενοικίαση - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα