Ανακάλυψε μερικές ιδιαίτερες παραλλαγές του country στυλ για μια μοναδική κουζίνα.

Σίγουρα, το country στυλ είναι ιδανικό για εξοχικά σπίτια! Και ναι, είναι ξανά στη μόδα και ξέρει να μας εκπλήσσει με τις πολυάριθμες παραλλαγές του. Μερικές παραλλαγές αυτού του στυλ μάλιστα είναι κατάλληλες ακόμα και για αστικά περιβάλλοντα! Η επιλογή της επίπλωσης της κουζίνας σε country στυλ φέρνει μια νότα ζεστασιάς και αυθεντικότητας, δημιουργώντας μια πάντα φιλόξενη ατμόσφαιρα. Παρακάτω θα ανακαλύψουμε όλες τις παραλλαγές του country στυλ, τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους και τον τρόπο επίπλωσης μιας κουζίνας σε country style.

#1 Country chic στυλ

Το country chic στυλ συνδυάζει ρουστίκ στοιχεία με πιο εκλεπτυσμένες, ρομαντικές λεπτομέρειες και μοντέρνα φινιρίσματα. Όντας επηρεασμένο από το shabby chic, το συγκεκριμένο στυλ προτιμά τα παστέλ χρώματα και τα λουλουδάτα υφάσματα. Το ξύλο είναι παρόν τόσο φυσικά όσο και μέσω επίπλων βαμμένων σε ανοιχτά χρώματα. Τραπεζάκια με λευκές επιφάνειες ή καρέκλες με λεπτομέρειες από σφυρήλατο σίδερο είναι τα έπιπλα που πρωταγωνιστούν εδώ, μαζί με vintage αξεσουάρ και σερβίτσια που συχνά μένουν εκτεθειμένα.

📌 Διάβασε επίσης: Στυλ επίπλωσης και διακόσμησης σπιτιού: Πώς να επιπλώσεις το σπίτι σου μόνος/η

#2 Ρουστίκ στυλ

Μια εντελώς διαφορετική παλέτα χαρακτηρίζει αντίθετα το ρουστίκ στυλ. Εδώ κυριαρχούν τα ακατέργαστα και φυσικά υλικά, όπως το μασίφ ξύλο και η πέτρα, που παρουσιάζονται στα φυσικά τους χρώματα. Ζεστές, γήινες αποχρώσεις όπως το καφέ, το πράσινο και η τερακότα καθορίζουν τη ρουστίκ αισθητική. Τα εκτεθειμένα δοκάρια, τα ξύλινα δάπεδα και οι τοίχοι από πέτρα αποτελούν διακριτικά στοιχεία που όλα μαζί «δένουν» τόσο μοναδικά. Για ένα αυθεντικό ρουστίκ στυλ, διάλεξε έπιπλα από μασίφ ξύλο με στιβαρό και ανθεκτικό φινίρισμα. Και εδώ εκτιμώνται τα σκεύη κουζίνας που αφήνονται εκτεθειμένα, ιδανικά αν είναι κατασκευασμένα από χαλκό.

📌 Διάβασε επίσης: 4 ιδέες επίπλωσης και διακόσμησης για ρουστίκ βεράντα

#3 Βιομηχανικό country στυλ

Ποιος είπε ότι η country αισθητική μπορεί να διακοσμήσει μόνο την ύπαιθρο; Στη βιομηχανική παραλλαγή του, το country στυλ συνδυάζει τη γοητεία και τη ζεστασιά της υπαίθρου με τη λιτότητα της βιομηχανίας. Υλικά όπως το μέταλλο, το σκυρόδεμα και το γυαλί καθορίζουν το βιομηχανικό στυλ, το οποίο έρχεται και «κουμπώνει» με το κλασικό ξύλο του country στυλ.

📌 Διάβασε επίσης: Πώς να δημιουργήσεις ένα industrial πατάρι και ποια τα πλεονεκτήματα του βιομηχανικού στυλ

#4 Προβηγκιανό country στυλ

Το προβηγκιανό country στυλ είναι εμπνευσμένο από την ατμόσφαιρα της γαλλικής υπαίθρου, με ελαφριά και ντελικάτα υφάσματα και ρομαντικές αποχρώσεις. Συγκεκριμένα, οι παστέλ αποχρώσεις όπως η λεβάντα, το κίτρινο και το γαλάζιο είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, όπως και τα ελαφριά υφάσματα, η δαντέλα και τα φλοράλ μοτίβα. Το ξύλο είναι πάντα ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Σε αυτή την παραλλαγή βέβαια προτιμώνται οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις του ξύλου, το οποίο διανθίζεται με διακοσμήσεις σε στυλ Προβηγκίας.

📌 Διάβασε επίσης: Ονειρεμένος Κήπος: Επίπλωση σε Προβηγκιανό Στυλ

Θες περισσότερες ιδέες για την επίπλωση και τη διακόσμηση της κουζίνας ή του σπιτιού σου συνολικά; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε έναν καθαρό και λειτουργικό χώρο, όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mat efe

Ματ εφέ: Πώς να το εντάξεις στον χώρο σου