Αναρωτιέσαι ποια είναι η ιδανική διακόσμηση για το σπίτι σου; Ο Spitogatos έχεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι! Ανακάλυψε τις τοπ τάσεις επίπλωσης και διακόσμησης σπιτιού που θα αναδείξουν το σπίτι σου.

Θέλεις να δώσεις νέα πνοή στο σπίτι σου, αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Ο Spitogatos μπορεί να σε βοηθήσει να διαμορφώσεις το σπίτι σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να το κάνεις ξεχωριστό. Παρακάτω θα βρεις μερικές πολύτιμες συμβουλές για το πώς να το επιπλώσεις μόνος/η.

Επιλογή του ιδανικού στυλ επίπλωσης

Μια από τις πρώτες αποφάσεις που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, εάν θες να δημιουργήσεις ένα τέλειο χώρο, είναι η επιλογή του ιδανικού στυλ επίπλωσης. Στην πραγματικότητα, ένα λάθος που δεν πρέπει να κάνεις είναι να διαλέγεις και να ξανά διαλέξεις, καθώς προχωράς, συγκεντρώνοντας διαφορετικά κομμάτια που ναι μεν θα αρέσουν μεμονωμένα, αλλά όταν συνδυαστούν θα μπορούσαν να «συγκρουστούν» δε.

💡 Μαζί με την επίπλωση του σπιτιού σου, δώσε βάση και στην επιλογή των σωστών και πιο ταιριαστών χρωμάτων για τα διάφορα δωμάτια.

Μόλις επιλέξεις το στυλ επίπλωσης που ταιριάζει στα γούστα και τα θέλω σου, καλό είναι να διατηρήσεις το ίδιο στυλ τόσο για τους εσωτερικούς όσο και για τους εξωτερικούς χώρους, διατηρώντας παράλληλα έναν ορισμένο βαθμό ομοιογένειας μεταξύ των διαφόρων δωματίων του σπιτιού. Παρακάτω θα βρεις τρία από τα πιο δημοφιλή στυλ επίπλωσης. Συγκεκριμένα:

  • μοντέρνο, που χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές που εναλλάσσονται με λεπτομέρειες από ξύλο και πολύτιμα υλικά,
  • wabi-sabi, που συνδέεται με τη δημιουργία αρμονικών περιβαλλόντων, όπου όλα «αγγίζονται», τίποτα το περιττό δεν έχει θέση, αλλά ούτε το τέλειο αντικείμενο βιομηχανικής μαζικής παραγωγής.
  • μινιμαλιστικό και συνεπώς επικεντρωμένο σε ελεύθερους χώρους που διανθίζονται με λίγα αλλά λειτουργικά έπιπλα. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι τόνοι είναι το μαύρο, το λευκό και οι γκρίζες κλίμακες, μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις θα βρεις πινελιές χρώματος.
  • country, ένα δυναμικό, ζωηρό, διασκεδαστικό και άνετο το στυλ, το οποίο περιστρέφεται γύρω από το ξύλο που χρησιμοποιείται στη φυσικότητά του και συνδυάζεται με vintage λεπτομέρειες.

📌 Διάβασε επίσης: Ποιο στυλ να επιλέξεις για την επίπλωση του σαλονιού σου;

Διακόσμηση του κάθε δωματίου ξεχωριστά

Αντί όμως να ψάχνεις αδιακρίτως έπιπλα και λοιπά διακοσμητικά αντικείμενα για όλο το σπίτι, είναι προτιμότερο να δώσεις προτεραιότητα σε διαφορετικά δωμάτια και να ασχοληθείς με ένα δωμάτιο κάθε φορά. Με αυτόν τον τρόπο σου είναι πιο εύκολο να παρακολουθείς την εξέλιξη του κάθε δωματίου. Μάλιστα, σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός αποδειχθεί ανεπαρκής για να ολοκληρώσεις όλο το σπίτι ταυτόχρονα, δεν θα έχεις ημιτελή δωμάτια.

💡 Σε ενδιαφέρει να στραφείς προς τη βιωσιμότητα, ξεκινώντας από την επίπλωση του σπιτιού σου; Τότε μπορείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο για επίπλωση σπιτιού με οικολογικό προσανατολισμό!

Επιλογή του βασικού επίπλου

Αφού επιλέξεις το στυλ και την ατμόσφαιρα, για να κάνεις καλή δουλειά, είναι σημαντικό να αρχίσεις να ψάχνεις για το πιο σημαντικό κομμάτι του επίπλου του δωματίου, το οποίο συνήθως ενδέχεται να είναι και το πιο ακριβό. Το πιο σημαντικό έπιπλο του δωματίου είναι αυτό που χαρακτηρίζει το δωμάτιο ως ιδιαίτερο και που χρησιμοποιείται περισσότερο. Για παράδειγμα, σε μια τραπεζαρία είναι το τραπέζι, σε ένα σαλόνι είναι ο καναπές, σε ένα υπνοδωμάτιο το κρεβάτι κ.λπ.

Λεπτομέρειες και διαβάθμιση

Μόλις βρεις το κύριο στοιχείο του δωματίου, μπορείς να προχωρήσεις στο πιο ευχάριστο μέρος της διαδικασίας. Ποιο είναι αυτό; Η επιλογή των δευτερευόντων επίπλων και των μικρών διακοσμητικών στοιχείων. Αυτή η στιγμή επιτρέπει τη μέγιστη προσαρμογή του σπιτιού χάρη σε λεπτομέρειες, όπως οι ακόλουθες:

  • χαλιά,
  • κουρτίνες,
  • μαξιλάρια και κουβέρτες,
  • στοιχεία φωτισμού,
  • διακοσμητικά στοιχεία (πίνακες, φωτογραφίες, διακοσμητικά τοίχου).

💡 Εάν δεν φτιάχνεις εξ’ αρχής το σπίτι του, ωστόσο θες να το ανακαινίσεις ή να το ανανεώσεις, είναι επίσης ιδιάζουσας σημασίας να λάβεις υπόψη σου όλα τα παραπάνω, ώστε να δημιουργήσεις έναν κομψό, βιώσιμο κι άνετο χώρο.

Δώσε την πρέπουσα σημασία στην επιλογή του στυλ επίπλωσης και διακόσμησης του σπιτιού σου και δημιούργησε έναν χώρο στον οποίο θα χαίρεσαι να βρίσκεσαι καθημερινά. Και να θυμάσαι πως ο χώρος που θα δημιουργήσεις πρέπει να είναι όμορφος, κομψός και 100% λειτουργικός. Βρες περισσότερη έμπνευση και ιδέες για τον σχεδιασμό, τη διακόσμηση και την οργάνωση του σπιτιού σου στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε το σπίτι των ονείρων σου.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Bougainvillea

Μπουκαμβίλια ή βουκαμβίλια: Όσα πρέπει να γνωρίζεις