Βρες χρήσιμα tips για να στολίσεις το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πολλοί άνθρωποι περιμένουν πως και πως για να απολαύσουν τα Χριστούγεννα. Συνήθως, αυτή την εποχή του χρόνου δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στη διακόσμηση του σπιτιού με διάφορα αξεσουάρ. Μεταξύ αυτών, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο, ανεξάρτητα από το μέγεθός του, μπορεί να συμβάλει σε μια πιο μαγική και ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Πώς λοιπόν μπορείς να διακοσμήσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην εντέλεια; Ας ανακαλύψουμε 7 χρήσιμες συμβουλές.

7 συμβουλές για τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές συμβουλές και τι πρέπει να προσέξεις κατά τη διάρκεια του στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου. Συγκεκριμένα:

#1 Δώσε προσοχή στις αναλογίες

Η επιλογή του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι σημαντικό να συνάδει με το μέγεθος του δωματίου στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί. Για να τοποθετηθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι προτιμότερο να αποφύγεις ένα τεράστιο δέντρο σε ένα μικρό δωμάτιο και, αντίστροφα, ένα μικροσκοπικό δέντρο εάν υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χώρος.

📌 Διάβασε επίσης: Στολισμός Μικρού Σπιτιού: 10 τρόποι για να στολίσεις έξυπνα ένα μικρό ακίνητο

#2 Κρύψε τη βάση

Αφού επιλέξεις το ιδανικό δέντρο και τη γωνιά στην οποία θα το τοποθετήσεις, μπορείς να κρύψεις τη μεταλλική βάση της κατασκευής, ώστε να μη χάσει το όλο σύνολο τη γοητεία του. Το στήριγμα μπορεί να κρυφτεί χρησιμοποιώντας ένα έτοιμο κάλυμμα βάσης ή ένα DIY κάλυμμα που φτιάχνεται με το ντύσιμο ενός υφάσματος.

#3 Ξεκίνα από τη βάση προς τα πάνω

Το να ξεκινάς από τη βάση του δέντρου είναι χρήσιμο τόσο στη φάση της προετοιμασίας του, όταν το συναρμολογείς και ανοίγεις τα κλαδιά, όσο και στη φάση της πραγματικής διακόσμησης, ξεκινώντας να τοποθετείς φωτάκια και τα στολίδια από τα χαμηλότερα κλαδιά. Από εκεί θα πρέπει να τοποθετηθούν τα μεγαλύτερα στολίδια και στη συνέχεια από τα ψηλότερα, όπου θα πρέπει να τοποθετηθούν τα μικρότερα στολίδια.

#4 Αύξησε τον όγκο του δέντρου

Ένα δέντρο με καλό όγκο είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Έτσι, αν το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι λίγο «γυμνό», είναι καλή ιδέα να συμπληρώσεις τυχόν κενά σημεία, προσθέτοντας επιπλέον κλαδιά ή χρησιμοποιώντας στοιχεία που μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος και την υφή του, όπως γιρλάντες.

#5 Επίλεξε καλά τα χρώματα και το στυλ

Πριν ξεκινήσεις να στολίζεις το δέντρο, καλό είναι να αποφασίσεις τι ύφος θέλεις να του δώσεις, τι χρώματα θα επιλέξεις και τι είδους στολίδια θα προτιμήσεις κ.λπ., ώστε να δώσεις ομοιομορφία και προσωπικότητα στο δέντρο και να αποφύγεις ένα πολύ ετερόκλητο και ακατάστατο αποτέλεσμα.

#6 Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου

Για τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου δεν υπάρχουν μόνο οι κλασικές χρωματιστές μπάλες, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα αντικείμενα, όπως οι εξής:

📌 Διάβασε επίσης: Ξεπερασμένες ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης που αγαπάμε να μισούμε

#7 Επίλεξε προσεκτικά το φωτισμό

Τα φώτα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελούν επίσης ένα βασικό στοιχείο. Μπορείς λοιπόν να επιλέξεις σειρές από παραδοσιακά λαμπάκια ή φωτάκια LED που ρυθμίζονται σε ένταση και χρώμα, φροντίζοντας να ξεκινάς πάντα από κάτω και να περιφέρεσαι γύρω από τη δομή μέχρι να φτάσεις στην κορυφή.

📌 Διάβασε επίσης: Σύγχρονες ιδέες γιορτινής διακόσμησης για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και στόλισε ένα ονειρεμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο θα ομορφύνει και θα στολίσει τον χώρο σου μοναδικά. Αναζητάς περισσότερες ιδέες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού σου ή tips για το σπίτι σου συνολικά; Στο blog του Spitogatos, θα βρεις δεκάδες άρθρα που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις ό,τι έχεις στο μυαλό σου προκειμένου να δημιουργήσεις το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς