Κάθε χρόνο, από τη στιγμή που βγαίνουν οι βάσεις, ξεκινάει το ταξίδι της αναζήτησης σπιτιού για χιλιάδες φοιτητές! Ο Spitogatos.gr, έχοντας στη διάθεσή του τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων ακινήτων στην Ελλάδα, πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με τις τιμές ενοικίασης κατοικιών στις φοιτητουπόλεις σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι τιμές των ενοικίων έχουν ανέβει, ενώ παράλληλα η προσφορά ακινήτων προς ενοικίαση έχει μειωθεί. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 17% στην Αθήνα, 14% στη Θεσσαλονίκη και 6% στην υπόλοιπη Ελλάδα σε σχέση με το 2017, ενώ σε κάποιες τουριστικές περιοχές το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο.

στατιστικά τιμών φοιτητικές κατοικίες 2018 Αθήνα Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση παρατηρείται από τις περιοχές της Αθήνας, στον Πειραιά και στο Παγκράτι, από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, στην Τούμπα και στο κέντρο, και από την υπόλοιπη Ελλάδα, στην Κρήτη και στη Ρόδο.

Η υψηλότερη μέση τιμή ανά τετραγωνικό καταγράφεται στο Παγκράτι με 7,6€/τ.μ., στο κέντρο Θεσσαλονίκης με 7,9€/τ.μ. και στο Ρέθυμνο και τα Χανιά Κρήτης με 9,5€/τ.μ. και 8,5€/τ.μ. αντίστοιχα.

Χαμηλότερες τιμές παρουσιάζονται στις Σέρρες και τη Σπάρτη με 3,9€/τ.μ., τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης με 4,2€/τ.μ. και ακολουθούν Καστοριά και Διδυμότειχο με 4,3€/τ.μ.

στατιστικά τιμών φοιτητικές κατοικίες 2018 υπόλοιπη Ελλάδα


Βρες το φοιτητικό σου σπίτι, επιλέγοντας τη σχολή σου!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Ellinika nisia

Ελληνικά νησιά και παραλίες: Πόσο κοστίζει η αγορά σπιτιού στα δημοφιλέστερα νησιά της χώρας;

Xronoi agora oikistika akinita attiki 2023

Χρόνοι αγοράς οικιστικών ακινήτων στην Αττική. Τι δείχνουν τα στοιχεία του 2023;

Agora oikistika akinhta attiki prosfora taseis trimhno 2023

Αγορά Οικιστικών Ακινήτων στην Αττική: Προσφορά και Τάσεις το τρίτο τρίμηνο του 2023