8+5 ιδέες για να ανανεώσεις το σπίτι σου οικονομικά και γρήγορα.

Είτε γιατί έχεις νιώσει την ανία να σε κυριεύει ζώντας και αντικρύζοντας τα ίδια και τα ίδια μέσα στο σπίτι σου καθε μέρα εδώ και πολλά χρόνια, είτε γιατί πιστεύεις ότι ήρθε ο καιρός να επενδύσεις σε εργασίες που μπορούν να αυξήσουν την αξία του σπιτιού σου χωρίς να ξοδευτείς πολύ, σου έχουμε προτάσεις για να ξεκινήσεις!

1. Άλλαξε τα χερούλια και τα πόμολα

Αντικαθιστώντας τα παλιά χερούλια στα ντουλάπια της κουζίνας (ή της ντουλάπας σου) και τα πόμολα από τις εσωτερικές πόρτες είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος να ανανεώσεις το χώρο σου. Υπάρχουν στο εμπόριο πανέμορφα σχέδια που δεν κοστίζουν ακριβά για να επιλέξεις. Συν το ότι είναι κάτι που μπορείς να κάνεις πανεύκολα και εσύ, ενώ μπορείς να κάνεις το ίδιο και με τους διακόπτες. Μην ξεχνάς ότι οι λεπτομέρειες κάνουν μεγάλη διαφορά.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

2. Φρεσκάρισε τα ντουλάπια της κουζίνας

Αντί να αντικαταστήσεις εντελώς μια “ταλαιπωρημένη” κουζίνα, μπορείς κάλλιστα να τρίψεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου και να τα ξαναβάψεις με ένα χρώμα της αρεσκείας σου. Δες ακόμα περισσότερα τρικς για να κάνεις το παλιό σπίτι να δείχνει καινούριο.

3. Βάλε μπρος το πιεστικό

Πολλές φορές, το μόνο που χρειάζεται ένα σπίτι για να δείχνει του κουτιού, είναι ένα καλό, εις βάθος καθάρισμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μονοκατοικίες. Πάρε, λοιπόν, το πιεστικό παραμάσχαλα και πέσε επί το έργον. Θα δεις βρωμιά χρόνων να απομακρύνεται τόσο από τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού όσο και από την αυλή, το γκαράζ, ακόμα και το πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι σου. Για τον εσωτερικό χώρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ατμοκαθαριστή.

4. Περιποιήσου τον εξωτερικό σου χώρο

Είτε έχεις μπαλκόνι είτε κήπο, φροντίζοντας να έχεις περιποιημένα τα φυτά σου ή σωστά κουρεμένο το γρασίδι, θα αυξήσει την αξία του σπιτιού και θα βελτιώσει την αισθητική του σπιτιού. Μπορείς να επενδύσεις σε καινούρια λουλούδια και φυτά εξωτερικού χώρου για να φτιάξεις ζαρτινιέρες και γλάστρες που αντέχουν και δεν χρειαζονται πολύ περιποίηση για να σου δώσουν το τέλειο αποτέλεσμα που επιθυμείς. Φρόντισε επίσης να απομακρύνεις ξερά φύλλα και ό,τι άλλη βρωμιά και ακαταστασία (κουτσουλιές ή παλιά εργαλεία) για ένα συνολικό αποτέλεσμα.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

5. Επιδιόθωσε ζημιές

Καμιά φορά, ένας χώρος φαίνεται παλαιωμένος και ακαλαίσθητος επειδή έχει μερεμέτια που δεν έχουν γίνει ή προβλήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί σωστά (π.χ. τρύπες από κάδρα που έχεις αλλάξει θέση, μούχλα στον τοίχο, χαλασμένες βρύσες, σπασμένα ντουλάπια κτλ.). Φτιάχνοντας ό,τι επιδέχεται επιδιόρθωσης, θα δώσει άμεσα στον χώρο σου μια όμορφη όψη ανανέωσης ακόμα και αν αυτό οφείλεται καθαρά και μόνο στην δική σου ψυχολογία που θα έχει αλλάξει αφού έφυγε ένας μπελάς από το κεφάλι σου.

6. Βάψε τους τοίχους

Ένα καινούριο χέρι μπογιάς μπορεί να κάνει θαύματα. Επίσης, είναι μια πρόταση φρεσκαρίσματος που μπορείς να εφαρμόσεις εσύ μέσα σε ένα-δυο απογεύματα. Πολύ ωραία ιδέα είναι και τα τρισδιάστατα αυτοκόλλητα τοίχου που δίνουν ότι όψη εσύ επιλέξεις (π.χ. τούβλο), καθώς και οι ταπετσαρίες για τους κεντρικούς τοίχους σου.

7. Άνοιξε τον χώρο σου

Δεν μιλάμε για γκρέμισμα τοίχων, φυσικά, εκτός αν φλερτάρεις με την ιδέα μια ανακαίνισης αυτού του βεληνεκούς. Εδώ αναφερόμαστε περισσότερο σε εσωτερική διακόσμηση παρά σε κατασκευαστικό/τεχνικό κομμάτι. Μια καλή ιδέα για να δώσεις στον χώρο σου μια ανάσα ανανέωσης είναι να επιλέξεις έξυπνα έπιπλα, όπως εντοιχισμένα ράφια και αναδιπλούμενα τραπέζια που είναι ιδανικές λύσεις για μικρά σπίτια. Επίσης, όσο λιγότερα έπιπλα έχεις, τόσο πιο μεγάλος και “ανοιχτός” θα φαίνεται ο χώρος σου.

8. Φώτισε το σπίτι

Αλλάζοντας κάποια παλιά ή και παλιομοδίτικα φωτιστικά με μοντέρνες εκδόσεις τους θα δώσει αυτόματα ένα αέρα φρέσκου στο χώρο. Μπορείς, επίσης, να τοποθετήσεις φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια τις κουζίνας σου ή στο εσωτερικό των ντουλάπων σου με αυτοκόλλητα LED.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Άλλες ιδέες ανανέωσης του σπιτιού:

  • Άλλαξε τους πίνακες ζωγραφικής με μοντέρνα σχέδια σε καμβά ή ακόμα και καθρέφτες που θα μεγαλώσουν οπτικά τον χώρο σου.
  • Άλλαξε το ύφασμα στους καναπέδες σου ή πρόσθεσε διακοσμητικά μαξιλαράκια ή άλλα αξεσουάρ.
  • Δώσε νέα ζωή στα παλιά ξύλινα έπιπλα για αυτή τη βίντατζ αίσθηση.
  • Επισμάλτωσε την μπανιέρα σου για να της ξαναδώσεις την παλιά της λάμψη.
  • Ανανέωσε τους αρμούς στο μπάνιο, την κουζίνα, τα πατώματα.

Δες ακόμη 7 εύκολα βήματα για να ανανεώσεις το σπίτι σου

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mwsaiko patwma

Μωσαϊκό πάτωμα: Κορυφαίες λύσεις για μωσαϊκά πατώματα

Plintirio kaltses

Το πλυντήριο τελικά σου κλέβει τις κάλτσες;