Ανανέωσε εύκολα και γρήγορα το σπίτι σου με μερικές DIY καλοκαιρινές ιδέες διακόσμησης

Κάθε φορά που σκέφτεσαι ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ένα όμορφο δωμάτιο εμπνευσμένο από τη θάλασσα και την παραλία, τον φωτεινό ήλιο και τον γαλάζιο ουρανό. Ένα καλοκαιρινά διακοσμημένο σπίτι δίνει την αίσθηση της ανεμελιάς των διακοπών και προσφέρει χαρά σε όσους ζουν μέσα σε αυτό. Παρακάτω θα βρει μία λίστα με πρωτότυπες DIY ιδέες διακόσμησης για τα διάφορα δωμάτια του σπιτιού σου ώστε να δημιουργήσεις μια πιο καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

1. Δοκίμασε ένα ναυτικό θέμα

Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία βόλτα στη θάλασσα για να ηρεμήσει η ψυχή σου, οπότε γιατί να μη φέρεις λίγη από αυτή την ηρεμία στην κρεβατοκάμαρα σου για έναν τέλειο χώρο ξεκούρασης; Διακόσμησε λοιπόν το υπνοδωμάτιο με μαξιλάρες και σεντόνια με απαλές ρίγες στους τόνους του γαλάζιου και του ναυτικού μπλε. Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις μία θαλασσογραφία πίσω από το κεφαλάρι με όμορφα σχέδια κυμάτων, που θα είναι το σημείο εστίασης στο δωμάτιο. Να ξέρεις ότι ο σωστός συνδυασμός του γκρι, του μπλε και του λευκού στα έπιπλα και τα αξεσουάρ, είναι πάντα μία κομψή λύση.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

2. Έμπνευση από τη φύση

Υπάρχει καλύτερη πηγή έμπνευσης απ΄ την ίδια τη φύση; Χρησιμοποίησε τολμηρά και πλούσια φλοράλ prints με ζωηρά χρώματα σε κουρτίνες, καλοκαιρινά χαλιά, τραπεζομάντηλα και μαξιλάρια. Στρώσε το τραπέζι της τραπεζαρίας με έντονα πράσινα χρώματα και συνδύασε τα με φούξια πετσέτες, λευκά σερβίτσια και χρωματιστά γυαλικά. Και φυσικά μην ξεχάσεις να προσθέσεις ένα βάζο με φρέσκα καλοκαιρινά λουλούδια.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

3. Βάλε φυτά παντού

Δημιούργησε ένα αυθεντικό παραθαλάσσιο περιβάλλον στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, επιλέγοντας τα κατάλληλα φυτά και λουλούδια. Για μια αληθινή τροπική αισθητική, οι ιδανικές επιλογές είναι:

  • Φοίνικας Κέντια: Είναι ένας εντυπωσιακός φοίνικας με μακριά φύλλα. Μπορείς να φυτέψεις αρκετούς μαζί στην ίδια γλάστρα με διαφορετικά ύψη, για να δημιουργήσεις έναν όμορφο συνδυασμό.
  • Lucky bamboo: Το «τυχερό» μπαμπού είναι διάσημο από την τέχνη του Φενγκ Σούι χιλιάδες χρόνια τώρα, καθώς θεωρείται ότι φέρνει γούρι, τύχη, πλούτο, υγεία και μακροζωία στους ενοίκους του σπιτιού. Μπορείς να το φυτέψεις σε γλάστρα ή να το διατηρήσεις σε βάζο και δεν έχει πολλές απαιτήσεις.

Αν πάλι προτιμάς τη μεσογειακή φύση, μπορείς να κατασκευάσεις στεφάνια από κλωνάρια ελιάς και πεύκου ή να βάλεις ηλιοτρόπια στα βάζα σου. Επίσης αυτή την εποχή θα βρεις στην εξοχή σχίνα που μοσχοβολάνε, για να τα κάνεις στεφάνια ή να τα βάλεις σε κάποιο βάζο.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

4. Χρησιμοποίησε ψάθινα αξεσουάρ

Καλοκαίρι και ψάθινο καπέλο πάνε μαζί, σωστά;. Εκτός, όμως, από το να σε προφυλάγει από τον ήλιο, μπορεί να ομορφύνει και το σπίτι σου. Φτιάξε μία καλοκαιρινή γωνιά στο σαλόνι σου, αραδιάζοντας λευκά βότσαλα, αστερίες και ένα ψάθινο καπέλο. Μία ωραία ιδέα είναι να κατασκευάσεις ένα στεφάνι που να έχει τα απαραίτητα αξεσουάρ της παραλίας, όπως το καπέλο, τα γυαλιά ηλίου και τις σαγιονάρες.

Επιπλέον, μπορείς να γεμίσεις τα ψάθινα καλάθια με πολύχρωμα φρούτα ή αποξηραμένα φυτά, όπως αμάραντο ή λεβάντα και τοποθέτησε το ως κεντρικό κομμάτι στην τραπεζαρία του σπιτιού σου ή σε κάποιο βοηθητικό τραπεζάκι - π.χ. δίπλα από τον καναπέ ή την λατρεμένη σου πολυθρόνα.

Μία ακόμη ιδέα είναι να διακοσμήσεις έναν τοίχο με πολλά ψάθινα καλαθάκια διαφορετικών μεγεθών, που θα μπορούσες να τα έχεις ήδη βάψει σε αποχρώσεις του μπλε ή με τεχνοτροπία όμπρε.

Μπορείς να κατασεκυάσεις μέχρι και κρεμαστά φωτιστικά από ψάθινα καλάθια, χωρίς να ταλαιπωρηθείς καθόλου. Άνοιξε μια τρύπα στον πάτο του καλαθιού και από μέσα πέρασε το ντουί και τη λάμπα. Όσο πιο αραιή είναι η πλέξη του καλαθιού που έχεις διαλέξει, τόσο πιο πολύ θα διαχέεται το φως. Για να δώσεις μία πιο boho διάθεση, βάψε τα καλάθια ή κρέμασέ τους διακοσμητικά, όπως λουλούδια, πεταλούδες και κοχύλια, ακόμα και πολύχρωμα πομ πομ και φούντες! Και voilà!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

5. Κοραλλί χρώμα για αισιοδοξία

Αν θέλεις να ξεφύγεις από τα κλασικά καλοκαιρινά χρώματα της θάλασσας, το κοραλλί είναι η ιδανική λύση. Το Living Coral το 2019 είχε αναδειχθεί από την Pantone ως το χρώμα της χρονιάς και όχι άδικα, αφού είναι εμπνευσμένο από τα κοράλλια στον βυθό της θάλασσας και αντικατοπτρίζει την αισιοδοξία, σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων. Απογείωσε το στυλ του σπιτιού σου συνδυάζοντας κοραλλί διακοσμητικά με λευκά ή μπεζ υφάσματα ή με ξύλινα και μεταλλικά στοιχεία. Ένας πολύ κομψός συνδυασμός είναι να ταιριάξεις κοραλλί διακοσμητικά με χρυσό. Ωστόσο πρόσεξε τις υπερβολές, γιατί το κοραλλί είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα, οπότε θα ήταν προτιμότερο να αποφύγεις να το χρησιμοποιήσεις σε μεγάλες επιφάνειες, όπως π.χ. σε τοίχους ή κουρτίνες.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

pantone.com

Ό,τι κι αν διαλέξεις να εφαρμόσεις στο σπίτι σου, κάντο με καλή διάθεση και μπόλικη αγάπη. Γέμισε με όμορφες εικόνες τις γωνιές του σπιτιού σου και ζήσε το καλοκαίρι ξέγνοιαστα και χαρούμενα!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς