Βρες τις τοπ συμβουλές για minimal διακόσμηση υπνοδωματίου.

Ο μινιμαλισμός είναι μια σούπερ τάση για το σπίτι και προτιμάται από πολλούς χάρη στην απλότητα, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά του. Η αλήθεια είναι, δε, πως η δημιουργία και η μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου δεν χρειάζεται να είναι δαπανηρή ή χρονοβόρα. Μέσω μιας προσεκτικής οργάνωσης και στρατηγικής, μπορείς να δημιουργήσεις μια πιο απλή ατμόσφαιρα και αισθητική στην κρεβατοκάμαρά σου σε χρόνο μηδέν. Ακολουθούν οι 10 κορυφαίες συμβουλές για τη μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου. Ας δούμε αναλυτικά πως μπορείς να υιοθετήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη minimal διακόσμηση.

#1 Ξεφορτώσου τα περιττά αντικείμενα

Κι όμως, είναι καιρός να ξεφορτωθείς ό,τι δεν χρειάζεσαι! Δεν γίνεται να αναζητάς ιδέες για minimal διακόσμηση εάν το σπίτι σου είναι παραφορτωμένο και γεμάτο από άχρηστα αντικείμενα - ναι, πρόκειται ακόμα και για σκουπίδια ανά περιπτώσεις. Ως εκ τούτου, το πρώτο βήμα είναι να ψάξεις προσεκτικά τα αντικείμενα του υπνοδωματίου σου και να αξιολογήσεις τι πραγματικά χρειάζεσαι και τι όχι. Αυτό ισχύει π.χ. για φωτογραφίες, διακοσμητικά αντικείμενα, γραφική ύλη, φθαρμένα πράγματα κ.λπ.. Λάβε υπόψη σου ότι καθαρίζοντας τα «υπολείμματα» του υπνοδωματίου σου, δημιουργείς χώρο για τα πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία.

#2 «Αγκάλιασε» την απλότητα ουσιαστικά

Για να μπορέσεις να έχεις ένα μίνιμαλ υπνοδωμάτιο, είναι ιδιάζουσας σημασίας να «αγκαλιάσεις» στ’ αλήθεια την απλότητα. Και αυτό δεν σημαίνει απλά να ξεφορτωθείς τα περιττά, όπως προαναφέρθηκε, αλλά να μάθεις να επιλέγεις τα πάντα βάσει αυτού του κριτηρίου. Ο μινιμαλισμός είναι στάση ζωής κι όχι κάτι εφήμερο. Ουσιαστικά, πρέπει να στοχεύσεις στην απλοποίηση του περιβάλλοντος γύρω σου και κατ’ επέκτασης της ζωής σου συνολικά. Για να έχεις μια μίνιμαλ κρεβατοκάμαρα ωστόσο δεν χρειάζεται να πεις «όχι» σε έπιπλα και αντικείμενα, καθώς το υπνοδωμάτιό σου δεν πρέπει να στερείται ζεστασιάς και θαλπωρής. Επίλεξε απλά έπιπλα και αντικείμενα τα οποία θα δημιουργήσουν ένα όμορφο και κομψό υπνοδωμάτιο, χωρίς υπερβολές.

#3 Διάλεξε ένα απλό πλαίσιο κρεβατιού

Η επιλογή του κατάλληλου σκελετού κρεβατιού για τη συγκεκριμένη μινιμαλιστική αίσθηση που επιθυμείς, θα κάνει τη διαφορά. Το κρεβάτι θα πρέπει να είναι το επίκεντρο του δωματίου, ωστόσο αν θες minimal διακόσμηση θα ήταν προτιμότερο να απαρνηθείς κρεβάτια με βαριά πλαίσια, μεγάλα ή πολύχρωμα κεφαλάρια κ.λπ. Η απλότητα του σκελετού που θα επιλέξεις είναι το «κλειδί». Κι εφόσον επιλέξεις και το κατάλληλο στρώμα, οι ονειρεμένοι ύπνοι θα γίνουν η νέα σου ρουτίνα. Έτσι ένας μεταλλικός σκελετός, ένα κουτί με ελατήριο ή ένα κρεβάτι πλατφόρμας είναι οι ιδανικές επιλογές για ένα μίνιμαλ κρεβάτι.

📌 Διάβασε επίσης: Ποιες είναι οι διαστάσεις του γαλλικού κρεβατιού και γιατί να το επιλέξεις;

#4 Προμηθεύσου κλινοσκεπάσματα σε ουδέτερο χρώμα

Οι «εξουδετερωμένοι» τόνοι όπως το απαλό μπεζ, το κρεμ λευκό ή το ανοιχτό γκρι, είναι η πύλη για να επιτύχεις μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου. Back to basics λοιπόν, χωρίς τολμηρά μοτίβα ή έντονα χρώματα που δεν θα σου δώσουν τη ζεν ατμόσφαιρα που θες. Επίσης, να θυμάσαι πως επιλέγοντας μια ουδέτερη χρωματική παλέτα για το κλινοσκεπάσματα του κρεβατιού σου, σου δίνεται η δυνατότητα να προσθέσεις πιο εύκολα πινελιές χρώματος σε άλλα στοιχεία μέσα στο δωμάτιο. Και μην ξεχνάς, το πόσο σημαντικό είναι το καλό στρώσιμο του κρεβατιού για ένα αισθητικά όμορφο περιβάλλον.

📌 Διάβασε επίσης: 6+1 tips για το σωστό στρώσιμο του κρεβατιού

#5 Πες «ναι» στα ουδέτερα χρώματα ΠΑΝΤΟΥ

Δεν υπάρχει λόγος να στερηθείς το χρώμα και ολόκληρο το υπνοδωμάτιό σου να είναι είτε γκρι είτε μπεζ για παράδειγμα. Μπορείς να πειραματιστείς με τα ουδέτερα χρώματα και με αποχρώσεις που ταιριάζουν μεταξύ τους. Επίσης, κάθε φορά που θα θες να αγοράσεις κάτι καινούργιο για την κρεβατοκάμαρά σου, να το αξιολογείς και να είσαι βέβαιος/η ότι ταιριάζει χρωματικά με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία. Μείνει πιστός/η στον ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων που έχεις αποφασίσει και κινήσου με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται η συνοχή και η ομοιομορφία. Ακόμα και τα παστέλ χρώματα μπορούν να «δέσουν» αρμονικά σε ένα υπνοδωμάτιο με μίνιμαλ αισθητική. Οι χρωματικές συγκρούσεις μόνο αναστάτωση θα φέρουν, επηρεάζοντας αρνητικά τη συνολική μίνιμαλ διακόσμηση του υπνοδωματίου σου.

📌 Διάβασε επίσης: Χρώματα στην κρεβατοκάμαρα: Οι τοπ τάσεις για ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο

#6 Υποδέξου με χαρά το φυσικό φως

Ο φωτισμός σε μια κρεβατοκάμαρα με minimal διακόσμηση είναι σχεδόν καθοριστικής σημασίας. Ο λόγος; Σε ένα δωμάτιο με τη λιγότερη δυνατή ποσότητα επίπλων, το φυσικό φως μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Εάν λοιπόν έχεις ην επιλογή, αφαίρεσε εντελώς τις κουρτίνες -εκτός αν είναι διάφανες, και άσε το φυσικό φως να διαχέεται ελεύθερα στην κρεβατοκάμαρά σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις το δωμάτιο πιο ανοιχτό, πιο μοντέρνο και συνολικά πιο μίνιμαλ.

💡 Εάν ωστόσο θέλεις κουρτίνες στο υπνοδωμάτιό σου, ανακάλυψε τις ιδανικές επιλογές στο άρθρο που ετοίμασε ο Spitogatos για σένα: Tips για να επιλέξεις κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα

#7 Κρέμασε μόνο ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης

Η ιδέα ότι πρέπει να καλύψεις κάθε γυμνό εκατοστό των τοίχων με φωτογραφίες ή πίνακες, προκειμένου ένα δωμάτιο να αισθάνεται «ολοκληρωμένο» απλώς δεν αποτελεί μέρος του μινιμαλιστικού ιδεώδους ή αισθητικής. Είτε έχεις δημιουργήσει μια μίνι συλλογή έργων τέχνης είτε απλά φιλοδοξείς να το κάνεις, προσπάθησε να επιλέξεις ένα μόνο έργο τέχνης που θα αγαπάς ολόψυχα και θα απολαμβάνεις να το βλέπεις κάθε φορά που μπαίνεις στην κρεβατοκάμαρά σου. Και να θυμάσαι πως ακριβώς όπως το κρεβάτι σε ένα υπνοδωμάτιο με minimal διακόσμηση λειτουργεί ως το επίκεντρο ολόκληρου του δωματίου, το ίδιο συμβαίνει και με αυτό που κρέμεται από πάνω του.

📌 Διάβασε επίσης: Διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας – 8 ιδέες για διακόσμηση πάνω από το κρεβάτι

#8 Πρόσθεσε τα αγαπημένα σου φυτά

Ένα καλά τοποθετημένο φυτό σε μια κρεβατοκάμαρα είναι μια διασκεδαστική, απλή και γήινη πινελιά – αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις λίγο χρώμα σε ένα χρωματικά ουδέτερο δωμάτιο. Επίλεξε ένα από τα δεκάδες φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν όχι μόνο να κάνουν το υπνοδωμάτιο σου πιο όμορφο και κομψό, αλλά παράλληλα συμβάλλουν και στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας. Μπορείς επίσης προσθέσεις ένα μπουκέτο με λουλούδια σε έντονα χρώματα μέσα σε ένα μίνιμαλ ή ακόμα και διάφανο βάζο.

📌 Διάβασε επίσης: Ποια φυτά βοηθούν στην καταπολέμηση της αυπνίας;

#9 Προτίμησε μια μονή συρταριέρα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα μίνιμαλ υπνοδωμάτιο με πολλά έπιπλα, συρτάρια, ντουλάπια κ.λπ. Πέρα από τη σωτήρια ντουλάπα, μια μονή συρταριέρα μπορεί να σου λύσει τα χέρια, ενώ μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά και στη μινιμαλιστική-κομψή οπτική του δωματίου. Φρόντισε επίσης να μην τοποθετήσεις τη συρταριέρα ή τη ραφιέρα κοντά στο κρεβάτι, καθώς ο χώρος γύρω από αυτό πρέπει να είναι απλοϊκός και χωρίς ακαταστασία.

📌 Διάβασε επίσης: Κομοδίνα ιδιαίτερα: 5+1 τάσεις για μοντέρνα κομοδίνα

#10 Χρησιμοποίησε ένα ράφι για αναμνηστικά, φωτογραφίες και βιβλία

Εάν είσαι ο τύπος του ατόμου που αγαπά να έχει αναμνηστικά σε κοινή θέα, τότε δεν χρειάζεται να το απαρνηθείς. Ακόμα και αν θες ένα υπνοδωμάτιο με μίνιμαλ διακόσμηση. Διάλεξε ένα ράφι και μείνε σε αυτό! Εκεί μπορείς να βάλεις τα διάφορα σουβενίρ από τα ταξίδια σου ή φωτογραφίες με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Μείνε εντός ορίων και μην το παρακάνεις με άπειρα μπιχλιμπίδια.

📌 Διάβασε επίσης: Διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας – 8 ιδέες για διακόσμηση πάνω από το κρεβάτι

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και απόκτησε την τέλεια μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου. Υιοθετώντας αυτές τις τεχνικές θα έχεις μια κομψή και πλήρως λειτουργική κρεβατοκάμαρα που θα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες και τα θέλω σου. Εάν αναζητάς επιπλέον ιδέες για το σπίτι, στο blog του Spitogatos θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Mat efe

Ματ εφέ: Πώς να το εντάξεις στον χώρο σου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς