Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος αγόρασε το πολυτελές διαμέρισμα του Ωνάση για την κόρη του που σπουδάζει στο Λονδίνο.

Μπορεί για κάποιους το φοιτητικό διαμέρισμα να σημαίνει λίγα τετραγωνικά, χαμηλό μίσθωμα και συχνά συγκατοίκηση, όμως ένας Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος έθεσε παγκόσμιο ρεκόρ αγοράζοντας στη φοιτήτρια κόρη του το εμβληματικό διαμέρισμα του Ωνάση στο Mayfair του Λονδίνου, που κόστισε 18.6 εκατομμμύρια λίρες.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Το τεράστιο διαμέρισμα που φιλοξένησε κάποτε τη Τζάκι Ωνάση έχει πέντε υπνοδωμάτια και θέα στην πλατεία Grosvenor. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά αναφέρεται ότι είναι ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Μέσης Ανατολής.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Κάθε άλλο παρά φοιτητικό διαμέρισμα δε μπορεί να θεωρηθεί, αφού είναι πάνω από 460τ.μ., περιλαμβάνει μπαλκόνι και βεράντα, αίθουσα εισόδου, οικογενειακή κουζίνα, βιβλιοθήκη, δωμάτιο επισκεπτών και αποθήκη.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Το διαμέρισμα, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το περασμένο καλοκαίρι στην τιμή των 25 εκατομμυρίων λιρών, ήταν στο παρελθόν η βάση στο Λονδίνο της Άρτεμις Ωνάση, αδελφής του Έλληνα δισεκατομμυριούχου Αριστοτέλη, και του συζύγου της Θεόδωρου Γκαρουφαλίδη, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Το επισκεφτόταν συχνά τη δεκαετία του '60 και του '70 η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, της οποίας ο πρώτος σύζυγος Πρόεδρος Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε το 1963, καθώς και η αδερφή της, πριγκίπισσα Λι Ράντζιβιλ. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και ιστορικό των Κένεντι Ράντι Ταραμπορέλι, η Τζάκι χρησιμοποίησε το διαμέρισμα - κοντά στην τότε αμερικανική πρεσβεία, για να είναι κοντά στην κόρη της Κάρολιν Κένεντι, η οποία σπούδαζε τότε στο Λονδίνο. Η οικογένεια Ωνάση αγόρασε το διαμέρισμα από τον Σερ Τζον Άντερσον, υπουργό Εσωτερικών του Ουίνστον Τσώρτσιλ και πρόεδρο της Βασιλικής Όπερας.

Επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία, ο Πίτερ Γουέδερελ, ιδρυτής και πρόεδρος του μεσιτικού Wetherell είπε: «Η πώληση της πρεσβευτικής κατοικίας Ωνάση, 464 τ.μ. στην πλατεία Grosvenor 47, σε μια συμφωνία 18,6 εκατομμυρίων λιρών που πραγματοποιήθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες, δείχνει τη συνεχιζόμενη παγκόσμια ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες του Λονδίνου. Οι αγοραστές με εξαιρετικά υψηλή καθαρή αξία από όλο τον κόσμο θέλουν αυτή τη στιγμή να αποκτήσουν ακίνητα τέτοιου τύπου στο Mayfair, τα οποία σύντομα θα είναι σπάνια. Αυτό οφείλεται στο νέο πολεοδομικό σχέδιο του Δημαρχείου του Γουέστμινστερ, το οποίο θα απαγορεύσει την κατασκευή νέων σπιτιών άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων. Αυτές οι αλλαγές σχεδίου σημαίνουν ότι η προσφορά κατοικιών μεγάλου εμβαδού θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου."

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Akinita programma stegasis

Πρόγραμμα στέγασης «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Exoikonomw

Β’ κύκλος προγράμματος Εξοικονομώ 2023/2024: Δικαιούχοι, προϋποθέσεις και δικαιολογητικά για αίτηση «Εξοικονομώ»

Koinwniki stegasi1

Πρόγραμμα «Σπίτι μου» 2024: Τι προβλέπεται για τη στέγαση νέων και ευάλωτων ομάδων